Korta klänningar

Det var inte bara långa svallande klänningar i Cannes. Fyra tjejer fångade min blick. Nicole skulle bara skippat släpet så hade den varit en tiopoängare.

Kändisar
Cobie Smulders i Rebecca Minkoff, Kristen Stewart i Preen, Nicole Richie i Emilio Pucci och Mia Wasikowska i Prada

Aggressioner

Jag får verkligen ett utflipp på banken! Jag är 100% kund hos Swedbank och sitter och försöker göra en utlandsbetalning på en rätt så stor summa. Men formulären på internet är besvärliga så jag gav mig ner till bankkontoret för att få hjälp. Men icke, den här banken är privat så för att få hjälp där måste man bli kund hos dem, vilket jag absolut inte vill, lönt att vara med hos en bank som bara fungerar i en enda liten by, hellre Swedbank som fungerar i precis hela Sverige uom här tydligen. Nåja, hem igen och försöker klura på formulären och det går ganska så bra fram tills dess att jag trycker på godkänd. Då kommer ett meddelande att "någonting är fel". VAD är fel? undrar jag! Aaah! Inte finns det någon växel som man kan ringa till heller för att få hjälp. Det blir till att åka in till grannstan med tåget imorgon för att få hjälp, i kanske fem minuter... SUCK!

Sail

Senaste låtfavoriten som har gått på repeat precis hela kvällen:


Awolnation - "Sail"

Styling Mission #4 - Enfärgat

Nu är jag nästan ifatt. I måndags var det fjärde dagen på vårt Styling Mission och temat var enfärgat.

#4


¤4

Onsdag 30 maj

Godmorgon bloggen.
Förlåt för den bristande uppdateringen igår men det var full rulle med tidbokning, middagsbjudning och klädrensning. Fick ju som sagt ihop två gigantiska resväskor med prylar i helgens storrensning som jag tänkte sälja på Tradera. Igår vek och sorterade jag dem klänningar för sig, linnen för sig... När jag kommer hem från jobbet idag så blir det till att börja skriva lite produktbeskrivningar och att räkna ut frakr. Alltså har jag precis hela kvällen, och förmodligen natten också om jag vill det, räddad. Vi hörs ikväll igen.

Måndag 28 maj

Sitter som vanligt i sängen och surfar. Slösurfar lite för tillfället men ska alldeles strax ta tag i lite viktigare saker, som att välja ett typsnitt till exempel. Blir lite pirrig i magen bara jag tänker på det, men det ska nog bli bra. Berättar självklart mer när det börjar närma sig.
Har städat i stort sett hela dagen på jobbet idag. Vi var lite överbemannade så vi kunde lika gärna börja på sommarstädningen av internatrummen. Är helt slut i armarna och benen efter allt dammsugande och skurande. När jag sen ändå var igång kunde jag lika gärna fortsätta här hemma, så jag har både dammsugat, bäddat rent, skurat på toaletten och rengjort trappan ikväll. Snacka om ambitiöst! Så nu tycker jag minsann att jag har förtjänat en slappekväll vid datorn. Så det så.

Cannes filmfestival

Den dära Elie Saab vet vad han gör. Han är utan tvivel min favoritdesigner alla kategorier! Under filmfestivalen nere i Cannes förra veckan var det så klart många kändisar som gick på röda mattan i hans klänningar och här nedan har ni mina tre favoriter:

Cannes
Doutzen Kroes, Alexandra Maria Lara och Fan Bingbing i Elie Saab

Styling Mission #3 - Pastell

I fredags var det tredje Styling Mission-dagen och den här gången så var temaordet "Pastell".
Jag upptäckte då att jag helt serriöst inte äger ett enda pastellfärgat plagg! Haha! Jag fick ta det ljusaste linnet jag hittade som inte var vitt och styla kring det. Starka färger är helt klart mer min grej, inte fesna urtvättade färger. Men men, så här blev resultaten:

#3


#3

Söndag 27 maj - Mors dag

Finaste Mamma har sin egen dag idag! Jag och broren har varit och bjudit på fika, lime och hallon panacotta med hallonsås och gett henne den största orkidé vi kunde hitta. Hon blev så glad så.
Nu blir det till att fortsätta rensningen i garderoben och byrån här hemma. Har en hel hög med prylar som jag inte använt på evigheter som behöver provas och övervägas om de ens är lönt att behålla eller om jag ska sälja dem. Det blir nog en gigantisk upptadering på Tradera nästa helg eller något. Det är ganska så späckat schema fram till studenterna om två veckor så vi får se när det blir tid över. Sitter även och kollar på typsnitt. Jag har kommit på den perfekta födelsedagspresenten till mig själv. Det är ju faktiskt inte varje dag man fyller 25!

Eurovision Song Contest till Sverige!

Jeij! Sverige och Loreen vann överlägset Eurovision Song Contest 2012 med sin låt "Euphoria"!!! Visst, lite partisk var man vel, men låten var faktiskt den bästa.
Grattis Grattis!

Loreen

Men det var fler låtar som föll mig i smaken, in och lyssna vettja:
Italien
- Riktigt svängig
Estland - Får gåshud av hans röst när han tar i
Azerbaijan - Årets powerballad
Danmark - Kanske ingen schlagerlåt, men ändå bra
Turkiet - Medryckande och roliga dansare
Spanien - Här snackar vi sångröst
Tyskland -  Riktigt bra radiodänga
Ryssland - Verkligen inte bra! Men försök att inte sjunga med i refrängen
Slovenien - Gick inte ens vidare från semifinalen. Synd, för den var bra

26maj

26maj
Klänning - Köpt i Las Vegas
Flätat skärp - Gina Tricot
Kilklackar - H&M

Styling Mission #2 - Lyx

I måndags var det dag två i vårat Styling Mission och temat var "Lyx".
Det är det här som är så roligt med själva styling biten; hur totalt olika vi tänker när vi hör ett specifikt ord. Nono tänkte överklassdam på en fin middag och jag tänkte snuskigt rik på Rivieran. Mitt set däremot blev väldigt maskerad i Venedig inspirerat.

#2


#2

Lördag 26 maj

Har helt ärligt precis hoppat ur pyamasen. Hela förmiddagen har spenderats med att titta klart på den amerikanska Big Brother 13 säsongen som helt klart är den bästa säsongen ever. Jag har sett den tre gånger och den är bara från ifjol. Längtar massor till den 12juli när en helt ny säsong börjar!
Nu är det dags att ta tag i dagen. Jag har planer på att baka lite, fixa lite mail, dammsuga och har jag tid och ork över så tänkte jag börja på sommarrensningen i garderoben. No mercy!
Ikväll är det Eurovision final från Baku. Heja heja Sverige!!

Det sötaste någonsin

Jag är kär! Gulligare unge än det här får man leta länge efter! Och hon har till och med värsta koreografin. Jag dööör!


Styling Mission #1 - Neon

Förra fredagen var första dagen på vårat Styling Mission och temat var "Neon". Självklart slängde jag på mig min neonröda långkjol och settet nedan är jag verkligen jättenöjd med. Svart och rosa är så himmla snyggt ihop.

#1


#1

Style Mission

Jag har pratat en hel del om "Styling uppdraget" och nu är det äntligen igång. Det hela började med att jag och nono skrev ner tio ord var som har med mode att göra. Sedan slog vi samman listorna och stylade en outfit var till varje kategori. Dock hade vi båda två skrivit upp Blommigt så det blev bara nitton kategorier.
Del ett i själva uppdraget var som sagt att styla sig själv enligt temat och fota.
Del två är att två gånger i veckan, måndag och fredag, göra ett Polyvore-set inspirerat av just den dagens tema. Vi bjöd in en massa folk och bombar nu varandra två gånger i veckan med en massa inspiration. Jättekul verkligen!
Jag tänkte att jag skulle ta och visa er resultaten så långt som vi har hunnit, tredje temat idag. Ska bara beskära bilderna först.

25maj

25maj
Linne - Gina Tricot
Shorts - Gina Tricot
Skor - SkoPunkten

Fredag 25 maj

Sitter och smälter i sängen. Det är galet varmt idag också. Har jobbat 06.30-13.15 och efter det tog jag en nostalgisk promenad i området runt min första skola. Så liten man var och vilka minnen som ploppade upp. Hur jag var drottning och alla killarna var riddare som skulle kriga, utflykterna till "Trollastenen", sparkcykelrally, de dagliga fighterna om att få stanna inne och leka (jag var definitivt ingen utemänniska i den åldern!), älskade fritids...
Nu blir det en lugn kväll här vid datorn och ikväll tänkte jag titta på "So you think you can dance" som ÄNTLIGEN har börjat igen! Jeij! Bästa programmet ever, efter "The amazing race"!!!!!

Överdos

Just nu pågår den sista dagen av Cannes film festival nere i Frankrike och kändisarna hopar sig. Varje morgon bombas jag med vackra klänningar och nu kan jag inte hålla tillbaka längre; jag måste dela med mig! De två första bilderna är visserligen inte från Cannes, bara från nyliga event, men fina ändå.

Kändisar
Lea Michele i Emilio Pucci, Kristen Stewart i BCBG, Diane Kruger i Versus och Marion Cotillard i Christian Dior

Ännu en godbit

Idag släppte Gina Tricot sin Exclusive Collection. Åtta plagg i Limited Edition med fest som tema. Det enda jag föll för var faktiskt de här shortsen. Men 399kr?! Skulle inte tro det va. Men synd, för de var ruggigt snygga.

Gina igen

Torsdag 24 maj

Hemma igen och helt genomsvettig efter cykelturen. Bara aningen sluttning uppåt och så helt vindstilla och 26grader på det. Huvva! Det blir en kalldusch om en liten stund.
På jobbet har det varit ganska så segt. Det har knappt varit några elever på skolan då nästan alla har haft fält-lektioner. Förmodligen blir det ännu färre imorgon när jag har tagit ett extrapass. Förhoppningsvis är det soligt och fint så att jag kan spendera hela eftermiddagen utomhus. Just nu är det bara molnigt och kvavt.
Ikväll har jag en timmes massage att se fram emot och efter det är det dags för Sverige att kvala i Eurovision Song Contest. Heja Loreen! Ostbågar och mys med nono är det som väntar.

Kärlek

Surfade in en snabbis på Gina Tricot's hemsida och hittade den här skönheten. Suck! Nej, NU ska jag försöka sova med mig.

Ginsa

Onsdag 23 maj

Klockan är 21.00, det är ljust och 19grader ute. Helt galet! Ja, jag vet att jag tjatar om vädret men det är verkligen fantastiskt! Jag klagar verkligen inte! Borde igentligen gå och lägga mig så att jag orkar upp och jobba tidigt imorgon men det är svårt att somna när det känns som mitt på dagen. Får ta och se förra veckans "Mad Men" avsnitt och hoppas på att jag blir tröttare av det.

Sommar, sommar, sommar

Äntligen! Som jag har längtat! Man ska väl inte ropa hej än antar jag, det är trots allt bara tredje dagen och så här har det varit förut och så helt plötsligt så bara; BOM, regn och rusk. Men jag försöker verkligen att ta vara på värmen den här gången. 25+ är absolut ingenting jag klagar på. Har legat ute i ett par timmar nu på eftermiddagen och bara göttat mig. Löst några korsord och lyssnat på musik. Detta är livet!

Sola


Sola

23maj

23maj
Linne - H&M
Shorts - Gina Tricot
Kilklackar - H&M
Solglasögon - Lindex

Tisdag 22 maj

Ännu en dag med högsommarväder! Underbart! Synd bara att man måste vara inomhus halva mer än halva dagen och jobba. Det är verkligen galet varmt. Imorse var det 15grader när redan klockan sex! Just nu har jag öppna fönster och tvärdrag i hela lägenheten och jag svettas ändå som en galning. Men men, det är väl bara att börja vänja sig antar jag ;)
Ikväll tänkte jag poppa mig en påse popcorn och titta ifatt en massa serier. Lite tisdagsmys så där.

21maj

21maj
Klänning - H&M
Skor - Sko Punkten

Måndag 21 maj

God morgon pollenallergi!
Jag har varit vaken i en halvtimme och har helt tappat räkningen på hur många gånger jag har nyst. Det är långt över tvåsiffrigt. Allergipillret är taget så nu återstår det bara att se hur det går när jag kommer ut...
Det blir en heldag i matsalen idag och ikväll ska här packas upp efter styling uppdraget som för övrigt gick jättebra igår. Har massor med bilder att visa så fort jag får tid att fixa till dem.

20maj

Idag kom sommaren tillbaka och det är bara ben som gäller!

20maj
Linne - GeKås
Kjol - H&M
Kilklackar - H&M
Solglasögon - Lindex
Armband - Köpt i Thailand

En liten låt så här en söndagskväll


Kvartetten DEO - Petter Northug (a capella)

Söndag 20 maj

Skönt med i alla fall en ledig dag innan jobbveckan börjar. Det blir en heldag med finaste nono. Vi börjar med stylinguppdraget som förmodligen kommer att ta i stort sett hela dagen. Ikväll blir det BigBrother mys i vanlig ordning. Jag säger bara; Ut med Marcelo! Har bunkrat upp med Häagen- Dazs så jag känner mig redo.

Senaste filmmyset

De här två filmerna nedan har jag hunnit med att se i veckan:
Brides maids - Nono har verkligen hyllat den här filmen till skyarna och jag kan väl erkänna att den var riktigt kul på sina ställen. Men lite väl förutsägbar och överdriven för att få högsta betyg. En trea av fem.
Fair game - En riktigt komplicerad film som krävde att man var koncentrerad och med till hundra procent hela tiden. Handlingen fick en verkligen att tänka till och jag röstar nog på den här filmen om jag fick bestämma mellan dessa två.
Men helt klart, se båda!

BrideFair game

SM i tornspel

Jajamensan, ungefär så här har mina två senaste dagar sett ut; Bila ut till Hovdala slott, packa ut ståndet, sälja en fasans massa grillad korv ("Någonting att dricka till det? En liten kaka till efterrätt kanske?) spana på riddartävlingarna lite på avstånd när Sveriges bäste riddare utsågs. Det var faktiskt ganska å häftigt att se alla grenarna och speciellt hur uppklädda alla var. Till och med besökarna kom utklädda i medeltidskläder.

Riddare2


Riddare1


Fredag 18 maj

Uppe och redo. Sitter och väntar på att bli upphämtad och skjutsad till jobbet. Idag ska jag jobba på SM i Tornspel. Det blir en massa riddare överallt med andra ord. Spännande! Oh, så mycket för det här inlägget, dags att gå. Wish me luck!

17maj

17maj117maj2
Tröja - Köpt i Frankrike
Kjol - Sytt själv
Mönstrade strumpbyxor - Lindex
Ringar - Bijou Brigitte och H&M

Torsdag 17 maj

Det har serriöst regnat konstant i flera dagar nu. Idag känns det lite extra tråkigt när man är ledig och allt och kanske ville passa på att vara lite utomhus. Men men. Idag ska jag ta tag i stylinguppdraget ordentligt och förhoppningsvis få det färdigt inför redovisningen på söndag. Eventuellt blir det bakning med nono. Vi får la se vad dagen bjuder på :)

H&M

Självklart dyker det upp massor med fina plagg på H&M's hemsida bara för att jag har satt köpstopp. (Här ska minsann sparas serru!) Linnet har jag redan i guld, men den här blå färgen är bara fantastisk. Klänningarna känns så sommriga, linnet har snyggt transperant mönster precis så som jag vill ha det och mönstret på byxdressen var verkligen supersnyggt. Attans!

Hm

Onsdag 16 maj

Idag hann jag preciiiis hem från jobbet och innanför dörren innan det började ösregna ute. Snacka om tur! Hade inte varit så roligt att cykla hem i det vädret.
Gänget ringer nere från Malmö och tycker att jag ska följa med till Arenan och se Avicci's konsert ikväll. Aah, jag vet inte om jag orkar. Den börjar inte förrän klockan tio ikväll och håller på ändan till tre inatt. Om allt går som vanligt när jag har varit uppe tidigt och jobbat så kommer jag bli trött redan vid nio. Hur ska jag då orka med en hel konsert? Det blir nog en kväll i soffan istället med BigBrother klipp och lite andra serier.

Soluppgång

I brist på annat så bjuder jag på en fin bild jag tog imorse vid sex-tiden.

Soluppgång

Tisdag 15 maj

Sitter i sängen och slösurfar. Känner mig lite seg efter jobbet idag, det var inte så mycket att göra den sista timmen. Borde fundera ut något att äta till middag igentligen men en påse ostbågar känns just nu mycket mer lockande. Skickar lite viktiga mail och planerar för fulla muggar inför hösten. Faktiskt så verkar det bli redan till sensommaren som det smäller. Åh, bara några dagar kvar innan jag kan berätta. Vänta ni bara! :)
Nä, dags att ta tag i livet och botanisera lite i kylen, kanske att man skulle ta och baka någonting smarrigt?

Met Gala 2012 del1

Här kommer grädden på moset av klänningarna från årets Met Gala. Min top fyra lyder som följer:

Nr 1 - Vinnaren med den, enligt mig, helt klart snyggaste klänningen är: Camilla Belle i Ralph Lauren - Jag vet inte vad jag ska säga. Minus det mörka läppstiftet så är det här perfektion. GE MIG!!!
Nr 2 - Jessica Alba i Michael Kors - Jag älskar den här designen på klänningar. Även metallic har jag ett ryck på- Just själva designen är väl ingen nyhet direkt men tyget och färgen är bara helt rätt på Jessica, hon ser verkligen fantastisk ut.
Nr 3 - Lea Michele i DVF - Lea's snyggaste look hitintills! Hon går alltid all-in-diva när hon går på röda mattan och den här gången fungerade det verkligen. Slitsarna är lagom djupa, på båda hållen och rynket fram sitter perfekt. Men färgen är trots allt det som tilltalar mig mest. Har inte sett något liknande på länge, och jag gillar det.
Nr 4 - Gisele Bundchen i Givenchy - En svart klänning? Nej nej, inte bara det utan en svart klänning med otroliga detaljer. Desto mer man tittar på den desto snyggare blir den.

1-4

Måndag 14 maj

God morgon!
Igår hände det inte mycket på den här fronten. Det blev mest en massa planerande inför hösten, och snart kan jag berätta, jeij! På kvällen spelades det kubb och självklart BigBrother. Attans att Vobban röstades ut, nu har jag i stort sett inga favoriter kvar. :(
Idag blir det tio timmars jobb så jag är hemma ganska så sent, får se om jag hinner skriva ihop något då. Full rulle.

Met Gala 2012 del2

Innan jag avslöjar min top fyra bland alla de vackra galaklänningarna från Met Galan så måste jag bara visa er den enligt mig Absolut Fulaste och rent av vulgära klänningen av dem alla. Det är fröken Anja Rubik i Anthony Vaccarello. Hur tänkte hon här? Dessutom ser det ut som om hennes ben är avbrutet när höftbenet sticker ut så som det gör.
Jag undrar faktiskt om det är någon form av pr-trick; hemska klänningar får ju också mycket publicitet.

Anja

13maj

13maj
Tröja - Köpt i San Fransisco
Kjol - Gina Tricot
Skor - H&M

Lördag 12 maj

Det är verkligen storm ute! Inatt vaknade jag flera gånger av hur det regnade och blåste mot fönstret. Flera gånger kändes det som om huset skulle blåsa omkull, och då bor jag ändå bara på andra våningen för tillfället.
Idag är det slapping på hög nivå. Finns ju ingen anledning till att gå ut i ruskvädret ändå. Kanske blir en snabbisvända ner till affären för att köpa en påse ostbågar bara. Är grymt sugen på det!
Ikväll är det Pappa som bjuder på middag, lyxigt värre att bli bortskämd två dagar i rad. Annars är der ingenting som helst planerat. Skönt!

Met Gala 2012 del3

Här kommer fortsättningen på de snyggaste klänningar från årets Met Gala:

Nr 5 - Karolina Kurkova i Rachel Zoe - Snygg modell, snygg färg, snyggt snitt, grym stylist. Karolina hade dock inte behövt att posa så konstigt och den turbanliknande grejen är inte heller någon hit. Men klänningen - Wow!
Nr 6 - Carolyn Murphy i Alexander Wang - En svart klänning lirkade sig in på listan. Det finns inte så mycket att säga, bara titta på den. Silkesdetaljerna och de väl placerade rynkorna...
Nr 7 - Nina Dobrev i Donna Karan - Denna specialdesignade klänningen blev verkligen en succé. Personligen tycker jag att den är mer än dubbelt så snygg bakifrån, men det är ju jag och mina ryggar. Donna borde alltid designa klänningar åt Nina, hon skulle komma högt på varenda lista i så fall.

5-7

11maj

Fröken Lady Gaga fick följa med idag.

11maj111maj2
Linne - Köpt i Thailand
Jeans - GeKås
Sandaler - H&M
Halsband - H&M
Ring - Bijou Brigitte

Fredag 11 maj

Har precis kommit hem från en vända nere i Malmö igen. Det var först och främst ett återbesök hos tandläkaren som gällde men jag fick även lite tid över till att hälsa på J och äta en mumsig korv med mos till lunch. Nu ska jag ta tag i stylandet och ikväll bjuder Mamma på middag. Schnitzel har jag gerhört.

Met Gala 2012 del4

Här kommer fortsättningen på de snyggaste klänningar från årets Met Gala:

Nr 8 - Katherine McPhee i Elie Saab - Dubbelt upp. En grym sångerska/skådespelare + en übergrym designer kan ju inte bli annat än succe. Den här orangea klänningen är lika snygg på Katherine som på catwalken.
Nr 9 - Ahn Duong i ? - Ännu en hemlig designer. Den här klänningen skulle jag helt klart kunna äga och bära utan att det blev konstigt. Hade visserligen kapat bort släpet, men annars känns den helt klart som en Jenny-klänning.
Nr 10 - Scharlett Johansson i Dolce & Gabbana - Prinsessdröm nummer två. Tyvärr är det Scharletts hår som drar ner helheten här. Hade hon bara borstat håret så hade hela klänningen stigit ett par steg på listan. Men från halsen och ner är den fantastisk!
Nr 11 - Dianna Agron i Carolina Herrera - Älskar färgen! Det är helt klart den som lyfter en annars ganska så simpel klänning. Hennes frisyr var inte fy skam den heller.

8-11

Torsdag 10 maj

Just nu sitter jag minsann och bloggar från sängen! Det ni! Fick inkopplat en mojäng så att vi kan surfa trådlöst, äntligen! Så skönt att inte behöva slåss om en sladd och bara kunna sitta vid datorn en i taget om man vill ha internet. Suck på det! Men nu så blir inget mer kladd.

Finingar från Gina Tricot

Det var ett tag sedan jag var inne på Gina Tricot's webshop så den här gången hittade jag flera finingar. Den svarta klänningen gillar jag på grund av (suprise) den snygga ryggen med pärlor. Lite indiankänsla över den. Hade den blommiga klänningen bara varit rak nertill så hade den varit den perfekta sommarklänningen. Kavajen är nog faktiskt favoriten av de fyra. Väldigt snyggt snitt och dekorativa sömmar. Den ljus ljus rosa färgen var också otroligt fin. Den sista klänningen känns som en riktig partyklänning. Ett skärp i midjan och klackar i samma metallic nyans till den och sen är man redo.

GinaTricot
(299kr, 349kr, 399kr och 399kr)

Met Gala 2012 del5

Då börjar klänningskavalkaden. Jag har tittat igenom alla de hundratals vackra och inte alls så vackra klänningarna från måndagens Met Gala i New York och sållat ut mina favoriter. Inte mindre än 16 stycken hittade jag. Hade lätt burit vilken av dem som helst i ett ögonblick! Självklart börjar vi bakifrån för lite extra spänning:

Nr 12 - Leslie Mann i Nina Ricci - En riktig prinsessklänning
Nr 13 - Rashida Jones i Tory Burch - Så himla sommrig. Jag tänker på en brudtärna när jag ser den här klänningen. Något som till och med en ikke kändis skulle kunna klara av att ha på sig.
Nr 14 - Rosie Huntington Whitley i Burberry - Helt klart snyggast på hela galan från halsen och uppåt. Sminket, frisyren och örhängena är i mina ögon helt perfekt. Klänningen var lite tråkig tyvärr. Men hon får ändå vara med på grund av sin snygghet.
Nr 15 - Sally Humphries i ? - Attans att jag inte hittar designern! Jag gillar verkligen den enkla modellen och att den har den perfekta röda färgen.
Nr 16 - Christina Ricci i Thakoon - Knasig och jag gillar den. Kanske inte något man skulle ta på sig i första hand, skulle vara utan den gigantiska rosetten bak i så fall, men där är ändå något med färgerna och mönstret som tilltalar mig.

12-16

Onsdag 9 maj

Då var man hemma igen och känner mig ungefär lika färdig som igår. Det är lite ovant att börja så tidigt vilket resulterar i att man då slutar betydligt tidigare än jag någonsin gjort. Så det känns som att man har jobbat hela dagen och att klockan borde vara typ sex-sju men i själva verket har man halva dagen/kvällen kvar. Skumt. Men men, jag ska absolut inte klaga, har helt plötsligt massor med tid till att göra saker som jag annars inte skulle hunnit med. Idag blir det till exempel (äntligen) förberedning av matlådor och så tänkte jag börja på stylinguppdraget som jag och nono har gett varandra. Ska bli kul!

Tisdag 8 maj

Dags att ta tag i sitt liv. Nej då, skämt o sido så skulle jag verkligen behöva sno ihop lite matlådor till resten av veckan men jag orkar bara inte. Hoppas att matlagningsinspirationen kommer lite senare. Äta bör man ju. Just nu känns slösurfing vid datorn mycket mer lockande. Så så får det bli tills vidare.

Met Gala

Igår kväll hölls Met Galan i New York och det är utan tvivel mitt favorit-kändis-event. Massor med kändisar och alla har de fantastiska couture som är värdiga att dreggla över. Det fullkomligt pumpas ut bilder på nätet i detta nu och jag har redan ett dussintal favoriter. Tänkte vänta tills jag sett några fler och sen kommer här ett massinlägg med skönheter. Så länge kan ni beundra min absoluta favorit från förra året, nämligen Christina Ricci i Zac Posen. Amazing!

Ricci

Måndag 7 maj

Är precis hemkommen från jobbet. Handlade lite på vägen hem till veckans lunchlådor som jag tänkte fixat ikväll, skjuter upp det tills imorgon när jag slutar lite tidigare och inte känner mig helt mör i kroppen - som typ nu.
Det blir lite BigBrother-klipp, ett avsnitt Mad Men och naturgodis innan jag hoppar tidigt i säng. Ska upp redan klockan fem och jobba så det är lika bra.
Vi hörs när vi hörs.

Överinspirerad

En form av överskottsenergi fast i hjärnan. Jag kan inte besluta mig för hur jag ska kanalisera det. Sy, rita, fota...
Det har blivit ett antal kollage hittills men jag känner fortfarande att jag bubblar över. Dagens i-lands probelm.

Polyvore

6maj

6maj16maj2
Transperant skjorta - Gina Tricot
Jeans - ONLY
Pumps - Sko Punkten
Halsband - Gina Tricot
Ring - Pilgrim

Festisar

Hittade en fin bild från förra helgen som vi tog på förfesten. En totallyckad kväll med härliga tjejer.

Fest

Söndag 6 maj

Sista dagen på ledigheten idag. Imorgon börjar en hel vecka med jobb och tidiga mornar. Jeij.
Idag har det varit storstädning här hemma hela förmiddagen så nu skiner hela lägenheten vill jag lova. Tänkte att jag skulle se veckans avsnitt av "Americas next top model" innan jag ska ta och förbereda lite lunchlådor inför veckan. Ikväll bjuder broren på middag och efter det blir det filmkväll och BigBrother hemma hos nono. Den här veckan är det minsann Jennifers tur att åka hem, så det så.

5maj

5maj15maj2
Klänning - Gina Tricot
Skärp - Lindex
Sandaler - Sko Punkten
Armband - Randigt från H&M och resten köpta i Thailand

Valborg

Först och främst ber jag om ursäkt för den dåliga bildkvalitén. Jag måste ha kommit åt någon inställning under kvällen. Hur som helst. Här är en hög med bilder från Valborgsmässoafton som tillbringades i Pildammsparken i Malmö. En väldigt mysig picknick med en gigantisk brasa och galet mycket folk.

Valborg

The Addams Family

Jag minns att jag älskade den här filmen när jag var liten. Sedan dess har jag konstigt nog inte färskat upp minnet fram tills idag. Jag och broren bänkade oss i soffan och såg "The Addams Family" från 1991. Så himla bra och rolig film. Humorn är klockren. Till alla er som inte har sett den eller bara har svaga minnen precis som jag hade; se den! Ni kommer inte att ångra er.

Addams

4maj

Fredagskvällens outfit: Svart spetsklänning med helöppen rygg
och så många silverarmband som jag orkade lyfta.

4maj14maj2
Klänning - Gina Tricot
Skor - Köpta i London
Ringar - Glitter och Bijou Brigitte
+ Miljontals blandade silverarmband

Lördag 5 maj

Hej och hå!
Vaknade redan klockan nio idag och har nu hunnit titta ikapp lite BigBrotheravsnitt och klipp. Solen lyser utanför fönstret och jag är pigg som en mört. Gårkvällens förfest var verkligen jättelyckad. Goda drinkar, trevligt sällskap och framför allt charader. Jag måste skryta med att jag var grym! Utestället sen var absolut ingen hit. Det kändes som om man var på ett mellanstadiedisco. Knappt inget folk, de få som var där satt och tryckte längs väggarna, kass dj och helt galet varmt i lokalen. Så nej, det blir inget återbesök där inte. Men det var i alla fall värt ett försök.
Idag blir det garanterat ett par timmar ute i det fina vädret och ikväll eventuellt en filmkväll. Malmö-gänget vill att jag ska komma ner och hälsa på igen men det blir nog inget den här gången. Någon måtta får det vara, haha!

Nya smycken, igen

Jag kan serriöst inte gå in i vissa butiker utan att köpa något, Glitter är en av dem. I måndags shoppade jag loss ordentligt på jag vet inte hur länge. Äntligen! Kläderna får jag visa när jag har fotat dem ordentligt. Så länge får ni spana in smyckena. Armbandet passar perfekt till halsbandet jag köpte sist och ringen som liknar en snöflinga glittrar som en galning i verkligheten. Båda från Glitter. Den balla ringen som ser ut som en fågel kommer från Gina Tricot och den har jag spanat på länge. Först nu fanns den äntligen i min storlek.

Smycken

Fredag 4 maj

Nu var det visst slut på sommaren. Enligt både SMHI och DMI så ska det regna i stort sett hela nästa vecka. Suck! Nåja, jag får väl ändra mina planer från att sitta i solen och äta glass till att sitta vid datorn och följa upp en del serier. Ska vara barnvakt ett par timmar över lunchen också. Det får bli filmmys och pusslande istället för lekplatsen. Ikväll är det ett stort event här i byn som i stort sett alla ska gå på. Självklart måste jag dit och se vad som händer. Undrar bara vad jag ska ha på mig. Glittrig kjol och ett linne eller en av mina hundra svarta klänningar?

Morgoninspiration

Gina Tricot har uppdaterat sin Lookbook och jag älskar stilen de har just nu. Här är fem bilder på hur jag lätt skulle kunna få för mig att se ut vilken dag som helst:
Vita klänningar, gärna i spets. (Ingen jeansväst dock, så himla fult!) Långklänningar. Annorlunda ryggar på plaggen. Massor med armband och ringar, helst i silver. Enkelt med jeansshorts och linne.

Gina

Torsdag 3 maj

Underbara sommarväder! Jag har legat och löst korsord ute en stund idag också. Har dränkt mig i solkräm för det gassar verkligen efter bara en liten stund. Det gäller att vara försiktig och inte vara i solen för länge.
I förmiddags följde jag med Mamma och storhandlade och gick inom en runda på IKEA. Jag köpte bara på mig en massa mat. Ikväll blir det chorizokorvar med keso och chilipotatismos. Mumsfillibabba!

På väg

Jag bjuder på en liten animation från förra fredagen när vi skulle posa med självutlösaren på perrongen och tåget plötsligt kom. Så kan det gå.

Gif

3maj

Inviger det nya doppfärgade linnet idag. Det är verkligen shokrosa i verkligeheten och helt transperant i ryggen. Love it!

3maj13maj2
Linne - H&M
Kofta - Vero Moda
Shorts - Gina Tricot
Kilklackar - H&M
Ringar - Bijou Brigitte, Gina Tricot och H&M

Anna Dello Russo

H&M offentliggjorde imorse att deras nästa designersammarbete är med streetstyle-fantasten Anna Dello Russo. Anna jobbar bland annat som moderedaktör på Vouge Japan och är känd för sin vågade och speciella stil.
Den här gången är det endast accesoarer som gäller. Anna har designat både smycken, väskor och skor. Av pressbilderna att döma så hittar i alla fall inte jag någonting som föll mig speciellt på läppen, längtar tills det släpps fler bilder så får man se om man hittar något då.
Kollektionen släpps den 4 oktober i höst. 

Anna

Have a mint

En lite bättre bild på det nyaste nagellacket som jag köpte på Gina Tricot förra veckan. Jag måste faktiskt påstå att det är ganska så bra färger där. Har aldrig provat deras eget sminkmärke förut så det var väl på tiden. Jag köpte färgen "Have a mint", en supersomrig mintgrön färg som påminner om päronglass.
Efter två lager ser det ut så här:

Nagellack

Första maj i Malmö

Här kommer ett par bilder från igår.

1maj1
Demonstrationståget var gigantiskt och gick genom precis hela stan

1maj2
Hela eftermiddagen spenderades på de soliga trapporna vid kanalen
med bland annat Yatzy

2maj

Årets första riktiga sommaroutfit. Jeij!

2maj12maj2
Tunika - H&M
Kilklackar - H&M
Solglasögon - Lindex
Ring - Glitter

Sommar

Äntligen kom värmen. Det verkar som att vi hoppade över våren helt och gick direkt på sommaren. Men jag klagar inte. Sitter just nu ute i solen och löser korsord, äter ostbågar och bara göttar mig. Det kunde ha varit värre.

Solar

Onsdag 2 maj

Att det redan är maj det är skrämmande. Men jag klagar helt klart inte. Det är 15grader varmt redan klockan nio på morgonen och inte ett moln på himmelen, perfekt tajming nu när jag är ledig hela veckan.
Idag blir det att ringa en massa viktiga samtal, maila lite granna och så ska jag ner på banken en sväng. Så fort det är klart blir det slapping i solen.

Where have you been

Den här låten går just nu på repeat i mina högtalare. Musikvideon är dessutom fruktansvärt snygg!


Rihanna - "Where have you been"

30april

Invigde den nya kjolen på Valborgsmässoafton igår och jag fullkomligt älskar den!

30april130april2
Linne - Lindex
Kjol - H&M Fashion Against Aids
Solglasögon - Lindex
Ring - Köpt i London
Armband - Köpta i London
Svart Adidas jacka och marinblå Converse till det

Vackra Charlize

För ett par dagar sedan dök Charlize Theron upp på röda mattan i den här Dion Lee klänningen. And I love it!

Charlize

Tisdag 1 maj

Klockan är halv åtta och jag sitter och steks. Solen gassar in genom fönstret och det är fortfarande inte ett moln på himmelen. Så himla skönt att det äntligen har blivit vår! I stort sett hela dagen har spenderats utomhus. Vid elva tog jag och nono bussen in till Malmö city och åt frukost på EspressHouse's uteservering, vi kollade i lite butiker och satt sen på trappan vid kanalen och bara göttade oss och spelade Yatzy. Sena eftermiddagen och kvällen spenderades på Mammas altan. Det är helt galet vad lite solsken gör för humöret.
Gårkvällen var också väldigt lyckad. Vi var en tio personer som picknickade och grillade nere vid brasan i Pildammsparken. Drack cider, lyssnade på musik och bara njöt i vimmlet. När det blev mörkt och för kallt för att sitta ute begav vi oss hem till K och satt där och umgicks tills klockan var tre på natten. En lyckad valborgsmässoafton som sagt.