Torsdag 31 januari

Broren blev jätteglad över sina mystofflor och vad jag vet så har han dem fortfarande på sig. Vi har så fruktansvärt kallt på golvet här av någon anledning så jag går i princip alltid runt i mina fårskinnstofflor.
Om en liten stund kommer Pappa hit på fika och sen ska här minsann storstädas. Det gäller att passa på när man har motivationen och just idag infinner den sig. Har en del som måste göras vid datorn också som jag hoppas hinns med innan resten av familjen kommer hit ikväll. Full rulle med andra ord.
(Sören vilken storm det är utomhus förresten!) Det knakar i huset och saker flyger omkring utanför. Hoppas det lugnar sig tills på söndag.)

Grattis!!!

Idag fyller min finaste bror år! Det blir kalas hela dagen och jag ska tvinga honom att gå omkring i mystofflorna jag köpt till honom hela tiden. 
 
Grattis på 22års dagen!

Onsdag 30 januari

En ganska så lugn dag som mestadels har bestått av att sitta framför datorn. Har skickat en massa mail och forskat efter aktiviteter i San Diego. Kollat kartor, letat bussar, jämfört priser...
Är i stort sett klar med packningen också. Det går åt en hel del på två veckor så förhoppningsvis väger väskan inte för mycket. Vore ju katastrof om jag inte kunde shoppa något där borta. Får ta och väga den sen och i så fall banta ner lite. Nu tänkte jag laga lite middag och sen blir det filmkväll med broren.
 
Onsdagsstrumporna är på!

Fruktansvärt sant


Snyggast på SAG Awards

I helgen hölls Screen Actors Guild Awards i Los Angeles och det kryllade av snygga klänningar. Här nedan har ni min top fyra. Komiskt nog går allt i blått.
 
Nicole Kidman i Vivienne Westwood, Marion Cotillard i Christian Dior,
Katrina Bowden i Badgley Mischka och Amanda Seyfried i Zac-Posen

Tisdag 29 januari

Sitter i sängen och slåss med vårt internet som går väääldigt segt ikväll. Tänkte att jag skulle titta på lite klipp på YouTube men det får nog bli så med det.
Idag har jag varit hemma hos Mamma och sytt lite och så har jag börjat packa så smått inför resan nästa vecka. Mestadels lagt fram kläder och smycken och sånt. Just nu har de runt 15-21grader där borta. Plusgrader! Så himla skönt det ska bli med lite värme igen. Ute har det bara varit grått och slaskigt. Det är till och med så pass mörkt även om dagarna att gatlamporna står tända dygnet runt. Deras sensorer tycker inte det är ljust nog för att vara dag. Hur sorgligt är inte det? Men snart blir det andra bullar. I stort sett hela veckan är fullplanerad från och med nu så jag ska nog inte ta någon skada av mörkret de närmaste dagarna.

Lördag i Malmö

Jonte och Gustav hugger in på nachosen på Ölcafféet
 
Kalle och Jag
 
Strike a pose
 
Fina Jonte
 
Sen gick det bara utför när Kalle skulle kladda med inställningarna på kameran
 

Söndag 27 januari

Den här helgen har varit en riktig succé! Åkte som sagt till Malmö igår och hälsade på gänget igen. Det vär riktigt roligt att se dem igen efter så här lång tid. Det räckte att jag öppnade dörren och så var allt som det brukade igen. Skönt att ha allt som vanligt igen. Bortsett från att när kvälle (natten) var slut så åkte jag inte hem till mig själv och sov i min egen säng utan fick låna Jontes extrasäng istället. Vi satt mestadels hemma hos Gustav och bara pratade och umgicks och sen gick vi ut till Ölcafféet och satt där tills de stängde. Så trevligt så!
Nu idag tog jag sovmorgon ändan till klockan tio och sen tåg jag tåget hem igen. Har tittat på ett par dokumentärer på datorn och bara slappat precis hela dagen. Är verkligen inne på att se dokumentärer hellre än filmer just nu. Det finns verkligen riktigt bra sånna där ute.
Appro på ute så är det värsta snöstormen utomhus just nu. Det fullkomligt vräker ner. Suck!

Söndagsmusik

Har fastnat för lite lugnare låtar just nu och det här är vad som spelas i mina högtalare just nu:
  
 Phillip Phillips - "Home"
  
 Keith Urban - "For you"
  
Adele - "Hometown glory"
 

Jag åker till Kalefornien!

Äntligen ett reseinlägg!
Igår fick jag mitt inresetillstånd godkänt och kan nu officiellt berätta att jag åker snart till USA och gottar mig i lite varmare väder. Närmare bestämt San Diego. Först och främst ska jag hälsa på Kyle men även göra lite sightseeing när jag ändå är där. Har 15 dagar på mig att göra allt som göras bör i staden. Nästa vecka lär gå åt till att packa och planera för redan nästa söndag åker jag! :)
 
 
 

Fredag 25 januari

Idag fyller min älskade Morfar år! Vi ska dit ikväll hela familjen och fira honom. Jag och Patrik har köpt en rosa kruka, fyllt den med rosa godis och satt i ett kort och en trisslott. Så manligt så.
Annars händer det inte jättemycket för tillfället. Har knåpat ihop några portioner hallonmousse och dammsugat här hemma. Imorgon däremot åker jag äntligen till Malmö. Ska träffa gänget för första gången på över ett halvår och jag är hur peppad som helst! Det blir filmtittaden, shopping, hemmafest och förmodligen utgång. Ska bli så skönt att krama om dem allihopa. Förbered er på bamsekramar!

Dagens inspiration

Spets, spets och åter spets
 

Torsdag 24 januari

Dåligt på uppdateringsfronten idag. Började dagen med att skicka iväg lite sålda saker från Tradera och sen gick jag en runda i det jättefina, men kalla, vädret. Helt vindstilla var det så i solen blev det nästan varmt. Bara nästan. Efter lunch cyklade jag hem till Mamma och lekte med lille C och lånade symaskinen. En styck klänning kom jag hem med. Fin som snus blev den och jag är verkligen jättestolt. Får ta nån bild så att jag kan visa här. Den ser köpt ut! Det ni!
Sen har här reseplanerats lite också. Imorgon planerar jag att släppa nyheten officiellt. Vi hörs då.

Så det så!


H&M

Snygg outfit från H&M
 
Jacka 399kr, Klänning 349kr, Skor 349kr

Gott och blandat

God morgon vinter
 
 
 
 
Mumsig middag
 
 
Ego
 
 
Shoppinglass på IKEA
 
Ute och kör
 
Och ännu mera snö på väg ner
 

Tisdag 22 januari

Ta-tag-i-tråkiga-saker-dagen. Betalar räkningar, diskar, städar, mailar och planerar en massa idag. Om en timme ska jag hem till Mamma och sy lite. Har miljoner idéer som behöver komma ut. Sen ikväll ska vi till Markaryd och se årets Vinterrevy. Jag har bara varit där en gång sen jag slutade så det ska bli kul. Hoppas det håller standarden lika högt uppe som när jag själv gick där! :)

Vinterkänslor


Måndag 21 januari

Har igentligen inte så mycket att skriva om idag. Det har inte helt oväntat blivit spelat en hel del The Sims 2. Idag var också första dagen på över en vecka som det inte snöat, så jag passade på att gå en runda innan. Bara -2 grader var det också så det var helt överkomligt. (Självklart bara för att jag skrev motsatsen så tittade jag precis ut genom fönstret och nu snöar det visst igen.) Nåväl. Sitter just nu och spanar på lite resesajter och drömmer mig bort igen. Har lite än så länge hemliga planer som håller på och smids och där är mycket runtomkring som måste fixas för att allt ska gå ihop sig. Lagom kryptiskt, jag vet. Lovar att berätta så fort något blir officiellt.

#97 Gå på bio

Fredagen den 18januari var det sverigepremiär på filmatiseringen av musikalen "Les Misérables" här i Sverige. Självklart hade jag biljetterna bokade långt i förväg. Jag, Mamma och Mormor gick tillsammans och fy bubblans vad bra den var. Nästan i klass med musikalen, nästan. Men väl värd alla sina Golden globes- och Oscars priser.
 
 
 
 

Söndag 20 januari

Äntligen har jag lyckats installera "The Sims 2" på datorn igen! Har alla extension packs dessutom så den här dagen är räddad. Eller snarare den här veckan om jag ska vara helt ärlig. Så nu går jag i koma och vi får höras när jag kommer ut igen. Nörd, jag?

#93 Förnya mitt pass

En hyffsat liten och enkel sak på listan men ack så viktig. För ett par dagar sedan var jag och hämtade ut mitt nya pass hos polisen så nu är jag tillåten att resa runder bäst jag vill fram till januari 2018.
 
(Läs hela listan här)

Mer Tradera

Har sista klumpen ute på Tradera nu. Spana in dem HÄR vettja.
 
Ett litet smakprov på vad som finns till salu

Lördag 19 januari

Filmen igår var helt fantastisk! Levde totalt upp till alla mina förväntningar och mer därtill. Det är sällan jag gråter till filmer men igårkväll rann tårarna flera gånger på bara ett par timmar. Har du inte redan sett Les Misérables eller bara funderar på att göra det så säger jag bara: Gör det!
Idag har vi varit en sväng på IKEA igen. Vi lurade med hela extrafamiljen också och åkte upp hela sex personer. Patrik köpte en soffa och så åt vi lunch i den överfyllda restaurangen. (Note to self: Luncha inte på IKEA en lördag när alla andra tydligen också gör det.)
Nu blir det lite slösurfande i väntan på att brodern ska gymma klart och sen ska här byggas divansoffa. Ikväll blir det självklart filmkväll. Sagan om härskarens återkomst står på schemat. Sen har jag äntligen sett alla filmerna. 500 år efter alla andra, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Dagens inspiration

Kombinerade knalliga färger, kostym med pumps, volangkjolar och klänningar med klumpiga boots är vad jag skulle vilja gå omkring i den här helgen om plånboken inte fick bestämma.
 

Fredag 18 januari

Kom precis hem från ICA. Skulle köpa en påse lösgodis till ikväll, det gör jag aldrig om kan jag säga! Fy bubblans vilken kö där var. Inte trodde jag att det skulle vara högsäsong klockan halv fyra en fredag, men tydligen. Fick i alla fall mitt godis till slut. Ikväll ska jag, Mamma och Mormor gå på bio. Vi ska se Les Misérablés. Som jag har längtat. Den släpptes ju redan i julas i USA och alla trailers har verkat superfina. Jag har sett musikalen live för många herrans år sedan och den var verkligen jätte bra. Soundtracket ska vi inte ens tala om. Så idag äntligen har den sverigepremiär och jag bokade biljetterna så fort de släpptes. Hoppas nu den lever upp till alla mina förväntningar, men det lär den nog göra med tanke på alla golden globe priser den vann förra helgen.

Torsdag 17 januari

Goder afton folket! Idag har varit en helt lugn och skön dag. Massor med snö ute så den har spenderats inomhus. Tänkte mig att jag skulle kryssa av några av de lättare sakerna på min "101saker på 1001dagar"-lista. Har börjat på  74an idag, kryssade av 93an i förrgår (ska bara skriva ihop ett inlägg om det) och imorgon kan jag även kryssa av 97an. Bokade biljetter förra veckan så nu händer det grejer ser ni. Annars har jag mest slösurfat, pusslat en massa och tagit en fika nere i byn med Alexandra. Varm vit choklad och en gigantisk bit morotskaka vid tre-tiden som jag fortfarande är mätt efter! Det lär bli en sen middag ikväll, har nämligen tagit upp kotletter så här ska ätas om jag så ska vänta tills klockan är mitt i natten innan jag är hungrig igen.
Nu tänkte jag spana in årets "American Idol" som började sändas igår. Hoppas det blir en toppensäsong som vanligt.

Emporia

Lite bilder från Emporia i Malmö:
 
Designen innuti var väldigt futuristisk
 
Konstutställning med klänningar gjorda utav tidningar
 
Underbara Sephora
 
Man kunde gå ut på taket och se ändan bort till Öresundsbron
 
Utanför

Onsdag 16 januari

Det blev inget syeri igår, det var lilla C's tur att bli sjuk, så jag höll mig borta från alla baskelusker. Speciellt nu när både jag och broren i stort sett blivit helt friska igen. Istället blev det hem och spela lite "Roller Coaster Tycoon" och senare på kvällen tittade vi på "Sagan om de två tornen". Den filmen är serriöst fyra timmar lång (!) så vid tolv fick vi stänga av för att jag var för trött. Förhoppningsvis ser vi klart den sista timmen ikväll. Det beror på om jag åker till Malmö eller inte i eftermiddag. Där är nämligen bal- och bröllopsmässa där nere idag och jag blir bjuden på både resan och inträde om jag har lust. Får se hur jag känner senare. Har ingen lust att gå utanför huset när det är -13 grader!

Golden Globe awards

Jennifer-Garner i Vivienne Westwood Couture, Kate Hudson i Alexander McQueen, NicoleRichie i Naeem Khan, Lucy Liu i Carolina Herrera och Amy Adams i Marchesa

Tisdag 15 januari

Höll på att skriva december i rubriken, det är verkligen så det känns när man tittar ut. Snön bara öser ner!
Idag flödar inspirationen. Jag utnyttjar den genom att bomba Polyvore med kollage. Min utkast är nästan full, redan.  Har planer på att cykla bort till Mamma senare och invadera syrummet. Har ett par toppar som måste lagas och sen lär det vara svårt att gå därifrån. Har inte sytt någonting på över ett halvår.
Men först ska här slås in lite fler kläder och sen åka till Hässleholm och storhandla. Har en gigantisk matlista och ett totalt eko i kylskåpet. Det blev popcorn till frukost, säger det något om hur illa det är? 

Efit 050113

08:00
God morgon världen!
 
09:00
Frukost bestående av frallor med laktosfri keso och avocado
 
 
10:00
Följde med Pappa och Patrik på öppet hus på det nyrenoverade gymmet
 
 
11:00
Dags att ta tag i uppackningen
 
12:00
Pepparkaksdeg! Som jag har längtat!
 
13:00
Målar naglarna hallonsorbet-röda
 
14:00
Mina nya smycken som jag köpte i Malmö i fredags
 
15:00
Sorterar och viker kläder som en galning
 
16:00
Ego
 
17:00
Passar lille C. Det blir mycket bilbana och mycket svärdfäktning
 
18:00
Barnprogram på tv
 
19:00
Hemma igen och knåpar lite på Polyvore
 
20:00
Det bästa med Sverige: Marabou choklad och Saltlakrids
 
21:00
Tittar på ett avsnitt "Once upon a time"
 
22:00
Klart slut för idag. Snart dags att attackera sängen
 

Kramkalas


Söndag 13 januari

Jag blir galen på min näsa! Är så trött på att inte kunna andas genom den nu, blir för sören anfådd bara av att äta. Appropå äta så bjuder Framor och Farfar på middag ikväll och igår bjöd Mamma och Tommy, snacka om lyx hela helgen. Nu ska jag ta och slå in lite fler paket som ska skickas iväg och sen blir det ännu ett avsnitt "Once upon a time" innan middagen. Antar att det blir en sen kväll där borta så vi får höras imorgon igen.
 
Kaos på golvet just nu med alla prylar som ska slås in

Shopping på Emporia

Självklart var det oundvikligt att inte hitta något igår inne på Emporia igår. Med så många butiker fyllda med fint är jag faktiskt ganska stolt över mig själv att jag inte köpte mer.
 
Långärmad med dödskalletryck, militärgrön t-shirt,
knallrosa minikjol, massor med smala guldringar,
 
den blåa blusen som jag hittade på hemsidan och ett snyggt linne med nitar
 

Bilder från första tiden i Sverige

En kväll skickade vi upp rislampor
 
Fint
 
Collin och Jag har lekt som galningar
 
Patrik och Jag tog en tripp till världens största IKEA
 
Collin och Mamma åker tåg
 
Trine och Jag
 
Promenerar i Malmö
 
Collin, Trine och en ko
 
Fina lampor i Malmö city
 

Jul hos Mormor och Morfar

Förlåt för julstämningen men jag lovar att det är de sista jag har.
I alla fall så höll Mormor och Morfar julmiddag dagen efter att jag kommit hem.
 
Vi blev fyllda med massor av god mat hela släkten
 
 
Deras granne hoppade in som tomte. Övervakad av Pepsi så klart
 
 
Julklappsöppning
 
 
Alexandra vad glad som vanligt
 
 
Mormor och Morfar
 
Jeanette och Patrik
 
Udda julgran
 
Ännu mer udda julgran
 

Lördag 12 januari

Detta är helt sjukt: Jag fick ihop till över 2700kr på mina auktioner igårkväll! Helt galet! Och hur passande är inte det när jag och Mamma har en shoppingresa till Malmö inplanerad idag? Haha! Trots mitt oofficiella shoppingförbud så tänker jag minsann unna mig något idag. Så det så.
Förkylningen är helt klart på bättringsvägen så på måndag är det dags att ta tag i saker och ting igen.
#1 - Starta krig med Skånetrafiken över de försvunna pengarna på mitt jojo-kort
#2 - Hämta ut nya passet
#3 - Faxa och föra över pengar från franska till svenska banken
#4 - Betala danska räkningar
#5 - Boka möte på en NY bank
#6 - Starta krig med Swedbank
 
Nope, nu ska jag öppna tomteverkstan här hemma och slå in en massa paket som ska skickas iväg.

Sista bilderna från Nice

Lite blandade bilder från den sista tiden i Nice:
 
Sista utekvällen med Barrys mumsiga mojjitos
 
 
Justiina och Sheena
 
 
Jag
 
Shotroulette såklart
 
 
Livemusik på Akathor
 
 
Snygga dekorationer inne på Pompei bar
 
 
Fina havet
 
 
Jag nere vid stranden precis innan jag ska åka till flygplatsen
 
 
Hej då min underbara Riviera!
 
 
Flög som vanligt över fina Alperna
 
 
Hej Sverige!
 

Snyggingar på röda mattan

Transperanta detaljer, knallrosa, helsvart från topp till tå ochpuderrosa byxdressar får mitt hjärta att slå lite extra snabbt just nu.
 

Fredag 11 januari

Dunderkureringen igår verkar hjälpa. Febern är borta och kvar är bara en vanlig förkylning. Har fortfarande huvudverk, är täppt i näsan och när jag hostar gör det ont i hela kroppen, men annars mår jag prima. Orkade till och med ta mig ur sängen och lägga i en maskin tvätt!
Så nu ska sjukan ut ur lägenheten för gott. Imorgon är min deadline. Här ska tvättas sängkläder och pyamaser, dammsugas på rummet, diskas tekoppar, samlas ihop halstablettspapper och alla baskelusker ska vädras ut. Nu är det krig!
Oh, ikväll går som sagt alla mina auktioner ut och här ska skickas ut en miljon mail. Jag hade drömgränsen på 1000kr för allt och en rimlig önskan om i alla fall 500kr. När jag loggade in imorse hade jag tjänat ihop över 1100kr!! Och då har jag bara sålt hälften av grejerna! Tjoho!

Pappa och Patrik på besök del 6

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag 10 januari

Känner mig forfarande döende. Är inne på tredje sängliggande dagen och måste säga att jag är ganska så trött på det nu. Pappa var förbi en sväng i förmiddags med en påse clementiner, multivitaminer och fler halstabletter. Tusen tack! Imorgon kväll måste jag i nästan vara frisk, då ska här mailas som en galning precis hela kvällen efter att alla mina Tradera auktioner gått ut. Har du inte hunnit spana in dem ännu så passa på HÄR.
Som tur är så har jag hittat serien "Once upon a time" som jag inte har sett något av tidigare. Har bara ett avsnitt kvar innan jag betat av hela första säsongen. Ingen superduper serie precis. Men jag fastnade ändå, inte för att jag har så värst mycket annat för mig ändå just nu precis.
Enda fördelen med att ligga inne sjuk just nu är att jag slipper gå ut i snön. Jajamensan, det snöar! Första gången på evigheter som jag ser snö. Huva!

Pappa och Patrik på besök del 5 Menton

 På juldagen åkte vi till staden Menton. Den äldsta delen såg ut som ett vykort.
 
 Gigantisk borg nere vid havet
 
 Vi promenerade längs med kusten och passerade bland annat en fyr
 
 
 
 
 
 Till slut kom vi fram till den italienska gränsen.
Här på bilden står vi med en fot i Frankrike och en fot i Italien. Det ni!
 
 
 
 Jag och min serriöse bror
 
 Sen gick vi tillbaka och utforskade gamla stan
 
 Innuti den gigantiska kyrkan uppe på berget
 
 Utsikt uppifrån berget
 
 Pappa
 
 Jag
 
 Längst där borta på udden ligger Italien, där vi var tidigare
 
 På väg ner från berget
 
 God Jul i solglasögon och kortärmat
 
 Åkte dubbeldäckartåg hem
 
 På kvällen blev det pubrunda igen
 
Denna supermumsiga milkshake fick avsluta dagen
 

Pappa och Patrik på besök del IIII Julafton

På julafton började vi dagen med att väcka liv i en gammal tradition: Frukost på McDonalds
 
Sen spenderade vi nästan hela dagen nere på stranden
 
 
 
 
 
God Jul!
 
Promenerade bort till Hotel Negresco
 
Patrik och Jag
 
Julfika
 
 
 

Onsdag 9 januari

Snablans vad förkyld jag är! Igår natt fick jag feber också ovanpå hostan jag haft i ett par dagar och nu sitter jag och nyser var och varannan sekund. Näsan rinner konstant och huvudet dunkar. Inte kul alls!
Igår sträcksåg jag hela säsong 2 av Project Runway all stars. Lätt en av de bästa säsongerna hitintills. Det tog i stort sett hela dagen vilket passade perfekt eftersom att febern vägrade låta mig lämna sängen.
Idag orkar jag i alla fall röra på mig. Flyttar nog ut mig i soffan och tittar på nån film medans jag kryar på mig.

Sjuksällskap

 

Pappa och Patrik på besök del III Monaco

På söndagen åkte vi på en dagsutflykt till grannlandet Monaco
 
Började med att kolla in slottet
 
Patrik posar med en kanon
 
Fiskmåsen, Ubåten och Pappa
 
 
 
Fin utsikt
 
Vackert familjefoto
 
Gick en sväng längs julmarknaden...
 
...deras uppfattning av jul är inte riktigt likadan som hos oss nordbor
 
Lunch
 
Patrik och Jag framför en av lyxyachterna nere i hamnen
 
Pappa framför den kända Formel1 tunneln
 
Självklart skulle vi gå igenom den
 
Jag och Patrik på andra sidan
 
Monte Carlo Casino
 
Ny palmhållare
 
Passerade några fina bilar längs vägen
 
Patrik var lite sugen på en Ferrari
 
McLaren var inte helt fy skam de heller
 
 
 
 
KungFu i den Japanska trädgården
 
Lyxbutikerna låg uppradade runt vartenda hörn
 
Mot stranden
 
Pappa känner på havet
 
 
 
Den berömda Formel1-kurvan "Fairmont Hairpin"
 
Ordentliga takkronor inne på "Le Metropole" shoppingcenter
 
Pappa och Patrik vilar fötterna i solen efter en hel dags promenerande
 

Måndag 7 januari

Första vardagen på evigheter. En måndag som faktiskt känns som måndag. Har slappat hela helgen så nu jädrarenamma är det dags att ta tag i sig själv igen! Har redan hunnit sortera in alla mina kläder i byrån och ikväll ska jag hem till Mamma och sno lite galgar så att även klänningarna kan komma bort från golvet. Ska batala lite räkningar och se över min buget de kommande månaderna, tvätta ett par maskiner smutstvätt, uppdatera med fler bilder här på bloggen och ikväll ska jag sitta barnvakt åt lille C ett par timmar. Full rulle med andra ord.
Oh, sen är det ju Efit (ett foto i timmen) idag också, det var evigheter sen sist, tänkte försöka hålla på det hela året och se hur det går.

Pappa och Patrik på besök del II

På lördagen blev det sightseeing i Nice.
 
Min fina gata
 
Patrik och Pappa på Promenad de Anglais
 
Självklart gick vi upp och tittade på utsikten uppifrån Castle Hill
 
Fina alperna i bakgrunden
 
Hamnen
 
Pappa framför vattenfallet
 
Pappa och Patrik nere i katakomberna
 
God Jul!
 
Köpte fina målningar att ta hem och rama in
 
Nere på stranden
 
På kvällen gick vi en runda längs shoppinggatan
 
Patrik och Jag på pubrunda
 
 
 
Billiga öl och Pastis
 
Vi tre
 

Jag har fyllt Tradera

NU äntligen ligger mina auktioner uppe på Tradera. Skor, smycken, kläder, accesoarer, jackor, smink, väskor...
94 olika auktioner och i hälften av dem får man flera saker.
Du hittar dem HÄR.
 

Söndag 6 januari

Snacka om heldagsprojekt. I stort sett hela dagen igår la jag på att fota och skriva beskrivningar till allt och ikväll tog det fyra (!!!) timmar att lägga upp alla auktionerna på Tradera. Men nu är det äntligen färdigt och det är bara att vakta mailen fram tills på fredag när de går ut. Förhoppningsvis kan jag skicka iväg hela högen på lördag. Posten kommer att hata mig...
Annars har det inte hunnit hända så mycket idag. I förmiddags åkte jag och Patrik till Älmhult och gick på IKEA. De har flyttat till nya lokaler medans jag varit borta och är nu uppe och slåss om titeln som världens största IKEA. Världens största sortiment kan de i alla fall skryta om. Fy bubblan vad stort det var. Vi gick bara rakt in, direkt bort till ramarna och plockade på oss det vi skulle ha och tog alla genvägarna vi kunde hitta ut igen. Strax över en halvtimme tog det. Galet!
Nu blir det lite försenad middag och kanske en film innan sängen kallar. Hör hur den ropar redan.

Pappa och Patrik på besök del I

Upptäckte precis att jag inte har lagt upp några som helst bilder från när Pappa och patrik var och hälsade på. Här kommer ett par stycken från första kvällen medans jag sorterar ut bland alla de andra.
 
Patrik och Jag bland alla juldekorationer på Place Massena
 
Åt supergod mat på Davia's

Fint från H&M

Surfade in på H&Ms hemsida tidigare idag och hittade massor med fint.
 
Blus 199kr, shorts 199kr, skor 399kr, blus 100kr på rean,
10pack ringar 39,50kr, linne 99kr och hårsnodd 39kr

Lördag 5 januari

Sitter just nu i min säng och skriver. Min säng. Min alldeles egen säng, för första gången sedan i juli! Det känns helt underbart. Har inte hunnit börja sakna Frankrike ännu så än så länge känns allt här hemma bara bra. Mina egna saker, träffa familj och släktingar, maten och tro det eller ej men till och med klimatet känns helt okej just nu. Att det är småruggigt om dagarna och blir mörkt tidigt är lite mysigt på något sätt. Vi får väl se hur det är om ett par veckor. Antar att det inte är lika roligt då.
Idag har jag roat mig med att organisera kaoset här och lägga de flesta prylar på plats. Sen har här fotats som en galning till Tradera. Ändan tills batteriet i kameran dog, sen innan det var färdigladdat igen hade solen gått ner. Får fortsätta imorgon igen. Nu ska här skrivas produktbeskrivningar så här står härliga till kan jag lova.

Fredag 4 november

Är precis hemkommen från Hässleholm där jag har fixat nytt pass och handlat mat på ICA MAXI. Nu blir det lite hamburgare och pommes här hemma och sen bär det av igen. Då till Malmö för att fixa en ny internetdosa på banken och spana in den relativt nya shoppingcentert Emporia. Nordens största. Ska bli kul att se hur det ser ut nu när det är färdigt. När jag flyttade från Sverige var det fortfarande full arbetsplats där.
 

Torsdag 3 januari

Idag fyller bloggen 1år!
Grattis bloggen!
Av någon anledning känns det som onsdag idag. Antar att tiden har gått fort när man har haft roligt. De senaste dagarna har jag mest bara umgåtts med familjen som är hemma på jullov. Har även rensat ut massor med prylar på gamla rummet mellan varven. Än så länge har jag fått ihop tre stora kassar som ska fotas och läggas ut på Tradera. Igårkväll bakade jag björnbärspaj och åkte hem till Mormor och Morfar och bjöd dem. Det blev väldigt populärt. Resterna tänker jag äta upp nu till efterrätt nu efter pannkakorna. Sen ska här flyttas igen. Den här gången blir det inte så långt, bara hem till broren igen.

Mammas bilder från Nice

Här kommer några bilder från Mammas besök i Nice sett från hennes kamera
 
Middag på Davia's
 
Ett regnigt Nice
 
 
Utsikt
 
 
Jag och nono uppe på Castle Hill
 
 
Hamnen
 
 
Fika på stranden nära flygplatsen
 
 
Utanför lägenheten
 
 
Mamma och Jag lunchar
 
 
På julmarknaden
 
 
Jag på Place Massena
 
 
Nice uppifrån
 

#73 Befinna mig i två länder samtidigt

När Pappa och Patrik var nere och hälsade på i Nice tog vi en dagsutflykt till staden Menton. Därifrån kan man gå längs med kusten och till sist över den italienska gränsen. Självklart passade vi på att posera för bilden nedan där vi står med ena foten i Frankrike och andra foten i Italien.
 
(Läs hela listan här)

Tisdag 2 januari

Gott Nytt År!!!
Just nu sitter jag vid Mammas köksbord och rensar bland en massa bilder som jag inte hunnit publicera här på bloggen ännu. Bara lugn, de kommer. Collin sitter mitt emot och spelar Mumintrollen, Tommy är nere i källaren och fixar, Mamma står och bakar hemmapizza och jag har faktiskt ingen aning om vart Trine befinner sig. Lite senare kommer Svend och Karin hit på middag. Om ni inte har lagt ihopa puzzelbitarna ännu så är jag hemma i Sverige igen. Den 28e december tog jag mitt pick och pack och åkte hem igen på obestämd tid. Vi kan väl säga att det var mycket som inte klickade nere i Frankrike. Men jag lovar att jag kommer att åka tillbaka till Nice igen. Älskar verkligen den staden och dess omgivningar.
Igår var det inte helt överraskande nog nyårsafton och jag spenderade den med att jobba på hotellet nere i Köpenhamn precis som de senaste fyra åren. Superskoj! Så idag är man trött kan jag lova, fast inte av samma anledning som alla andra, hehe! Nope, nu ska jag byta om till något annat än pyamas, vill ju inte sitta här som en sömngångare när det kommer gäster.

En massa filmer

Den senaste tiden har det blivit en hel del filmtittande. Här har jag samlat några av dem och till och med sorterat dem med den bästa filmen först.
Kate Winslet är märk väl med i de båda första.
 

Julmiddag

Den 20e december gick vi allihopa från Akathor ut och åt på restaurang. Fyrarätters middag och secret santa stod på schemat.
 
Mumsiga tapas
 
Michael gillade det hembakade brödet
 
Sallad med mozarella
 
Barry var lite rädd för sin risotto
 
Hela Akathor gänget plus några respektive
 
 
Jeremy hade arrangerat alltihopa på sin restaurang
 
Gabi, Jag, nono och Jonny
 
Fisk med ris till huvudrätt
 
Secret santa
 
Chokladmoussetårta med fyrverkerier och hela faderuttan
 
Kristina fick en liten maräng