Tisdag 30 december

Dealade till mig att jobba morgonen idag så jag slutade redan tio på jobbet. Lyx! Har aldrig hänt innan. Han både inom posten för att hämta ut ett par paket, in på systemet och köpa champagne (nyår imorgon, vart fasen tog året vägen?!) och inom mamma för att sortera upp ordentligt bland mina deponisopor ute i garaget innan jag gick hem. Då hade Simon minsann precis vaknat. Det blev precis en frukost-lunch tillsammans innan han åkte och jobbade ett par timmar han också. Resten av dagens planer är att redigera och beskriva en massa bilder. Vi hade mini-fotoshoot här hemma igår med flera kassar kläder, väskor och skor som ska ut på Tradera, helst ikväll hade jag tänkt. Förhoppningsvis hinner jag med att rensa lite ibland flyttlådorna som vi hämtade i helgen också. Tog hit alla de sista grejerna från Patrik (mitt gamla rum) så nu är det bara källaren kvar som ska tömmas. Det är helt sjukt vad prylar jag har igentligen! I eftermiddag kör vi en runda till tippen. Där står säckavis med glas, konserver och tomma kartonger som fyller källaren. Nu jädrarenamma ska här bli plats. Full rulle i dag med andra ord.

God Jul!

 

Tisdag 23 december

Lilljulafton på jobbet. Bakar vörtbröd för fulla muggar. Här är galet mycket folk som handlar och har varit i en vecka ungefär. Skönt när tiden går visserligen men fy bubblan vad trött man är både i kroppen och i huvudet på kvällarna. Men idag är sista dagen för min del sen är jag ledig resten av veckan. Dags för jul. För första gången på evigheter ser jag faktiskt fram emot julafton. I år ska här firas med Simons släkt.

Torsdag 18 december

Torsdag = Träningsvärk. Idag i underarmarna. Märks att man har hållt på och lyft en massa. Axeln känns bättre idag. Går bra så länge jag inte lyfter den för högt, men har ingen som helst kraft i den eller i överarmen. Typiskt. Tur att jag bara ska sitta i kassan hela dagen. Men först blir det tomteverkstad. Alla julklappar ska slås in hade jag tänkt. Blidde inga lussebullar igår heller, hade inte kunnat knåda ut dem ändå, så det får bli på lördag istället. Sen är här färdigfixat. Mindre än en vecka kvar till julafton nu. Det känns det verkligen inte som.

Avslutning på poledancen

Allihopa; Jag, Marie, Felicia, Frida, Jannie (och Emmas ben)
 
Say cheese!
 
Hjärta
 
Tadam!

Style Mission 5 #18 -Avant garde


Onsdag 17 december

Upp är det svåra, ner kommer man alltid. Ungefär så var mottot igårkväll på poledansen. Gick hur bra som helst och alla hade superskoj på avslutningen. Självklart spexades det en hel del och minuten innan vi skulle gå fick jag till ett riktigt snyggt trick. Supernöjd verkligen. Ner däremot gick inte lika smidigt. Pang bom och knak i min högra axel. Föll en halvmeter rakt ner på axeln och tappade andan. Hade svårt att röra på armen och fick lägga mig med benen högt ett par minuter. Nu jädrar gick den av tänkte nog alla. Visst var det svårt att sova inatt, brukar alltid somna på den sidan så klart, men idag känns det mycket bättre. Kan åtminstone få handen över huvudet i alla fall, högre än så går dock inte. Fortfarande värt det! Är som tur var ledig idag så det blir att vila upp sig ordentligt innan jobbhelgen. Förhoppningsvis är där kraft nog i den till att baka lussebullar i eftermiddag.

Själsfrände


Style Mission 5 #17 -Jul


Tisdag 16 november

Betalar räkningar och äter knäck. I söndags var man hyffsat seg efter julbordet i lördags så hela dagen spenderades i soffan. Tas igen idag hade jag tänkt med att röja i köket, sortera sopor och kanske tvätta lite innan jag ska jobba i eftermiddag. Terminsavslutning på dansen ikväll. Som tur är dröjer det inte länge innan nästa termin börjar igen. Älskar verkligen poledance!

#44 Julpynta och faktiskt gilla det

För första gången någonsin har jag lagt pengar och investerat i julpynt. Dels för att jag är trött på det ständiga mörkret så här års och dels för att det blir så mysigt. Har helt ändrat inställning sedan jag flyttade. Nu känns det mer som att man vill bona om och göra det fint när man har sitt eget.
 
 Cool och inte så klassiska stjärnor i fönstren
 
Minijulgran och till och med en tomte
 
Finaste stjärnan i stan
 

Lördag 13 december

Julstök. Håller på och bakar som en galning här. De hotade med att det skulle bli orkanvindar inatt och idag men det enda man märkte av var ösregn igårkväll. Sen blev det inget mer med det. Tur. Det betyder att vi har ström idag och jag kan knåpa här i köket. Bakar små julgranar, saffranssyltkakor (som ska ges bort i julklapp) och knäck. Hade jag bara inte glömt att köpa jäst så hade här även blivit lussebullar. Attans! Får se om jag orkar ta tag i det imorgon istället. Ikväll ska vi på julbord med Simons jobb. De har fixat långbord med underhållning och fri bar. Räknar inte med att komma utanför sovrummet imorgon.

Style Mission 5 #16 -Ormskinn


Torsdag 11 december

En dag som knappt finns. Vakna, iväg och vaccinera sig (hpv), jobba, hem, laga middag, äta, sova. Det är allt som hinns med på torsdagarna. Vanligtvis hinner jag med något litet på morgonen innan jag måste åka, men torsdagar är sånna dagar som knapps gills.

Style Mission 5 #15 -Favoritfilm


Onsdag 10 december

Det snöar! Massor!
God morgon förresten. Första onsdagen någonsin som jag inte är ledig. Har fått extrapass nu över jul tom januari 13-20.15 varannan onsdag. Idag är en sådan onsdag. Hinner precis uppdatera lite här och slänga i en maskin tvätt innan jag behöver åka. Inte riktigt sant. Tänker titta på årets Victoria Secrets Show också och helst hinna äta lite. Senaste besattheten: Granny smith juice. Så himla gott! Har pressat ett glas varenda dag nu den senaste veckan och tröttnar aldrig. Ha en fin onsdag så hörs vi.
 

Önskelista Jul 2014

 
Grå träningsshorts från Gina Tricot
Klarrött läppstift
Keramiska knivar
Läppensel från Make Up Store
Goretex kängor
Smyckeskåp med spegel

Efit 261114

07:00
Nyvaken 
 
08:00
 Frukost med rostade mackor
 
09:00
Ger mig på evighetsgörat igen. Bara 500bitar kvar 
 
10:00
Väntar på att byta tåg och lyxar till det med en ischai och saltlakrids 
 
11:00
Shoppingdags! Älskar verkligen decembershoping, så mycket fina klänningar till jul 
 
12:00
 Party inne i provrummet
 
13:00
Lunchar på sushi 
 
14:00
Mötte upp Mamma som också var shoppingsugen 
 
15:00
Dagens skörd 
 
16:00
Dags att klura ut middag 
 
17:00
Sötaste paret i stan 
 
18:00
Slappar i soffan 
 
19:00
Biodags!
 
20:00
 "Du och Dummare 2"
  
21:00
Hemma igen. Fick mitt första brev hit och älskar klisterlappen som satt på!

#1 Skaffa en ny hobby

Har nu gått snart två terminer på poledance och jag är helt frälst! Fantastiskt roligt och en av de absolut jobbigaste träningsformer jag provat på. Helt perfekt i min smak då det är en blandning av både styrketräning och dans.
 
 
 
 
(Läs hela listan här)

Måndag 8 december

Är så trött på att det alltid är mörkt! Hittade inga snygga ljusstakar så nu pinnar jag minsann ner till Simons jobb och plockar på mig några. Klockan är bara tre men det känns som nio på kvällen ungefär så mörkt som det är. Är även på jakt efter ett litet runt silvrigt fat att sätta ett ljus på. Finns inte att hitta är. Har serriöst varit runt på precis vartenda tänkbara ställe och gått runt precis hela byn, men icke. Ingen som har. Däremot hittade jag några superfina skrin som jag tänkte lägga smink i. Blir en runda bort till broren för att hämta. Sakta men säkert töms det gamla rummet. Känner mig så huslig som pysslar och donar här hemma. Tanken var att baka en omgång lussekatter men det blir visst ingen tid över till det. Måste klämma in middag innan vi är bjudna på fika inne hos grannen och så har jag ett extra danspass vid sju. Dessa fullspäckade lediga dagar alltså.

Style Mission 5 #14 -Mössa


Torsdag 4 december

Lyxmorgon med sovmorgon till halv nio. Smoothie och apelsiner till frukost. Ska aldeles strax ge mig ut och köra lite. Hem och röja upp i köket som ser ut som ett mindre kaos just nu. Jobba 12-20.15. Hem och äta middag. Mys i soffan resten av kvällen.
Tro det eller ej, men igår åkte det fram lite julpynt! Inget rött och galet, bara lugn. Köpte en liten en och pyntade den med lysande stjärnor, vita glittriga minikulor och silver. Simons vita tomte fick också vara med. Får se om jag hittar lite fina ljusstakar i silver eller vitt att sätta i fönstren i helgen. Annars blir detta vad pynt det blir i år.
 

Style Mission 5 #13 -Bal


Så sant


Tisdag 2 december

Wohow! Äntligen har jag fått upp bilderna från både Venedig och från Island här på bloggen.
För övrigt en helt vanlig tisdag idag. Efter att ha laddat upp alla bilderna gav jag mig ut och körde en runda. Hamnade hemma hos Mormor och bjöds på fika. Sen hem för att bege sig mot jobbet. Förberedning av bullar och sen storstädning. Skurade och skrubbade i över två timmar. Kom precis hem och tryckte i mig en apelsin innan det ska dansas. Har verkligen legat på latsidan med det den senaste veckan så det ska bli skönt att röra på sig ordentligt ikväll. Det blir kycklingfilé och grillade rotfrukter till sen middag. Förmodligen en film till det.

Island del 1

I juli spenderade jag och Simon en vecka på Island.
 
Började med att hyra bil
 
 Spenderade första dagen med att strosa runder i Reykjavik
 
 Fin grafitti
 
 Gick upp till utsiktsplatsen "Perlan"
 
 Utsikten
 
Hittade en modern kyrka 
 
 Nere i hamnen
 
 Åkte ut på valsafari på kvällen
 
 Jag och Simon
 
 Såg tyvärr inga valar men däremot en massa delfiner
 
 Fin solnedgång från båten
 
 Åt på lyxrestaurang
 
 Nästa kväll körde vi söderut till "Snorrabraut"
 
 
 
 Här kunde man gå mitt emellan därkontinentplattorna delar sig
 
 Eyjafjallajökull-muséum (den där vulkanen som gjorde askmoln över hela Europa 2010)
 
 "Geysir". Varma källor som ryker överallt i marken
 
 
 
 På väg upp
 
Uppe 
 
 Vi
 
Superröd sand
 
Över 10meter höga utbrott ungefär var tredje minut. Superfräckt!

Island del 2

 Gigantiska vattenfallet "Gullfoss"
 
 
  
 Omöjligt att fånga på bild hur enormt det var
 
 50meter djupa vulkanhålet Kerio
 
 Nere vid vattnet
 
 Galet fin utsikt. Lovar dyrt och heligt att bilden är 100% äkta och inte det minsta photoshoppad
 
 
 
 
Simon kanaliserar sin inre viking 
 
 Nationalkyrkan "Hallgrimskirkja"
 
 
 
Guinnessbaren 
 
 Ganska så dimmigt
 
På väg upp för världens finaste berg (enligt oss) 
 
Bergsfår
 
 Simon från min vinkel
 
Jag från Simons vinkel
 
65meter höga "Sejalandsfoss"
 
 Man kunde gå in bakom vattenfallet
 
 Coolt!
 
 62x15meter stora "Skogafoss"
 
 Självklart hajkade vi upp till toppen och vandrade längs vattnet en bit
 
 Turistposing
 
 
 
 Hittade stenrösen överallt var folk markerat att de varit. Jag är den pyttelilla stenen överst
 
 
 
 
 
 Glaciärer
 
 Coolt berg

Island del 3

 Varndrade upp för ännu ett berg och spanade på Reykjavik borta i horrisonten
 
 Glaciärer uppe på toppen
 
 Vackra landskap
 
Hyffsad utsikt att äta lunch till
 
 Jag och lilla bilen Epy
 
 Ingången till "Blue Lagoon"
 
 
 
Supermysigt och jätteskönt
 
 
 

Måndag 1 december

December! Känns verkligen inte som december. Det har bara varit kallt i knappt en vecka, inga som helst spår av någon snö och alla julkänslorna är lååångt borta. Känns mysko.
Idag börjar jag jobba tre, så fram tills dess har jag tid att fixa en massa annat som inte hunnits med i helgen på grund av jobb och svärfars födelsedagsmiddag med bowling. Ligger lite efter i Style Mission (pinsamt) så där måste jag verkligen hinna ikapp. Har ett par räkningar som ska betalas, sortera viktiga papper och förhoppningsvis hinna inom stan och efterregistrera min clubbonus från förra onsdagens shopping. Hittade massor med fint och exakt rätt nyans på läppstiftet jag var ute efter.

Style Mission 5 #12 -Klassiker