Style Mission 4 #6 -Mitt land


Onsdag 29 januari

Onsdag = ledig hela dagen. Älskar onsdagar. Även den här morgonen fick jag vakna upp brevid kärleken. Har helt klart vant mig vid det så nu känns det konstigt de dagar han helt plötsligt inte är där. Låg självklart kvar och drog mig en timme extra bara för att jag kunde innan tvättmaskinen behövde köras, disk plockas ur diskmaskinen och snö skottas från trappan. Det har verkligen snöat konstant precis hela veckan och det ligger närmare en decimeter snö överallt. Och mer kommer det. Antar att vintern är här för att stanna på riktigt den här gången. Vid lunch kom Simon och hämtade mig och så åt vi köttfärslimpa med gräddsås nere på hotellet. Snacka om mitt-i-veckan-lyx. Nu ska här betalas lite räkningar och så tänkte jag fota lite roliga paket som har trillat in med posten de senaste dagarna. Klockan tre har jag en fika-dejt med Malin och ikväll ska jag prova på zumba nere på gymmet för första gången och avsluta dagen med filmkväll med ni kan nog gissa vem. Som sagt; älskar onsdagar.

#36 Vara helt utan Facebook i en vecka

Det är inte svårt att bli beroende av Facebook. Helst vill man in stup i kvarten och kolla läget. Just därför satte jag upp den här punkten på min lista. För jag insåg att jag själv var en av dem som trots att jag aldrig själv uppdaterar något kikar in hela tiden. Varför?
Under Dubai-resan i december var det dock omöjligt att hålla sig uppdaterad. Vi hade ingen dator med oss, inget wifi på hotellet, ingen gratis utomlandssurf på mobilerna och brydde oss inte ens om att leta upp ett internetcafé. Ett par gånger i slutet av resan sprang vi på gratis wifi på något shoppingcenter, men hela första veckan var 100% utan internet och alltså inget Facebook. Nr 36 - Check!
  
Bjuder på en liten film uppifrån Burj Khalifa (som faktiskt var ett av de ställena som hade wifi)
 
(Läs hela listan här)

Måndag 27 januari

Ny vecka och nya möjligheter. Körde all in och började med att springa 50 minuter på löpbandet nere på gymmet. Har satt igång både tvätt- och diskmaskinen och ska fixa lite sen lunch/tidig middag innan jobbet väntar om två timmar. Sen ikväll blir det mys hemma hos finaste Simon. Inget speciellt på hela dagen precis. Hur som helst. Hoppas ni får en bra vecka ni också.

Style Mission 4 #5 -Kamouflage mönster


Söndag 26 januari

Sista dagen på den här veckan. Känns som jag konstaterar det hela tiden.
Började dagen med att jobba. Ett lugnt pass i kassan. Tog en eftermiddagsfika hemma hos Mamma och tittade lite på "Nicke nyfiken" med lille C. Resten av eftermiddagen/kvällen har varit total slapping. Det mest fysiska jag gjort är att sno ihop en potatisgratäng (med massor av vitlök så klart). Väntar på att klockan ska bli lite mer innan jag börjar ordentligt med middan. Mr Pojkvänn kommer hitom och äter och kollar på film. Igårkväll skippade vi festligheterna och såg filmen "Escape plan" istället. Helt okej. Ingen superaction precis, men lite lagom så där en lördagskväll. Känner för en smaskig dokumentär just nu, eller något Pixar kanske.

Så det så!


Lördag 25 januari

Jösses sicken fredag jag hade igår. Jobbade tretton timmar och spenderade ungefär tio av dem på att tillverka och bjuda alla kunderna på semlor. Riktigt populärt var det och självklart var de supergoda! Men nu är jag rätt så trött på att baka. Avslutade med att gå hem till Simon en sväng och dricka en öl med honom och några av hans kompisar. Tyvärr fick det bli en tidig hemgång då jag skulle upp tidigt imorse och jobba igen. Underbara helger.
Just nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska bli fem. Jag och Pappa ska ner och springa lite på löpbanden nere på gymmet. Fick faktiskt ett tre månaders gymkort i julklapp så det är vel bara att sätta igång antar jag. Har verkligen spring i benen nu efter att inte ha kunnat vara utomhus och springa på över en vecka! Det är på tok för kallt! Efteråt blir jag bjuden på middag av min andra hälft och förmodligen fest efteråt. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska med än. Hur som helst så måste jag hem tidigt ikväll igen för även imorgon väntar en tidig dag på ICA.

Dagens inspiration

Cate Blanchett i Lanvin, Rooney Mara i Lanvin, Elizabeth Banks i Elie Saab Couture, Kiernan Shipka i Preen

Hittade en liten lista att fylla i på nätet

Gör: Mailar miljontals semesterbilder
Lagar: Ugnsbakad falukorv med potatisklyftor och äpplen
Dricker: Ramlösa Kiwi
Läser: Bloggar
Vill: Ut och springa men det är fortfarande för halt på gatorna
Spelar: Klingande - "Jubel - Radio edit"
Väljer: Vilken film man ska se ikväll
Önskar: Att det vore sommar
Njuter: Av försenad julstämning med tända ljus och hemlagad knäck
Väntar: På att klockan ska bli åtta och Simon kommer hit
Undrar: Vad djur tänker
Älskar: Myskvällar
Överväger: Att ta cykeln hem till Mamma och sy en kjol
Drömmer: Om vart nästa semester ska spenderas
Ser: Säsong 1 av "Girls"
Gillar: Att ha lägenheten helt för sig själv hela dagen
Känner: Mig lite frusen
Hoppas: Att jobbhelgen bara rusar förbi
Behöver: Göra klart min online-kurs i butiksekonomi
Luktar: Britney Spears parfym "Believe"
Bär: Adidas jacka och spetskjol
Följer: "The Bachelor" (säsong 18!)
Upptäcker: Nya roliga hemsidor på löpande band
Vet: Inte riktigt vad jag ska skriva på den här raden
Tänker: På vad jag ska ge broren i födelsedagspresent nästa vecka
Beundrar: Alla de som är ute och går i minusgraderna utanför
Köper: Massor med nagellack på Ebay
Får: Spring i benen av att har suttit ner så länge
Ogillar: Att behöva stiga upp klockan fem imorgon bitti för att jobba
Öppnar: Räkningar :(
Skrattar: Åt den här bilden: http://www.pinterest.com/pin/148478118934916806/

Blandade bilder

 Lagade minestronesoppa from scratch
 
 Trotsade laktosmagen
 
 Redo för Ryssland?
 
Första snön
 
 Simons gitarr
 
 Skype med Josh borta i San Diego

Style Mission 4 #4 -Barnslig

"A friend told me I was delusional. I almost fell of my unicorn"

Onsdag 22 januari

Lediga dagen idag. Började den på bästa tänkbara sätt med att vakna brevid kärleken. Kunde ligga kvar och dra mig ett par timmar till efter att han åkt till jobbet. Hoppade in i en rykande varm dusch innan jag kollade ifatt på veckans avsnitt av "The Bachelor" och "Ellen DeGeneres Show". Just nu står jag faktiskt och kokar en omgång knäck. Gjorde absolut noll julgodis i julas och igår blev jag så sjukt sugen på knäck. Fick inga ifjol heller för sånt fanns minsann inte nere i Nice inte. Men nu jädrarenamma! Det luktar redan supergott!
Planerar att steka lite potatis och göra hamburgare så fort godiset är klart och riktigt lyxa till det med en ordentligt hemlagad middag innan Malin kommer hit ikväll på lillördag. Verkligen på tiden! Vi har nog inte haft en riktig tjejkväll bara vi två sedan i höstas nu när jag tänker efter.
En fruktansvärt bra dag :)

Fancy tuesday


Syle Mission 4 #3 -Hatt


Måndag 20 januari

Vart blev januari av? Helt allvarligt. Det är redan den tjugonde idag!
Har sånt sug att ge mig ut och springa just nu men det är fortfarande på tok för kallt (1minusgrad) och det är helt isigt på trottoarerna så det kan till och med vara farligt. Känner verkligen noll motivation till att gå ner och ställa mig på ett löpband på gymet. Suck!
Hur som helst. Måndag och ny vecka, igen. Låg och drog mig i Simons säng i över en timme efter att han hade gått till jobbet. Snacka om lyxig start på veckan! Kom hem och fixade till en bukett rosor som jag köpte igår och satte vid sängen. Har just nu en fiskgratäng i ugnen som är klar om bara ett par minuter. Sen har jag inga som helst planer förrän ikväll när jag jobbar tre ynka timmar.
Älska måndagar.

Söndag 19 januari

Fredag - Jobb och kalkonmiddag hemma hos Simons farmor.
Lördag - Sovmorgon, jobb och filmkväll till "Johan Glans, World tour of Scandinavia".
Söndag - Våfflor hemma hos Mamma, jobb, glass med varma hjortron och soffmys.
Förresten så har det snöat som attan de här senaste dagarna och möget ligger kvar den här gången. Just nu ligger det kanske 4-5cm snö på marken. Riktigt kallt och blåsigt och framför allt halt ute! Det gäller att inte ha bråttom någonstans för man måste gå jättesakta för att inte ramla och slå ihjäl sig just nu.

Klick, klick

Fick ett mail från E.L.F för ett par dagar sedan om att man just nu fick 25% rabatt på alla produkter som inte var på rean. Självklart klickade jag in och beställde hem lite grejer. Min favorit primer fanns äntligen i lager igen och en ny brun ögonskugga har jag funderat på länge. En massa nagellack så klart och så ett par impulser i form av en nagelbandsknuffare och två läppstift. Längtar massor tills de kommer om två veckor.
 
 

Torsdag 16 januari

Ledig hela dagen. Har varit nere och pantat en massa tomflaskor, handlat mat och plckat lite här hemma. Nu ska här göras lite hemuppgifter innan det är dags att fixa middag. Tänkte försöka mig på att göra minestronesoppa. Har aldrig provat det innan så det blir spännande. Simon kommer hit och provsmakar. Igår gjorde vi lasagne med rotsaker och den blev verkligen supergod! Blir det bara hälften så gott ikväll så är jag mer än nöjd. Ännu lite senare ska jag hem till Mamma och hålla bildvisning från Dubai. Det har inte blivit av ännu. Skäms på mig! Bla, bla, bla. Får inget vettigt skrivet här så jag slutar nog här.

Style Mission 4 #2 -Metalic


Diplom

Igår gjorde jag, och klarade!!, de slutgiltiga proven och fick mitt diplom som bevis på att nu är jag minsann ett certifierat postombud! Wohow!
 
 

Happy!

Pharrell Williams - "Happy"

Golden Globe awards

Kaley Cuoco i Rani Zakhem Couture, Sofia Vergara i Zac Posen, Mila Kunis i Gucci Première
och Amy Adams i Valentino Couture

Style Mission 4 #1 -Du, Du, Du


Måndag 13 januari

Ännu en helg har sprungit förbi. Jag var, kors i taket, ledig och spenderade lördagskvällen med Malin, Simon och Jake. Vi tog det lugnt och åt middag och tittade på film. Igår sov man till lunch ungefär. Körde ner och hämtade pizza och låg sen och päste i Simons soffa precis hela dagen. På kvällen gick vi och såg "The wolf of Wall Street" på bio. Liiite i längsta laget med sina tre timmar. Man blev ganska så mör i rumpan av att sitta ner så länge, men själva filmen var bra.
Nu är det ännu en måndag och massor som ska hinnas med innan jobbet i eftermiddag. Har redan startat upp Style Mission 4 på Polyvore och det tog i stort sett hela förmiddagen. Nu ska jag fixa lite lunchlådor, ut och springa en runda, stretcha, duscha, göra en internetkurs om posten och bädda rent i sängen.

12 Januari

 
Klänning - H&M
Skor - Din Sko
Halsband - Present från Italien, H&M
Ringar - Bijou Brigitte, Glitter

Tivoli

 Tre förväntansfulla killar i Köpenhamn
 
 Collin åker karuseller som en galning
 
Simon, Patrik och Tommy i uppskjutet 
 
 Nästan hela gänget minus Mamma
 
 Mamma och Tommy inne på Pirateriet
 
 Uppifrånare
 
 Fina lilla båten
 
 Tommy posar med de fina juldekorationerna
 
 Collin och Simon uppe i pariserhjulet
 
 Tivoli uppifrån

Torsdag 9 januari

Det bara regnar och regnar. Har hållt på till och från i flera dagar nu. Men jag antar att det är detta eller snö vi har att välja på så man ska vel inte klaga.
Bion igår var riktigt bra. Vi såg "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" med Robert Guatafsson i huvudrollen. Rolig som attan var den. Hela två timmar lång var den också men det märktes absolut inte.
Torsdag idag och jag har tagit ett extra pass på jobbet. Händer inget speciellt idag vad jag vet. Ska tillbringa dagen i posten och bland frysvarorna, så det blir en extra långärmad tröja på. Förhoppningsvis får jag lov att krama lite på Simon ikväll och så måste jag klämma in en sväng att handla mat någon gång också. Har lite smått eko i frysen märkte jag. Det blir pasta med grönsaker i lunchlådan idag i brist på annat.

#81 Ta med Collin till Tivoli

Annandag jul tog vi minsann tåget ner till Köpenhamn och gick på Tivoli. Lille C fick åka precis allt han ville och pekade på och så åt vi självklart på piratbåten. En helt perfekt dag.
 
 
 
 (Läs hela listan här)

Blandat från december

 Såg musikalen "Miss Saigon" på Malmö Operan...
 
...med Mamma
 
Fint julpynt i Malmö 
  
 Jul hemma hos Mamma
 
 Brunch
  
 Patrik posar i julklappen han fick av mig
  
 Electronic Soundclash på Babel i Malmö

Julafton 2013

Lite kusiner i soffan framför Kalle Ankas jul
 
 Barnbordet
 
 Tomten
 
 Tomtenissar

Onsdag 8 januari

Hej igen! Hur går det med er fantastiska dag? Själv har jag lyckats kryssa av några av punkterna från inlägget nedan;
1. Bytte som sagt ut kaffet mot apelsiner och melon
2. Ska göras efter träningen
3. Inviger min supersnygga t-shirt som jag köpte förra veckan
4. Nemas problemas, det gör jag jämt
5. Har pratat i telefon med (och träffat!) både Mamma och Pappa idag
6. Tänker ge mig ut och springa en runda i eftermiddag
7. Så fort det här inlägget är klart ska jag ner till byn och springa en massa viktiga ärenden
8. Ska på bio med kärleken ikväll
9. Den här blir knepig då jag inte har någon ro idag, kan hända att jag hoppar nian faktiskt, förlåt
10. Inga problem, tar igen för nian här genom att lägga timmar på tian istället
Där har ni det ungefär: min dag.

Tio vägar till en bra dag

God morgon!
Själv byter jag ut kaffet mot ett par färska apelsiner och lite melon och istället för att promenera runt kvarteret så tänker jag ut och springa några kilometer i eftermiddag. Annars har ni här det perfekta receptet på en bra dag. Hoppas er blir lika fin som min.

Tisdag 7 januari

Hade verkligen den bästa dagen på länge igår. Gjorde absolut ingenting!
Idag har det därimot varit full rulle. Började med att skura i köket och sortera bland soporna, sen bar det av till jobbet där det var lika mycket att göra som alltid på tisdagar. Har inte så mycket mer att uppdatera om för tillfället. Tvättmaskinen går på högvarv här ikväll och jag tänkte gå och lägga mig tidigt. Ska upp tidigt och få massage imorgon och sen rullar det bara på med en massa som ska göras på första lediga dagen utan julfirande på länge. Vi får höras igen imorgon.

Not a bad thing

"All I want from you is to see you tomorrow
and every tomorrow, maybe you’ll let me borrow your heart.
And is it too much to ask for every Sunday.
And while we're at it, throw in every other day to start.

So don't act like it’s a bad thing to fall in love with me.
Cause you might fuck around and find your dreams come true, with me.
Spend all your time and your money just to find out that my love was free.
So don't act like it’s a bad thing to fall in love with me, me.
It’s not a bad thing to fall in love with me, me.

Now how about I’d be the last voice you hear tonight?
and every other night for the rest of the nights that there are.
Every morning I just wanna see you staring back at me
'cause I know that’s a good place to start."
//Justin Timberlake

Södag 5 januari

Nyss hemkommen från jobbet. Ännu en helg är avklarad och nu ska jag faktiskt vara ledig imorgon. På en måndag, kors i taket! Trettondagen är det också så alla är i stort sett lediga. Jag och Simon har bestämt oss för att inte lyfta oss ur sängen förutom när det ska fixas mat eller vid toalettbesök så klart. Håller på och förbereder all mat så att det ska slippas. Jag står för frukosten och det blir scones och smoothie. Längtar redan. Sen lär vi bara mysa och titta på tusen filmer. Förvänta er eko här på bloggen tills på tisdag.

Senaste fyndet

Så otroligt fin text som dessutom känns väldigt aktuell just nu.
 
Justin Timberlake - "Not a bad thing"

Lördag 4 januari

Började den här lördagen med en påse lördagsgodis (tyst, jag vet). Såg ett avsnitt "Sons of Anarchy" och allmänt slappade. Nu ska här tvättas en maskin tvätt, köras igång diskmaskinen och sen tänkte jag ut och springa en runda i min nya löparjacka jag köpte i torsdags. Invigde den igår och den fungerar verkligen super. Skönt att äntligen ha hittat en långärmad man varken fryser eller svettas i nu när det är kallare utomhus.
I eftermiddag/kväll blir det jobb som vanligt men ska bara sitta i kassan hela helgen så det är inget slit som väntar i alla fall. Hoppas att timmarna där går fort för ikväll ska jag hem till Simon och titta på film. Har visst en riktig sockerdag idag för jag är sjukt sugen på ostbågar, får nog köpa med mig det ikväll.

Senaste från Instagram

Superfina blommorna jag fick av Simon när jag kom hem från Dubai
 
Mumsig laxsallad
 
Julklapp från jobbet
 
Sjukling
 
Den danske tomten
 
En mörk bild (men enda tagna) från nyårsafton
 
Nya vinterstövlarna från Canada Snow
 
Massproducerar semlor på jobbet

3 Januari

Jacka - H&M Sport
Leggings - Stadium

Torsdag 2 januari

Nytt år och förhoppningsvis massor med nya inlägg på gång. Hoppas ni hade en fin nyårsafton. Jag spenderade den självklart med finaste Simon och ca 20 av hans vänner. Åt fin middag vid långbord, spelade våldsamma ölspel och tittade på alla raketerna som fyllde himmeln vid midnatt. Vad mer kan man önska sig. Första gången jag firade nyår på fem år! Brukar ju alltid jobba, men den här gången blev det totalt motarbetat från alla håll så det fick helt enkelt vara. Men jag klagar inte, fick ju pussa på pojkvännen vid tolvslaget.
Igår låg vi och sov bokstavligen hela dagen, vaknade när solen gått ner, köpte en pizza, såg en halv film och sov igen. Idag däremot tog jag tåget till Malmö för lite shopping. Köpte vinterstövlar. I år ska jag minsann inte frysa om fötterna! Gör jag det så ska jag fasiken ha pengarna tillbaka. Med det priset lär det bli nudlar resten av månaden. Köpte mig en snygg topp, ett nagellack och några ringar också.

Årsresumé av 2013 Del 1

Januari


Vintern var snöig och kall

Shoppade loss på det nya gigantiska shoppingcentert Emporia

Hängde i Malmö med Kalle...


...Jonte och Gustav

Februari


Alexandra fyllde 20år


Hoppade King Swing på tio meter


Åkte två veckor till San Diego i USA och hälsade på Kyle

Åkte motorcykel


Alla mina roomies; Kyle, Andrew, Jordan och Joshua


Spenderade en heldag på skjutbanan


Firade min första Mardi gras


Gick på San Diego Zoo och såg en livs levande panda!


Josh och en inte fullt så livs levande panda


San Diego skyline


Jag och Kyle på stranden

Mars


Bowlade med tjejgänget


Jobbade en massa nere i Köpenhamn


Såg musikalen "Jesus Christ Superstar"


Spelade riktigt mycket "Leauge of Legends"


Piratreunion

April


Golfade med broren


Påskmiddag med tjocka släkten hemma hos Mormor


Mamma firade sin födelsedag med pizzafest


Valborg
 
Maj


Första maj var vi ett helt gäng som grillade och spelade spel


Brännboll nere vid Ribban i Malmö


Hittade en alldeles egen cola på jobbet


Firade Konrad som fyllde 25år


Spenderade nätterna på skumma klubbar i Malmö


Fotade med Malin







Juni


Lill-lördag med cocktails blev en tradition nästan varje vecka


Gick på festival i Helsingborg


Sög åt mig alla soltimmar jag fick tag på


Firade midsommarafton på Tivoli med Malin


Såg 30 seconds to Mars


Galna utekvällar i Köpenhamn


26årskalas för mig

Årsresumé av 2013 Del 2

Juli
 
Gick på Hästveda marknad
 
Fick utprovat personliga löparskor som visade sig vara en av de bästa investeringarna någonsin
 
Tapetserade i Malins nya hus
 
Lapade sol ute på landet med Kajsa
 
Firade morbrorns 40-årsdag med tjocka släkten och tramsiga lekar
 
Såg Robbie Williams live i Parken i Köpenhamn
 
Elin, Jag och Jonas på konserten
 
Tog en fem dagars semester i mitt älskade Nice
 
Hälsade på en massa vänner, slappade och var allmänt nostalgisk
 
Låg bland annat på en privat strand med privat badvakt
 
Augusti
 
Pizza med ICA-tjejerna
 
Bakade bullar i stora lass på jobbet
 
Gick på Malins och Jonnas stora inflyttningsfest
 
Kom tvåa i årets VM (VärmanshultsMästerskapen)
 
Firade Farmors födelsedag
 
Lille C fyllde fem och firades med en "slajmig" tårta
 
September
 
Slog klackarna i taket ett flertal kvällar
 
Åkte till akvariet "Den blå planet" i Köpenhamn. Riktigt mäktigt
 
Fick in en riktigt god vana och var ute och sprang varannan dag
 
Skaffade tattuering nummer två...
 
...och nummer tre
 
Oktober
  
Fotograferade Malin och hennes fina hästar
 
Jag och Mormor tittade på Peter Jöbacks show "I love musicals" i Malmö Arena
 
Gick på gym för första gången någonsin
 
Spelade biljard nere i Malmö med killarna
 
Hösten kom som ett brev på posten
 
Bowlade i Hässleholm
 
Gjorde egen sushi med Simon
 
November
 
 Höll bak-kurs för Lönsbodas Icapersonal
 
Halloween i Hässleholm
 
Spenderade en helg i Stockholm med Malin
 
Såg Bruno Mars i Globen
 
Ladies Night i Malmö Arena
 
Ronan Keating uppträdde bland andra
 
 December
 
Såg musikalen "Miss Saigon" på Malmö Opera
 
Spenderade två veckor nere i Dubai med Malin
 
Galna utsikter över fantastiska byggnader
 
Heldag på vattenlandet "Aquaventure"
 
Utsikt uppifrån världens högsta byggnad "Burj Khalifa"
 
Ute i öknen
 
Nationalmoskén
 
Vackra hamnen kvällstid
 
Firade jul hemma hos Mamma och co
 
Julafton med tjocka släkten och tomte hemma hos Mormor
 
Dansade loss på "Electronic Soundclash" juldagen
 
Spenderade en heldag på Tivoli med familjen

2014

Gott Nytt År!!!