#38 Fylla upp mitt sparkonto igen

Jajamensan. Svårt att göra ett inlägg om den här punkten men ack så viktig har den varit. Kunde visserligen kryssat av den för ett bra tag sedan men just idag kändes som en bra dag. Skönt.
 
(Läs hela listan här)

Onsdag 25 februari

Det verkar som att onsdagar är den dagen jag bloggar mest på. Inte så konstigt med tanke på att det är då jag är ledig. Alla andra dagar har man så många måsten som måste hinnas med innan man ska jobba, jobbar sen sent och den lilla tiden som är kvar på kvällarna vill jag helst spendera med sambon.
Idag tvättas och städas det, som vanligt på onsdagar. Fixade lite fried rice lagom till Simons lunchrast och nu ska här förberedas en rejäl ugnsbakad fläskkarré tills ikväll. Känner mig som värsta hemmafrun. Ikväll väntar en tripp till Sova och Ikea. Vi ska köpa en ny bäddmadrass och jag ska gå amok på blomsteravdelningen. Här behövs fräscha blommor och snygga krukor.

#35 Se tio filmklassiker

1 - Borta med vinden (1939) - Tro det eller ej, men jag satt och sträcktittade mig igenom precis hela filmen. Alla de fyra timmarna i ett svep. Gaaanska så lång film om jag får säga det själv. Vid flertalet tillfällen hade jag lust att bara slå till Scharlett så irriterad jag var på henne, men i övrigt var filmen rätt så bra. Massor med fakta om hur det var i Amerika under och efter kriget.
2 - Forrest Gump (1994) - Förmodligen fjärde eller femte gången jag ser den här. Men den är ju så bra!
3 - The wizard of Oz (1939 ) - Självklart känner jag till filmen och hela handlingen och kan de flesta låtarna. Och med tanke på hur mycket jag älskar uppföljaren "Wicked the musical" så är det faktiskt konstigt att jag aldrig sett Trollkarlen från Oz innan. Men nu så. Den var precis som väntat. Kassa specialeffekter och överdramatiska skådespelare, men helt klart en klassiker som bara måste ses.
4 - Sagan om Ringen trilogin (2001-2003) - Har spenderat samanlagt över tio timmar på att följa Frodo och Sams resa för att förstöra härskarringen. Ettan var helt klart den bästa utav de tre. I tvåan segade träden ner filmen rejält och trean hade allt för långdraget slut för min smak. Men helt klart tre jättefina filmer.
5 - Ferris Bueller's day off (1986) - Amerikanarna blev helt chockade att jag inte sett denna "klassiker". Självklart tvingades jag se den och självklart förstår jag hypen på 80-talet. Killen lever alla ungdomars dröm och kommer undan med det. Kanske inte den bästa film jag sett men helt klart sevärd.
6 - Avatar (2009) - En nyare klassiker. Superfin film med ett bra budskap (o jag som inte ens gillar filmer med budskap) och otroligt fantasiväckande landskap. Andra gången jag sett den och den är helt klart värd att lägga tre timmar på.
7 - Djungelboken (1967) - Disneys gamla tecknade originalversion, på engelska dessutom. Tröttnar aldrig. Dessutom går man och sjunger på låtarna i flera dagar efteråt.
8 - Star Wars (1977) - Alla sex filmerna. Inte i ett svep, men i alla fall. Riktiga klassiker som jag sett flera gånger om. De är så detaljrika att man hittar nya grejer varje gång.
9 - Superman the movie (1978) - En riktig nostalgifilm. Kassa specialeffekter, överdrivna ljudeffekter, inga höjdarskådespelare precis. Allt som behövs i en klassisk gammal film. Ändå kan man inte sluta att titta.
10 - Quantum of Solance (2008) - James Bond film nummer femhundra eller något. Är faktiskt inte så förtjust i Daniel Craig i rollen som Bond. Han är så fruktansvärt uttryckslös. Men filmen i sig är helt okej.
 
 
(Läs hela listan här)

Januari 2015

 Rensar och organiserar min lilla skosamling
 
 Gick på Osby revyn med middag med Patrik och Pappa
 
 Jag och broren
 
 Fick bästa smyckesförvaringen av Simon
 
Lagade försenad julskinka
 
Puss
 
Fin frissyr
 
Nya ordentliga jobbeskor
 
Morfar fyllde 70år och firades med en överraskningsfest
 
Han fick 3kg vingummin av oss
 
Bakade en Red velvet cake
 
Poledance så klart
 
Ishockey med Mamma och Collin

Onsdag 11 februari

Äntligen fick jag upp Efit-bilderna. Inlägget har legat färdigt i utkasten hur länge som helst.
Sitter hemma i soffan och äter blåbär och slösurfar för tillfället. Så fort Simon kommer hem så ska vi iväg och hämta en ny soptunna som vi kan ha och slänga plastförpackningar i. Det är alldeles för kallt för att behöva springa utom och ner i källaren för att slänga varje gång. Sen ska här lagas tacolax med salsa och hemmagjorda pommes. Det ni. Hade gärna dansat lite också men har sån fruktansvärd träningsvärk sen klassen igårkväll så det får tyvärr va. Oh, måste packa en väska också nu när jag kom på det. Jobbar hela torsdag-fredag och på fredag kväll när jag kommer hem kör vi direkt ut till Skummeslöv. På lördag ska jag få inkassera min julklapp: gå på skjutbiograf. Vi är sex stycken som ska iväg och skjuta pistoler på en skjutbana. Både fasta och rörliga mål har jag hört. Längtar så jag spricker! Sen äter vi på nån mysig restaurang innan vi kör tillbaka till stugan och dricker lite drinkar och spelar spel. Ska verkligen bli toppenskoj. Sa jag att jag längtar?

Efit 020215

08:00
 Börjar dagen med ett avsnitt "Catfish - The tv-show"
 
09:00
 Mini spa
 
10:00
 Ute och promenerar i snön
 
11:00
 Solar
 
12:00
 Tack!
 
13:00
 Fullkomligt beroendeframkallande mobilspel
 
14:00
 Tvättar en massa
 
15:00
 Spånar och skissar på nästa tattuering
 
16:00
 Bakar millionärskaka
 
17:00
 Tömmer, skurar och sorterar i alla skafferierna
 
 18:00
 Fönstershoppar lite på nätet
 
19:00
 Slötittar på tv
 
20:00
 Simon bjuder på privat spelning
 
21:00
 Tjoho!
 
22:00
Upp tidigt imorgon så det blir tidigt i säng. God natt!

Fredag 6 februari

Jag vek mig. Efter att bara ha hört en massa negativt om den senaste I-phone uppdateringen så har jag undvikit att klicka på den knappen. Har inte haft några som helst problem med den äldre versionen. Så länge ingen "livsviktig" app krävde det så kunde jag klara mig utan. Men nu räcker det. Har gått en vecka utan Instagram och nu tankas den nya uppdateringen in för fulla muggar. Suck. Men men.
Magknipen från helvetet var och hälsade på inatt så jag fick knappt en blund på hela natten. Ingen hit att behöva stiga upp vid sex och sen jobba i åtta timmar efter noll sömn. På något mirakulöst vis så gick det. Kan bara säga att powernapen jag tog direkt när jag kom hem var inte att leka med. Så skönt! Alltså sova är verkligen superskönt. Speciellt med kärleken tätt intill sig.
Nu ska är fixas fjärilskotletter och ev kollas på film.Får se om vi går hem till Jake och Amanda senare och socialiserar lite. Imorgon tar vi tåget till Halmstad. Ska på inflyttnings-/födelsedagsfest. Middag ute och så utgång så klart. Ska bli superkul! Längtar även efter att få päsa i bubbelpoolen som finns på hotellet vi bokat.

Måndag 2 februari

Ledig och Efit. Har haft massor att göra; tömt och organiserat i alla skafferierna, varit ute och promenerat, spånat runt min nästa tattuering, tvättat, lunchat med både broren och sambon samtidigt, sorterat och slängt en massa sopor, bakat... Nu känner jag mig helt klart nöjd. Ska bara fixa middag och dansa lite också. Förstår inte vart all denna energi kommer ifrån. Hur skönt som helst.

#53 Sola solarium

Solen är det bästa som finns! Punkt. Saknar den så enormt under vintern att jag nu för en gång skull tog tag i saken och la mig tio minuter i ett solarium. Hej cancer och alla andra faror. Men strunt samma, hur skönt som helst. Så länge men håller sig till ett par gånger om året bara så anser inte jag att det borde vara farligt.
 
 
(Läs hela listan här)

December 2014

 Bakade små ätbara julgranar
 
Investerade i snyggt julpynt
 
Avslutning på poledancen
 
Fin fläta
 
Firade julafton med Simon, Rudolf och hela deras släkt
 
Malin kom och hälsade på
 
Bakade muffins med Guinnes
 
Hängde upp fina lyktor och döskallar i glas
 
Jobbade nyårsafton
 
Firade så klart på kvällen med Simon, Martin, Emma och Linda