Torsdag 24 september

Slut på semestern. Har hunnit jobba två dagar redan men idag håller jag ledigt. Jobbar hela helgen sen. Sedan sist jag skrev har det hunnit hända massor; Vi har varit i Stockholm en snabbis och tittat på musikalen "Kristina från Duvemåla". En av mina stora drömmar sedan jag var pytteliten. Den var så bra att jag får gåshud bara av att tänka tillbaka. Fy bubblans vilka lyckliga fyra timmar som spenderades inne på Cirkus. Nu den här veckan har jag varit på workshop två gånger tre timmar med den svenske SM-mästaren i poledance Ibrahim. Träningsverk är ett helt underskattat ord. Jag har fortfarande så ont i armarna och axlarna att jag inte kan borsta håret själv. Både benen och armarna ser helt misshandlade ut med allt blåmärken. Men det är helt klart värt det!
Nu ska jag ta och skura rent i köket och slänga i en maskin tvätt så kan jag vara helt ledig med gott samvete resten av dagen. Måste hinna titta på finalen av amerikanska "Big Brother". Heja Liz och Steven!

Efit 150915

07:00
God morgon!
 
08:00
Frukost
 
09:00
Letar lite idéer inför halloween
 
10:00
Snacksar på hemmagjorda bars
 
11:00
Halloweenpyssel
 
12:00
Älskar mina sandaler jag köpte i England
 
13:00
På väg in till stan
 
14:00
Shopping med Mamma
 
15:00
Lyxade till det med milkshakes
 
16:00
Spraymålar gamla glasburkar
 
17:00
Mer pyssel
 
18:00
Ritar på de nu torra glasburkarna
 
19:00
Godaste hamburgaren någonsin till middag
 
20:00
Slappar framför tvn och "Gordons kitchen nightmares"
 
21:00
Årtiondets åskoväder drog förbi och lyste upp hela himmelen
 
22:00
Strömavbrott. Perfekt tillfälle att inviga de nya ljuslyktorna
 
23:00
God natt!

Onsdag 16 september

Är helt inne i ett halloween-ryck. Fick dille i måndags och satt och researchade precis hela dagen. Igår var jag nere i byn och köpte på mig lite rekvisita och började pyssla så smått, idag har jag lunchat på sushi med Amanda och Simon och planerat själva festen. Har skrivit ihop ett event och skickat iväg inbjudningar. Nu är bollen äntligen i rullning för i år. Längtar massor!
Nu ska resten av dagen läggas på att måla ljuslyktor, dekorera skyltar och fika inne hos Mamma. Underbara halloween-bubbla jag hamnat i.

Måndag 14 september

Ny vecka och halvvägs genom semestern. Vart blev den av?! Har absolut inga som helst planer på hela veckan. I helgen ska vi till Stockholm och gå på musikal. "Kristina från Duvemåla" har stått på min bucket list sedan jag var typ fem år så det ska bli helt fantastiskt roligt att få se.
Det har blivit 100% höst ute nu. Inatt var första gången vi använde täcket istället för bara ett lakan för att inte frysa. Morgontofflorna åkte på med en gång man vaknade.
Tänkte ge mig ut på nypon-jakt om det bara ville sluta blåsa. Har varit så enormt sugen på syltade nypon ett bra tag nu att jag banne mig ska ta och göra några själv. Sen blir det nog lite tid till att dansa och röja i köket.

Maj 2015

Sa upp mig på Ica Nära och började jobba i charken på Ica Supermarket istället.
 
Fick bland annat göra ursnygga smörgåstårtor.
 
Projekt bygga utemöbler fortsätter.
 
Åkte och promenerade i Söderåsens Nationalpark.
 
Sprang Vårruset i Växjö lite spontant.
 
ICAPinglorna.
 
Fina åkrar.
 
Står i taket.
 
Certifierat ATG- och Svenska Spel ombud.

#25 Designa och sy en klänning

Var hundra år sedan jag designade klänningar. De här tre sydde jag nästan så fort listan var gjord. (Vet inte varför jag inte publicerat tidigare.) Alla tre har öppen rygg så klart! Den första är verkligen den perfekta vardagsklänningen om man känner för lite färg, mitten är en absolut favoritfinklänning, den sista skänkte jag bort till en kompis som blev helt kär i den. Jag kan ju alltid sy en ny.
 
 
(Läs hela listan här)

Underbara Elie Saab klänningar

Alltså denna man! Han vet verkligen hur man tickar av alla mina boxar. Jag hade burit varenda en av alla klänningar han någonsin designat. Nedan är bara ett sandkorn från de senaste kollektionerna.
 

Lite nya tricks

Har satt som mål att dansa en stund varje dag under semestern. Än så länge har jag bara missat en dag. Älskar när man kommer in i en rytm och helt plötsligt fattar precis hur man ska göra för att klara av det där svåra tricket som man bara drömt om tidigare. Här är lite bilder på ett par tricks jag lyckats erövra:
 
 
 
 
 

Torsdag 10 september

Sitter helt själv och slösurfar i min ensamhet. Simon är iväg med jobbet och kommer inte hem förrän sent imorgon kväll. Nu när jag tänker på det så är det första gången vi är ifrån varandra så här länge sedan förra sommaren när jag var borta på semester i en vecka i Venedig. Det känns absolut konstigt. Kommer nog vara värst när man ska somna. Spenderar dagen med att storstäda lägenheten, laga lite smycken, dansa och titta på "Face Off".
Längtar tills imorgon kväll.

#5 Sova i tält

Kanske ingen hundraprocentig camping precis, men i alla fall väldigt nära. Vi har i alla fall köpt ett ordentligt tält, självuppblåsbara liggunderlag och köldtåliga sovsäckar. Provsov allt ute i stugan, lagom nära till vanliga sängar, toalett och kylskåp ifall ifall.
 
 
(Läs hela listan här)

#20 Göra en tårta helt från grunden

Bjöd hit några gamla kollegor på fika för ett tag sedan och fick för mig att bjuda på tårta. Resultatet blev en uggla! Gjorde drömmtårta som botten och lite laktosfri grädde över, sen dekorerade jag järnet med olika choklad och minimaränger. Jätteuppskattat och supergod. Jag är mer än nöjd.
 
 
(Läs hela listan här)

Tisdag 8 september

Semestern rullar på. Känns konstigt att säga så mitt i september. Fyller dagen med att sy om lite kläder hos Mamma, laga och rengöra smycken, dansa och tvätta. Har även tittat klart på sista säsongen av "Bachelor in Paradise". Shit, har ju faktiskt hunnit med en hel massa nu när jag rabblar, fastän klockan bara är tre. Känns bra. Nu kan jag slappa med Polyvore och Cities Skylines med gott samvete.

Söndag 6 september

Jisses vad det blåser! Har inte haft tid att sitta still på hela helgen. Efter kalaset i fredags träffades vi ett gäng och spelade musikquiz och drack öl. Kom hem långt in på småtimmarna. Sen bar det nästan direkt av på kalas igen på lördagen. 30+40års-kalas den här gången. Supergod mat och mycket folk.
Så idag heter projektet inte-röra-sig-en-meter. Har maraton på senaste sägongen av "Face Off". Så himla bra! Tvättar lite lakan och handdukar mellan varven också så att man kan ha gott samvete sen ikväll när man undrar vart dagen har blivit av. Tänkte ut och grilla hamburgare också. Hoppas bara inte att det blir regn av det här ovädret, det känns nästan lite så.

#48 Ta bilder i en fotoautomat

Spenderade lite dötid i England i en fotoautomat. Tyvärr togs sjävla bilderna ett par sekunder efter att den signalerat så alla bilder blev suddiga och mitt i rörelse. Men men, den första blev i alla fall bra.
 
 
(Läs hela listan här)

Fredag 4 september

Idag börjar min semester. Inte helt officiellt, har helgen schemalagt ledig, men på måndag börjar mina två veckors ledighet. Äntligen!
Har varit ute på en lång promenad med Amanda som jag inte träffat på vad som känns som en mindre evighet. Nu blir det minispa här hemma. Dags att skrubba bort allt jobb. Det blir bodypeeling, hårmask, ansiktsmask, manikyr, pedikyr och en lång varm dusch. Ikväll ska vi iväg på 35årskalas med hela Simons släkt. Jag är inte helt säker på ifall födelsedagsbarnet ens vet om att det ska hända, så det blir kul. Annars inga gigantiska planer inför helgen. Lite fest imorgon också bara. Så trevlig helg på er!

Sött

Vad skulle mer kunna få en på gott humör en torsdagskväll än ett gäng söta hundvalpar som badar för första gången. Titta och utbrist gärna högt: Awwww!
 

Måndag 1 september

Tjabba tjena! Tro det eller ej, men jag lever. Har flängt runder som en galning den sista tiden; har hunnit med en vända till Ölan, en långweekend i England, ett par runder till Skummeslöv och därifrån olika dagsäventyr. Full rulle som vanligt. Idag är lag ledig. Har planterat om mina kära tomatplantor till större kukor. De är över en meter höga nu! Dessutom har jag och Mamma varit inne i stan en sväng. Fixade lite presenter till helgen, åt sushi och hittade äntligen precis det läppstiftet jag letat efter sedan i vintras. Bra dag. Nu ska här organiseras lite bland en massa papper och kvitton innan middag och sen yoga.