Style Mission 7 #16 -Öppen rygg


Söndag 31 januari

Snacka om fullspäckad helg! Var uppe och jobbade igår från sex på morgonen till ett sen hem och kasta sig i duschen och fixa till sig. Sen iväg på dop för lilla Lova. Massivt kalas efteråt med tio sorters kakor och fem olika tårtor. Snacka om att man var mätt på socker! Efter det hem och direkt ner till tåget mot stan med hela gänget. Där väntade biljardspelande, hamburgare och shottar. Vidare med tåg till staden intill och där in på Harrys. Goda cocktails, snackstuga och dansande tills klockan var tre på natten. Kan erkänna att jag slumrade lite i taxin på väg hem. Idag sov vi till elva innan magen väckte oss. Fick upp och göra lite scones och sov sedan på soffan tills klockan var tre. Då var det bara att upp och hoppa igen. Idag fyller nämligen broren 25 år och det skulle firas med asiatisk buffé på restaurang inne i stan. Grattis lillebror! Har nu äntligen landat i soffan igen och tänkte inte göra ett dugg på resten av kvällen. Kanske äta lite lime- och pepparchips på sin höjd.

Torsdag 28 januari

Perfekt dag:
Vakna av sig själv helt utvilad.
Slösurfa, kolla mailen, spela lite "Farm story 2" i sängen.
Solsken ute.
Frukost i soffan framför veckans avsnitt av "Face off".
Tvätta och göra snyggt i lägenheten med hög musik.
Dansa en timme eller två.
Träffa Mamma. Prata om huset och planera inför flytten.
Fika med Jossan, Hilma och Rudmor.
Spana lite inredningsprylar.
Lyxig middag och efterrätt.
Titta på veckans avsnitt av "The bachelor".
Mys i soffan med Simon, chips och en film.

#10 Åka bergochdalbana

Självklart åktes det en massa bergochdalbana i höstas när vi var på Tivoli. Jag, Mikaela och Simon åkte flera rundor och skrek som små barn. Älskar tivolin!
 
 
(Läs hela listan här)

Style Mission 7 #15 -Gråskala


Tisdag 26 januari

Sitter och slösurfar innan middagen. Har inte riktigt någon ork till att laga något men jobbar länge imorgon så det hade varit skönt att kunna ha en matlåda med sig. Var och hämtade mina skinnjackor idag. Lämnade in dem hos en skräddare förra veckan och fick innerfodret bytt. Så skönt att ha det gjort så att de är redo att bara plockas fram och användas när det blir vår igen. Följde även med Amanda en sväng och kollade i second hand affärer efter jobbet. Inte någonting jag föredrar men fick vara smakråd.
Funderar faktiskt på att dansa lite ikväll. Fick ett ryck i söndags och det märktes tydligt att det var två månader sen sist. Fy sören vad man lägger av sig. Blev anfådd efter fem minuter och fick träningsvärk i varenda muskel. Har fortfarande lite ont i en axel men det är bara att köra igen. Att träna bort träningsvärken är det bästa.

Snyggt från Gina Tricot

Sitter och fönstershoppar på nätet denna gråa vinterdag. Lite neutrala vardagskläder och färgstarka träningskläder är vad som faller mig i smaken just nu.

Lördag 23 januari

Superslapp lördag här. Har haft sovmorgon och inte direkt gjort någonting ordentligt efter det. Var och besiktigade huset igår och det gick hur bra som helst. Lite med ventilation uppe på vinden var väl det enda som behövde fixas. Inget större problem. Så skönt! Nu är huset 100% vårt! Längtar till maj som en tok nu. Har fixat en som ska ta över lägenheten i juni. Varit och tittat på kakel till duschrummet och lagt en preliminär budgetkalkyl på första halvårets alla projekt. Kan det inte vara maj nu?

Style Mission 7 #14 -Vatten


Hur gick det 2015?

Gjorde ju som sagt en lista i början på förra året om tankar och förhoppningar inför året. Kolla in listan HÄR. Tänkte nu följa upp och titta tillbaka på hur det gick:
 
Gå på spa
Nope! Fick ett spabesök i födelsedagspresent men fick aldrig tid till att lösa in det. Känns dock skönt att ha det till godo. Förhoppningsvis kan vi lösa in det nu i februari-mars när det är så grått och tråkigt ute.
 
Besöka Paris
Check! I maj åkte jag och Simon till Paris en vecka. Superfin semester med sightseeing, shopping och konserter. Älskar att resa och speciellt med honom som jag älskar mest.
 
Spendera mer tid med dem jag bryr mig om
Check! Valde att prioritera ner jobbet för första gången någonsin. Sa upp mig från mitt heltidsjobb och hittade ett annat på 75 procent istället. Valde mina vänner väl och umgicks med dem mest hela tiden.
 
Åka till Liseberg
Nope! Det var svårt att organisera en resa som alla som ville följa med på hade möjlighet till.
 
Inreda och få ordning på lägenheten
Check! Fixade och donade mest hela tiden här hemma. Vi till och med växte ur lägenheten. Behovet av någonting större ökade för varje månad som passerade så vi började leta efter hus att bo i istället.
 
Dansa
Check! Inte mer än innan, kanske till och med lite mindre. Endast en termins klass tog jag i år innan de slutade. Däremot höll jag en sommarkurs själv för nybörjare. Superskoj. Men under hösten blev det så mycket med annat att lusten och motivationen försvann tyvärr. Dags att ta tag i pinnen igen!
 
Åka längs med Hurtigrutten i Norge
Nope! Men även här fick jag resan i födelsedagspresent. Ska bara hitta en lucka när vi kan åka. Längtar massor!
 
Kryssa av hela "101 saker på 1001 dagar"-listan
Nope! Långt ifrån. Ligger långt efter min satta deadline. Men har givit mig själv dispans och låter det ta den tid det tar. Fortsätter fortfarande att kryssa av efter hand men känner ingen stress längre. Har faktiskt börjat knåpa ihop en ny att börja på efteråt.
 
Springa en mil utomhus utan att bli trött
Nope! När sommaren kom och jag fick massor med timmar på nya jobbet fanns varken tiden eller orken att ge sig ut och springa längre. Det rann ut i sanden helt enkelt. Sprang dock Vårruset innan jag la ner.
 
Hålla stenhårt på mitt nyårslöfte
Check! "Tänka efter före. Säga nej oftare och inte ta någon skit, från någon!" hette det . Absolut avklarat.
 
Gå på många konserter
 
Check! Konserter, festivaler, musikaler, pjäser, shower. 2015 var fullspäckad med skoj!
 
Fira min födelsedag utomlands
Nope! Bytte jobb mitt i den vevan så någon resa blev inte aktuellt.
 
Tattuera mig
Nope! Det blev inget med det. La pengarna på resor och konserter istället.
 
Träna mer yoga
Check! Eller kanske inte mer än innan, men i alla fall inte mindre. Älskar yoga.
 
Ha det bästa året någonsin
Check! Åren blir bara bättre och bättre desto fler som går. Jag kan knappt bärja mig inför de som ska komma. Längtar faktiskt efter framtiden, har det helt perfekt så som det är just nu och kan se tillbaka på 2015 som det utan tvivel bästa året någonsin!

Onsdag 20 januari

Korvstroganoff och ris i magen. Mumsfillibabba det. Sitter just nu och spånar på idéer till huset. Ovanligt va? Har två rum som ska målas om på ovanvåningen. Vi har i alla fall enats om att lägga grått laminatgolv i bägge rummen. Sen är jag lite inne på att måla resten vitt men med en royal blå fondvägg inne på kontoret och en djup lila fondvägg inne i pinne-rummet. Får se hur många gånger jag hinner ändra mig innan vi flyttar in hehe. Har även börjat skriva ihop en liten "kom ihåg-lista" med saker som måste fixas innan den stora dagen.
Alltså just nu inser jag faktiskt själv hur galen jag är. Huset är det enda jag skriver om, pratar om och tänker på. Förlåt. Tyvärr kommer det nog inte att bli mindre av den varan här på bloggen.

Style Mission 7 #13 -Jumpsuit


Tisdag 19 januari

Fy bubblan vad mycket snö det har kommit det senaste dygnet. 1,5dm i alla fall. Och inte slutar det heller.
Idag har jag jobbat på som vanligt fram till två. Sen blev det en snabblunch hemma innan jag promenerade ner (i snöstormen) till blodbussen. Tappades på ett par deciliter innan jag vandrade vidare hem till broren. Satt där och traggade lite och sen hem. Tänkte kolla in veckans avsnitt av "The Bachelor" ny säsong igen. Sen blir det räkcocktail och kanske till och med ett glas vin på det. Ha en fin tisdag på er.

#39 Ta körkort

Ett par veckor innan jul fixade jag den bästa julklappen på länge åt mig själv; Jag tog nämligen körkort. Två månaders intensivt pluggande och några körlektioner vid sidan av jobbet och så pang! Godkänd teori och uppkörning på första försöket! Superstolt!
 
 
 
 

Måndag 18 januari

Väntar på sambon. Ska fixa lite ugnsbakad lax med citronsås när han kommer hem.
Idag uppgraderade jag mig minsann från souschef till headchef på jobbet. När sjukdomar slår till får man göra det bästa av situationen. Lagade kassler med potatis och svampstuvning till 105 personer, portionsförpackade allt och städade klart tills klockan var tio. Inte illa det vill jag lova. Med lite packhjälp från Lottie så klart.
Var nere en sväng på banken också och öppnade upp nya konton och skaffade internetbank med mera. Blir så bra så. Nu när man tänker efter är det så mycket mer runt omkring som krävs än att bara skriva på papper till nya huset. Det dyker upp nya saker varenda dag vilket också är lite spännande. Har förresten bokat tid för besiktning också. Spännande!

Style Mission 7 #12 -Inredning


Söndag 17 januari

Jag har verkligen bara en sak i huvudet just nu. Huset. Vill skrika ut så att alla hör! Ska försöka att behärska mig.
Idag tog vi sovmorgon och åt frallor i soffan till frukost. Sen började planeringen av duschrummet på ovanvåningen som är prioritet ett. Det måste totalrenoveras innan vi ens kan flytta in. Andre maj får vi tillträde men räknar inte med att flytta in förrän både duschen och uppfarten är fixade så i juni någon gång hoppas vi. Körde en sväng till IKEA och spanade lite allmänt och avslutade med fika på skrabbelucker hos Mamma. Tiden bara flyger iväg. Hög tid att hoppa i säng nu. Börjar redan sex imorgon bitti. Sen blir det full rulle igen. God natt!

Vårt hus

Alltså vet ni vad? Vi fick huset!!!
I torsdags la vi ett bud på huset och på kvällen ringde mäklaren och talade om att vi fick det. Så till sommaren ska vi alltså flytta till hus! Oh my god! Var och skrev på en massa papper på fastighetsbyrån med mäklaren i fredags så nu ska det bara besiktigas i veckan så att allt är helt hundra innan vi skriver på det slutgiltiga kontraktet. Handpenningen är redan inbetald. Det räckte att vi petade lite på hus-bollen, nu är den i full fart i nerförsbacke. Kan fortfarande inte fatta att det här är vårt hus. Titta så fint det är!
 

Mitt 2016

Förra året fick jag för mig att skriva ner lite förhoppningar och tankar inför det kommande året. (Självklart ska jag följa upp den men det får bli ett separat inlägg) En idé jag är rätt så nöjd med, så här kommer årets version. 2016 skulle jag vilja:
 
Ta min laktosintolerans på allvar
Är så fruktansvärt trött på att gå omkring med ont i magen hela tiden. Är rädd att det inte bara är laktosen jag har problem med utan det kanske till och med mjölkallergi det handlar om. Dags att vara rädd om sig själv!
 
Ställa upp i Amatör SM i poledance
Gjorde en deal med broren ifjol om att ställa upp nästa år. Vi tog i hand och allt, så nu är det snart hög tid att lägga upp ett träningschema och lägga på ett kol.
 
Prova en massa saker jag aldrig gjort förut
Nya upplevelser har alltid legat mig varmt om hjärtat. Just i år har jag faktiskt både en spabehandlig, en luftballongfärd och byggprojekt inplanerat. Längtar som en tok!
 
Bli med hus
I år är förhoppningsvis året som vi hittar och köper drömhuset. Har letat i ungefär ett halvår nu och kan verkligen inte bli mer redo. Nästa fas i livet är hjärtligt välkommen.
 
Få utlopp för alla tusentals kreativa idéer
Ifjol låg vi verkligen inte på latsidan när det gällde att skapa och tillverka idéer vi fått eller sett. Ens hem blir så mycket personligare och unikare om man inte köper allt på exempelvis IKEA. Mer sånt tack.
 
Vandra i bergen i Norge
Fick i födelsedagspresent av Simon förra sommaren att vi skulle åka till Norge och vandra i bergen. Jag hoppas innerligt att det blir tid till det i år. Resan är ju redan planerad, det gäller bara att åka.
 
Sluta att umgås med personer jag faktiskt inte gillar
Nu är det dags. Alla lösa band ska klippas av. Här ska rensas bland kontakter på alla nätverk, mobiler och i verkligheten. En klar fördel med att vara vuxen är att man själv kan bestämma. Nu bestämmer jag mig för att bara lägga min tid på personer som faktiskt förtjänar den.
 
Skippa julstressen
Allra helst hade jag rest iväg någonstans över julen för att kunna slippa den helt. Men annars så ska här minsann bara slappnas av. Inga julklappar, inga långa middagar, inget farandes till höger och vänster. Julefrid tack!
 
Spendera mer tid utomhus
Om inte varje dag så åtminstonde varannan eller var tredje vill jag ta mig tid till att gå ut en runda. Promenera, fixa, vad som helst. Det är så lätt att fastna framför en skärm och vips så har hela dagen gått utan att man igentligen har gjort någonting alls. Den tiden lägger jag hellre ute i friska luften.
 
Ha det bästa året någonsin
Inga problem! Än så länge fortsätter åren bara att överträffa varandra. Varför skulle det ändras nu? Har hur mycket kul som helst inplanerat. 2016 here I come!

Torsdag 14 januari

Nu jädrar! Har fått grönt ljus från banken så nu är det bara att tuta och köra. Vi har redan hunnit ringa och lägga ett bud till mäklaren så nu återstår bara att vänta. Håller verkligen alla tummar och tår!
Förutom bankmöte så har jag hunnit prata ett par timmar med Josh på Skype och varit och lämnat in mina skinnjackor hos en sömmerska. Lika bra att rusta upp dem inför vårsäsongen redan nu så är det gjort. Min poledancematta kom idag också. Är så sjukt sugen på att dansa men har inte riktigt motivationen just nu. Har svårt att fokusera på något annat än husköp för tillfället. Får ta och sysselsätta mig med lite annat så kommer kanske lusten snart. Måste bära ner en massa saker i källaren, sortera sopor och lite sånt.

Style Mission 7 #11 -Ond drottning


Onsdag 13 januari

Har känt mig så fruktansvärt kreativ de senaste dagarna. Är så full av inspiration att jag bubblar över. Har hur mycket sug som helst till att få saker gjorda. Dagens planer får bli att gå ner och panta alla flaskor och burkar vi samlat på oss, plocka ner julpyntet (inte stjärnorna i fönstren, de får vara kvar månaden ut i alla fall), dammsuga, laga en riktigt lyxig middag och fortsätta med mina inspirationsmappar till huset.

Style Mission 7 #10 -Blomsterkrans


Tisdag 12 januari

Alltså jag bara måste babbla av mig lite! Är så sjukt pepp på det dära huset! Speciellt efter att ha varit på omvisning igår med alla våra fyra föräldrar och fått åtta tummar upp. På torsdag ska vi till banken och sen blir det till att buda. Spenderade precis hela eftermiddagen igår med att plannera inredning och lite renovering inför den första tiden. Usch, det är det här som är så farligt. Jag pratar som om jag redan äger stället, men det är långt kvar innan vi ens har någon som helst aning. Pratade lite snabbt med mäklaren idag och han gav goda vibbar i alla fall.
Nu ska här ta och tvättas ett par omgångar och rensas lite i mailen innan vi ska få experthjälp med att lägga budget.

2015

Självklart kommer här en  summering av 2015

Färgen - Svart, rött och blått
På tv - Svenska och amerikanska Big Brother, Catfish the tv-series, Bachelorette, Girls, Homeland,
Bachelor, Face Off
Länderna - Frankrike, Danmark, Holland, England
Musiken - Kings of leon, Bruno Mars, Mumford and Sons, James Bay,Sabina Ddumba
Doften -  Marc Jacobs "Daisy Sorbet"
Traditionen - Sen middag i soffan framför en film
Festivalen - Åkte till England och gick på Reading festival och såg bland andra Mumford and Sons. Så bra!
Böckerna - Absolut noll på den fronten
Musikalerna - Hair, Chess in consert, Kristina från Duvemåla, Thriller
Jobbet - Sa upp mig på Ica Nära och började på Ica Supermarket istället
Förlusten - Fantastiska kollegor på Ica Nära
Irriterande - Att behöva gå utom huset för att komma ner i källaren. Speciellt på vintern
Dyraste - Alla resor
Kärleken - Firade årsdag med att bara slappa och äta gott
Extraknäcket - Blev instruktör i poledance och höll sommarkurser inne i stan
Beroendet - Mobilspelet Farm story 2
Självransakan - Höll faktiskt stenhårt på förra årets nyårslöfte och sa ifrån och förändrade på sånt som irriterat
Hatobjekt - Oregelbundet schema fick kontrollfreaket inom mig att flippa ut
Konserterna - ACDC, Roxette, Peter Jöback och Helene Sjöholm
Förändringen - Lyckades äntligen uppfylla kraven för att få lov att bli blodgivare
Upptäckten - Dagsutflykter till närliggande mål var och varannan helg
Bedrift - Höll den bästa halloweenfesten någonsin
Födelsedagen - 28
Förälskelsen - Burts Bees lypsyl. Så himla bra
Mums - Bonusen - Mammas nya stuga på Öland


Style Mission 7 #9 -Ihoptvingat


Söndag 10 januari

Nämen hej! Snart slut på första veckan i januari. Bytte runt lite pass så att jag kunnat vara ledig i fyra dagar i rad nu. Idag jobbade jag bara ett par timmar mitt på dagen. Helt okej. Simon har tagit sin julledighet nu istället så vi har hittat på massor med kul. Vi spenderade en hel dag i Danmark där vi åt på den asiatiska restaurangen Wagamama och gick på nationalakvariet Den blå planet. Sen åkte vi ut till stugan i Skummeslöv och bara slappade i några dagar. Avslutade med en heldag på Vallåsens skidanläggning. Superkul! Men fy vad jobbigt! Jag har inte åkt skidor på 15år och vill inte påstå att jag var något proffs då heller, så fy bubblans vad kämpigt det var. Men ack så kul.
Igår var vi förresten på husvisning här i byn. Vi har varit och tittat på rätt så några stycken det senaste halvåret men inget har ens varit i närheten av detta. Så himla fint! Hela kvällen igår och eftermiddagen idag har gått åt till att prata igenom och plannera. Vi har diskuterat och fått råd från flera håll och känner oss bara mer och mer säkra på att det här kan vara "huset". Ska ringa och boka en tid med banken imorgon. Spännande!

Style Mission 7 #8 -Vintage


Sant om poledance


Lördag 2 januari

Gott Nytt År!
Och God Jul också för den delen! Har massor med bollar i luften och allt för lite tid att spendera här på bloggen nu för tiden. Mestadels jobb så klart så här års. Men nu är det bara en vecka kvar av julledigheterna, sen ska det nog kunna lugna ner sig igen. Julen har varit galet stressig, första gången jag känt av riktig julstress, sån som alla pratar om. Skönt att det är över. Nästa år ska jag se till att antingen inte fira alls eller befinna mig långt borta från allt vad jul heter. Nyår däremot var helt perfekt. Trerätters middag, femkamp, champagne och en massa vänner. Nu är jag snart redo för det nya året. 2016 here I come!