Söndag 26 juni

Då var man 29år gammal. Bara ett år kvar till nollan. Känns bra faktiskt. Att bli äldre är ingenting som stör mig faktiskt. Speciellt inte eftersom att åren bara blir bättre och bättre. I fredes var det midsommarafton och vi firade här hemma i huset tillsammans med Simons två bästa kompisar vars flickvänner firade på annat håll. Hur kul som helst. Vi grillade (herre jisses vad mat vi grillade. Och fy bubblans vad gott!), lyssnade på musik och spelade beerpong. Jag gick och la mig strax innan tre men då var killarna fortfarande kvar. Tog en lång och välbehövlig sovmorgon på lördagen. Gjorde absolut ingenting speciellt för att fira min födelsedag. Jag har världens finaste kille och världens finaste hus, vad mer kan man önska sig? Vi la hela eftermiddagen/kvällen på att klippa häcken och att gräva upp en massa stenblock längs med infarten. Avslutade med pizza och filmen "Zootopia". Helt perfekt.
Idag var det däremot kalas för hela slanten. Slängde ihop en exotisk smörgåstårta som blev supergod. Fick en massa bra trädgårdsredskap (häcksax, skottkärra, hacka mm,), en kaktus, fonduekitt, presentkort på IKEA, en palm och lite pengar för att nämna lite. Inveg både häcksaxen och skottkärran nu i eftermidags när jag rensade ut bland buskar i trädgården. Kapade döda grenar, sållade bland buskar och beslutade vad som ska få vara kvar och vad som ska bort. Kan sammanfatta den här helgen som en toppenhelg.

Dagens skratt

 

Måndag 13 juni

Ny vecka, nya tag. Eller nya och nya. Själv är man inne på sin sjunde arbetsdag i rad. Bara fyra kvar sen ska jag vara ledig i två. Den här eftermiddagen har jag både att skurat i köket och på toaletten plus bakat en sats hallonmuffins. Har till och med hunnit med att organisera in alla lösa papper i pärmar och fixat med ett ordentligt register. Bara kvittona kvar nu. Skönt. Nu blir det en vända ner till city för att hämta ut våra nya strömbrytare och stickkontakter till ovanvåningen och eventuellt spana på en ny diskmaskin och spisfläkt. Sen blir det en tripp till Ikeaför att införskaffa ett lite mindre skrivbord och gardinstänger bland annat. Förhoppningsvis blir klockan inte för mycket utan att vi hinner med att grilla när vi kommer hem. Tidsoptimist? Javisst!

Tisdag 7 juni

Mitt i sommaren! Snacka om högsommar det är just nu. Helt underbart! Långhelg nyss med nationaldagen som spenderades långt ute i skogen hemma hos Rebecka och Justus. Grillat, gigantiskt barbord, massa folk, bra musik och lagtävlingar. Kändes nästan som midsommar. Husmässigt har vi börjat ordna lite i trädgården, kapat ner lite buskar, grävt upp stubbar, räfsat grenar i rabatterna, plockat upp plattor... Finns hur mycket som helst att göra. Inomhus har vi spacklat lite uppe i sovrummet, planterat om växter, bestämt vart alla tavlor ska hängas och allmänt plockat bland prylarna. Sånt evighetsjobb men så himla roligt. Har bott i hus i två veckor nu och jag fullkomligt älskar det!
Något jag inte älskar just nu dock är pollen. Det här är något av de värsta åren hitintills. Ögonen bara rinner. Vaknar upp helt igensvullen och torr i halsen varenda dag. Nytt för i år är också att det kliar som om jag har eksem på hela kroppen. Verkligen frustrerande. Tackar gudarna för allergipiller!

Fina klänningar på H&M

Det varma sommarvädret gör en sugen på att klicka hem en hög svala sommarklänningar.