Onsdag 30 mars

Mitt i veckan. Jobbade fram till lunch idag och har hunnit både tvätta och kolla över mina försäkringar idag. Bara en ny, ordentlig och uppdaterad hemförsäkring som fattas och den ska fixas ikväll. Så jädra redo nu! I måndags var vi på IKEA och köpte en byrå som efter en del modifikationer ska stå i farstun direkt när man kommer in. Passade även på att köpa en bunt av varje sorts galge de hade. Har spenderar eftermiddagen åt mitt lilla projekt att prova ut vilka som är bäst. Vinnaren heter "Bumerang" (HÄR). Den klarar hur mycket vikt som helst utan att böja sig, har små hack att hänga tunna axelband på plus att den är tillräckligt tjock och stabil för att inte lämna märken på de upphängda kläderna. Så det blir till att köpa fler sånna. Svarta så klart. Igår planerade vi i stort sett klart garderoben och har beslutat oss för att ha helt svart inredning med mjuk belysning. Kommer bli så snyggt. Det enda som återstår är att bestämma front på skjutdörrarna. Blank, matt eller trä?
Nope, slutpladdrat för idag. Dags att bege mig ner och hämta min cykel som varit på vårupprustning.
Vi hörs.

Augusti 2015

Utflykt till Nimis med svärföräldrarna
 
Höll sommarkurs i poledance för nybörjare
 
Åkte till England och gick på Reading festival
 
 
 
Mumford and sons. En av de bästa konserterna någonsin!
 
Köpte en banjo till Simon i födelsedagspresent
 
Älgsafari med lille C
 
Livs levande och väldigt närgångna älgar
 
Långweekend i stugan på Öland
 
Tältade i Skummeslöv

Lördag 26 mars

Glad påsk! Är faktiskt ledig i stort sett hela påskhelgen. Jobbar bara söndagen. Så skönt att vara ledig tre dagar samtidigt som Simon. Det händer aldrig. Igår slappade vi i sängen precis hela dagen och på kvällen var vi ett gäng som åkte in till Bishop's i stan. Blev en sen natt så även idag tog vi sovmorgon. Har varit underbart väder så vi tog en lång promenad och sen åts det våfflor en dag för sent. Våffeldagen var visst igår. Sen är vi ifatt. Just nu sitter vi bägge två och nördar vid datorerna. Jag håller på och kollar upp och jämför redskap. Helt plötsligt blir vi med trädgård och dessutom är det vår och sommar precis runt hörnet. Vad behövs med en gång och vad kan vänta tills vintern eller till och med tills nästa år? Gräsklippare är i alla fall ett måste, skottkärra, vattenslang, spadar och hackor... Ännu en djungel har öppnat sig.

#27 Sticka något och bli nöjd med resultatet

Hur svårt ska det vara? Gav mig på att armsticka en filt. Tre försök tog det innan jag blev nöjd och inte kände mig tvungen att riva upp allt och börja om från början igen. Kolla bara in hur tjusig den blev. Gigantisk och supermysig.
 
 
 
 
 (Läs hela listan här)

Juli 2015

 Weekend i Stockholm
 
 Gick på ACDC-konsert med Patrik och Simon
 
 ACDC live på Friends arena
 
 Sofies babyshower
 
 Tommy, Mamma, jag och Simon i Halmstad...
 
 ...Roxette-konsert
 
 
Byggde och hängde upp ett gigantiskt bisonhuvud på väggen
 
Slappade i Skummeslöv och cyklade till Båstad

Söndag 20 mars

Underbara vår! Har alla fönster öppna och solen skiner för fulla muggar. Äntligen! Tyvärr får man leva med att grannen går amock med både gräsklippare, trimmer och motorsåg. Men så är det när man bor brevid en trädgårdsmästare som har fetisch för maskiner. Inte så länge till dock.
Igår kväll var vi hemma hos Lina och drack lite öl och spelade sällskapsspel. Nästan hela gänget var samlat så det var superkul. Blev inte jättesent utan var hemma vid ett ungefär. Nu idag har vi storrensat nere i förrådet i källaren. Slängt en massa saker, gjort en gigantisk hög med ge-bort-saker, en köra-och-slänga-på-tippen-saker och packat ner det mesta av det vi vill behålla i lådor och väskor. Nu återstår bara resten av källaren. Men skönt att i alla fall ha det jobbigaste rummet klart. Pausar lite medans Simon är iväg och tränar. Tänkte koka ihop lite kola och sätta mig ute på balkongen och njuta i solen. Ikväll blir det potatisgratäng, lövbiff och persiljesmör framför en film. Älskar söndagar!

Måndag 14 mars

Adressändra - check! Nu känns det nästan på riktigt, men ändå så avlägset.
Förlåt! Har bara blivit prat om huset här på senaste tiden. Men tanken är ändå att skriva vad man tänker på och just nu cirkulerar i stort sett alla tankar kring flytten. Ska ta och packa ihop lite saker jag sålt på Tradera och sen blir det lösgodis och ett par avsnitt "The Block". Är inne på säsong 10. Snacka om beroendeframkallande program. Kan starkt rekomendera det. Men räkna med att all din fritid kommer att försvinna.

#70 Hitta och köpa den ultimata trenchcoaten

Äntligen! Har alltid tyckt att trenchcoats är sjukt snyggt på vissa. Dock inte på mig. Men jag har aldrig gett upp. Det gällde bara att hitta den rätta, och tadam! Här nere har ni den. Lite mer sandbrun/beige i verkligheten. Sjukt snygg!
 
(Läs hela listan här)

Söndag 13 mars

Efter en hel lördag utan att lyfta ett finger var det skönt med en väldigt produktiv dag idag. Körde upp en snabb runda till IKEA och köpte på mig några fleecefiltar som jag sen körde hem och klippte sönder. Ska bli en ny filt så småningom men just nu är mina stackars händer helt mörbultade efter att ha suttit och klippt med en sax i drygt två timmar. Mamma bjöd på middag med vildsvin och potatisgratäng. Supergott.
Rent husmässigt var vi i veckan och bestämde till 100 procent vilka olika kakel vi ska ha i duschrummet. Vilken djungel det är alltså! Sen har vi även tittat ut en snygg tapet till köket. Nu ikväll har vi spanat lite på gardiner och åtminstonde bestämt modeller och någerlunda färger i ett par av rummen.
Det tar sig. (...sa mordbrännaren)

Tisdag 8 mars

Nu har jag äntligen lagt upp årsresumén av 2015! Bättre sent än aldrig eller hur?
Efter jobbet idag sprang jag inom banken en sväng och fixade lite inför bytet och sen spanades här på tapeter. Hittade en jättefin som blir helt perfekt att ha i köket. Ska bara övertyga min andre hälft om att måla om brädpanelen från träfärgad till vit lasyr. Kommer bli kanonbra. Plockade även på mig en massa kataloger med kakel och klinkers. I stort sett hela kvällen har spenderats med att diskutera och välja till duschrummet. Vilken färg, vilken storlek, samma färg, samma storlek, fyrkanter, rektangler, likadant på väggar som på golv? Så många beslut. Men nu är vi nog bestämda. Ska bara hitta det exakta golvkaklet vi har tänkt oss. Man blir verkligen helt matt av alla beslut och miljontals möjligheter. Tur att vi börjat reka runder redan nu. Hade blivit kaos om vi skulle gjort allt det här under tidspress.

Årsresumé av 2015 del 1

Januari
 
 Gick på ishockeymatch med Mamma och lille C
 
 Storrensade bland mina skor
 
 Blev beroende av "Farm Story 2"
 
 Firade Morfar som fyllde 70år med hela tjocka släkten
 
Februari
 
 Weekend i Halmstad
 
 Köpte Bonzaiträd
 
 Firade alla hjärtans dag på skjutbiograf
 
 Gick på poledanceworkshop med SM-mästaren Ibrahim
 
 Weekend i Helsingborg
 
Mars
 
 Införskaffade detta fantastiska bisonhuvud
 
 Arrangerade skattjakt åt tjocka släkten på Joakims 30årsdag
 
 Gick på trädgårdsmässa i Malmö
 
April
 
 Bytte jobb till Ica Supermarket
 
 Började på att bygga en uteplats av gamla lastpallar
 
 Såg musikalen Hair på Nöjesteatern i Malmö
 
 Såg Chess in consert på Malmö arena
 
 Klarade äntligen av "Superman" movet på stången
 
Maj
 
 Sprang vårruset i Växjö med tjejerna på Ica
 
 Blev äntligen godkänd som blodgivare
 
 Cetrifierat ATG- och Svenska spelombud
 
 
Spenderade en vecka i Paris med mitt livs kärlek
 
Såg föreställningen inne på Moulin Rouge
 
Juni
 
Byggde en superskön gunga ute i trädgården
 
Uteplatsen blev klar
 
Firade midsommar i partytältet med Amanda bland andra
 
Vandrade i Söderåsens nationalpark
 
Höll en sommarkurs i poledance
 
Firade min 28årsdag ute i partytältet med underbart väder och massor av vänner

Årsresumé av 2015 del 2

Juli
 
 Cyklade omkring i Skummeslöv och Båstad
 
 Byggde ett urtjusigt barskåp
 
 Åkte till Stockholm och såg AC/DC med broren och Simon
 
 Babyshower för Sofie och lilla Lova
 
 Såg Roxette live i Halmstad
 
Augusti
 
Dagsutflykt till Nimis
 
Höll sommarkurs i poledance för nybörjare
 
Åkte till Reading i England och gick på festival
 
Såg bland andra "Mumford and Sons" live!
 
Gav Simon en banjo i födelsedagspresent
 
Älgsafari
 
Weekend i stugan på Öland
 
Lagade äppelmos, granola, lavendelsirap och vinbärsgelé
 
Tältade
 
September
 
Vandrade omkring ute på landsbygden
 
Såg Peter Jöback och Helen Sjöholms "I love musicals" på Malmö arena
 
Tog dubbla workshops med SM-mästaren Ibrahim
 
Såg (äntligen) musikalen "Kristina från Duvemåla" på Cirkus i Stockholm
 
Oktober
 
 Spelade biljard med vännerna
 
 Roadtrip till Kivik och äppeltavlan bland annat
 
 Byggde en ljusstake helt av ståltråd och stenar
 
 Fem dagar i Amsterdam med Simon och hans familj
 
 Tivoli
 
November
 
 Höll världens bästa halloweenfest
 
Fixade läskig belysning i trappan
 
Utklädnadspriser 
 
 Såg "Thriller" i Malmö
 
December
 
Gick på fitnessmässa i Göteborg med Patrik
 
Tog körkort!
 
Luciatåg i kyrkan
 
Firade jul med min nya tjocka släkt
 
Nyårsafton med fina vänner, fantastisk mat och roliga lekar

Vårjacka

Nu i veckan plockade jag fram och putsade upp vårskorna. Hade till och med årets första lunch ute i solen utan ytterkläder på balkongen. Hur skönt som helst. Kan lugnt säga att vårkänslorna är i full gång. Kunde inte låta bli att klicka hem den här ursnygga vårjackan när jag fick syn på den. Hämtade ut jackan igår och den satt som en smäck. Längtar tills man kan använda den. Just nu vräker det ner snö utanför fönstret...
 

Onsdag 2 mars

Sjukstuga. Simon har råkat på en tvättäkta mansförkylning så han är hemma från jobbet idag. Samma dag som jag är ledig. Planerna på att dansa med hög musik, köra lite hemmaspa med smickrande ansiktsmasker och att baka något gott (inkluderande elvisp) får skjutas upp. Förhoppningsvis mår han bättre imorgon.
Istället blir det maraton med australienska "The block". Har bara fyra femtiominutersavsnitt kvar sen har jag plöjt igenom hela säsong nio på en månad. 65 avsnitt! Det du!
Ska förmodligen hem till broren och fixa lite ikväll och så ska jag och Amanda ut och gå en runda i eftermiddag. Lagom mycket planer för min smak.