Det regnar i Nice


Fredag 31 augusti

Då var man hemma i Frankrike igen.
Sitter och väntar på att nono ska bli färdig inne på toa så att vi kan gå och handla en massa mat. Sen blir det självklart stranden. Klockan fem måste jag dock vara på jobbet för att jobba natt. Pang på bara.
Men flygningen och resten av resan gick hur bra som helst igår och vi var framme i lägenheten vid halv elva på kvällen ungefär. Oh! Nu är hon visst redo. Vi får höras en annan gång.

Torsdag 30 augusti

Nu var det slut på semestern. Idag flyger jag hem igen. Det låter så konstigt att säga när jag igentligen sitter så hemma jag bara kan, i Mammas kök. Men Nice är ju faktiskt mitt hemma nu. Klockan två i eftermiddag går tåget ner till Kastrup och vid halv sju lyfter planet. Lite sorgligt är det att åka ifrån alla nära och kära, har knappt hunnit träffa hälften av dem, och framför allt att inte veta när vi träffas nästa gång. Kanske dröjer det ett helt halvår. Meeen, jag tar i alla fall nono med mig! Hon är i full gång med sin packning. Ute i sista minuten som vanligt. Så jag får väl ta och hjälpa henne lite. Bara tre timmar kvar nu. Hej då Sverige!

Biel

Jessica Biel har aldrig varit på min radar förut, men så helt plötsligt dök hon bara upp med ett Bang.
 



Måndag 27 augusti

Sitter hemma i Mammas kök och pratar skit med nono som står och gör sin legendariska kycklingwook med stort K. Ska bli spännande att smaka. Vi lyssnar självklart på Coldplay på maxvolym och värmer upp inför konserten imorgon. Äntligen! Kommer så väl ihåg när vi bokade biljetterna i december, hur exalterade vi var och hur mycket vi längtade. Nu händer det på riktigt!
Resan hem igår gick hur bra som helst trots total sömnbrist. Ah, förutom då att jag fastnade i säkerhetskontrollen med en stor kniv i handbagaget... (!) Hade med mig en liten neccesär med saker som Mormor lämnat när hon var nere och som jag lovade att ta med tillbaka. problemet var bara att hon alltid fraktar neccesären i resväskan och jag åkte bara med handbagage den här gången. Dumt nog så tittade jag inte längst ner i botten utan öppnade bara och såg att där låg helt okej saker, sen var det inte mer med det. Snacka om att pulsen ökade några snäpp när säkerhetsvakten rotade runt bland mina saker och drog upp värsta kniven.
Som tur var gick allt bra, de behöll kniven i Frankrike och jag fick lov att flyga hem.
Så kan det gå.
Idag har jag varit hemma hos Patrik och packat ner mina sista saker i lådor och förberett inför ikväll när vi ska flytta möblerna hem till Mamma istället. Här kan de stå utan att vara ivägen. Har även varit och köpt en hel bärkasse med godis. Mest lakrids och ostbågar så klart.

Nice-låten

Den här låten har helt ofrivilligt blivit "Nice-låten". Den spelas överallt och fastnar på hjärnan!
 
Michel Telo - "Baba bara Bere bere"

Upp och iväg igen

Då sitter man på ett flygplan igen. Den här gången flyger jag norrut och hem mot Sverige igen. Är framme vid tre-fyra någon gång. Har förinställt ett inlägg till med lite flyg-musik som kommer upp vid lunch. Det ska bli skönt att träffa alla igen trots att det bara har gått tre veckor. Nu ska här intensivumgås med nära och kära innan jag tar nono med mig tillbaka till Frankrike på torsdag. Får se hur mycket bloggande det blir under tiden.
 

Ta med från Sverige

Har lite saker som jag både fattas och saknar som behöver hämtas:
 
* Nono!
* Min egen kudde
* Svenska korsordstidningar
* Aromat
* Jobbskor som jag inte får blåsor av
* Saltlakrids 

25aug

Hemma på rast. Så här ser jag ut på jobbet:
 
T-shirt - Akathor
Kjol - Made by me
Ballerinas - Din Sko
Klocka - Casio

Lördag 25 augusti

Idag åker jag hem till Sverige igen. Eller, åtminstonde känns det så i alla fall. Flyget lyfter inte förrän klockan halv tio imorgon bitti, men med jobb och allt så hinner jag inte sova någonting inatt, så rent tekniskt sett sitter de här två dagarna ihop som en lång dag, alltså; idag åker jag hem :).
Men bara lugn, jag åker ner på torsdag igen.
Det händer mycket innan dock. Ska alldeles strax gå bort till shoppinggatan och fixa lite ärenden och köpa hem något att äta till middag på min rast ikväll. Sen ska här städas färdigt, packas klart och förhoppningsvis blir det lite tid över till en vilning innan jag ska jobba hela natten.
Får se hur mycket bloggande det blir i veckan. Den är ganska så fullsmockad med trevligheter. Men om inget annat så hörs vi på torsdag igen. Kram på er så länge!

24aug

T-shirt - Gina Tricot
Shorts - Gina Tricot
Kilklackar - H&M
Halsband - Bijou Brigitte
Ringar - H&M och Gina Tricot

Fredag 24 augusti

Precis som jag misstänkte så blev det inget ordentligt regn igår. Klibbet höll i sig hela natten och idag är det soligt och varmt igen. Har provat tvättmaskinen och har nu sängkläderna på tork utanför fönstret. Håller på och plockar och städar lite samtidigt som jag packar inför söndag. Slutar jobba vid 4- 5-tiden på söndag morgon och klockan 07.00 måste jag vara färdigpackad, helst ha hunnit duscha och befinna mig vid busshållplatsen en bit bort. Alltså ingen sömn den här vändan heller. Förhoppningsvis kan jag sova lite på flyget.
Ikväll är vi några stycken från jobbet som ska träffas och dricka lite drinkar.

Soligt igen

 Naglar målade, sängkläder på tork, kylen påfylld. Nu blir det Amerikanska Big Brother och och en glass i solen.
 

Rast

Sitter och väntar på att pastavattnet ska börja koka. Är hemma en sväng på min timmes rast för att fixa lite mat och försöka svalka mig. Det första jag gör när jag kommer hemom är att kasta de svarta kläderna i ett hörn och öppna alla fönster. Idag är det dock helt mulet ute och det har kommit ett par regndroppar lite då och då. Men inte hjälper det mot värmen inte. Ungefär som när det är åska på gång hemma i Sverige, nästan äcklig värme och helt klibbigt. Man blir svettig bara av att titta ut. Hoppas verkligen det kommer en åskskur så att det blir bättre. Och gärna fint väder imorgon igen när jag är ledig. Tack.
Idag är det förresten bara en vecka kvar tills jag blir sambo. Har så himla mycket jag vill göra och visa att jag knappt kan bärga mig! Oh! jag ser rök ur grytan...

Nice 9 augusti

Underbara havet och jag.
 
 
 
Tog en shoppingrunda inne i stan
 
Avskedsmiddag med färdigmat och vin
 
En snubbe hade byggt en häst av gammalt skrot
 
Fina Mormor
 
Posing med de stora dockorna igen så klart
 
 
 
 
 
Alexandras packning vs oss tre. Allt ska få plats!

Torsdag 23 augusti

Jag är en sån som snöar in mig i frukostar. Äter samma sak varenda dag tills jag tröttnar på det och först då byter jag. Just nu är det mackor med fikonmarmelad på en och brieost på en. Så himla gott!
Skulle behöva gå iväg och handla men det är för varmt, orkar knappt resa mig från stolen. Benen, fötterna och axlarna värker efter jobb med dåliga skor flera dagar nu. Måste verkligen köpa ett par ordentliga. Får spana lite imorgon, annars blir det mission nr 1 när jag är i Sverige nästa vecka. Behöver också börja spana lite outfits till Milano om en månad. Vet inte om jag har berättat innan men d.20-24 september kommer jag att befinna mig i Milano, Italien. Gissa vad som händer där?!

Mums fillibabba!

Tomater, parmaskinka, mozzarella och färsk basilika. Behöver jag säga mer?
 

Nice 8 augusti

Det dagliga doppet i Medelhavet
 
Möttes av en svensk marchorkester
 
Mormor på restaurang
 
Alexandra åt en gigantisk tallrik pasta
 
 
Hittade en liten öl på vägen hem
 
 
 
Den här bilden sammanfattar ganska så bra hur trötta vi var på kvällen

Onsdag 22 augusti

Sömnbrist är mitt andra namn. Jobbade som vanligt igår till lite efter fyra och efteråt fastnade vi i baren ett bra tag. I stort sett alla gick sedan vidare för att möta upp de som varit lediga på en annan pub i närheten. Efter det gick vi ner och satte oss på stranden. Några fick till och med för sig att nattbada. Vid halv sju imorse stupade jag i sängen och sov till ett. Har nu tryckt i mig lite mat och sitter och slösurfar i soffan. Är verkligen helt mör! Hur det ska gå ikväll är min fråga. Onsdag idag vilket betyder salsakväll och extra mycket folk.
Well, well. Igår hittade jag en glasskiosk där man verkligen får valuta för pengarna: Sex kulor italiensk glass för 4,5euro! Jag orkade inte ens äta upp allt. Och fy bubblan vad gott det var!

21aug

Klänning - H&M
Flip flops - Havaianas

Senaste finisarna från H&M

Skjorta 249kr, Jeans 199kr, Klänning 179kr,
Blus 249kr, Skärp 99kr, Hårsnodd 59,50kr

Nice 7 augusti

Jag och Mormor gör oss redo för att bestiga Colline du Chateau
 
Alexandra
 
Fina vattenfallet längst uppe på toppen
 
Utsikten är oslagbar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åt godaste salladen på länge på kvällen
 
Alexandra levde på pizza under hela veckan
 
 
 
En snubbe hade tagit med sitt piano till strandpromenaden
 
En fin solnedgång och en fin Mormor
 
Alexandra fönstershoppar hos Chanel
 
Place Massena
 
Jag hittade en ny kompis
 
Alexandras kompis
 
Tittade på lite rugby
 
Hela Place du Palais dansar salsa
 
Drack lite goda drinkar på kvällen
 
Mumsiga mojitos

Nedräkningen har börjat

4 jobbdagar
5 dagar tills jag åker hem till Sverige
7 dagar till Coldplaykonserten
9 dagar tills jag flyger ner till Nice igen och den här gången tar jag nono med mig!
 
Jag har fortfarande blåsor under fötterna så det ska bli spännande på jobbet.
Jag tänker krama ihjäl hela familjen när jag kommer hem.
Jag längtat massor efter konserten ändan sedan den bokades i höstas.
Jag måste verkligen städa här hemma innan jag får sambo! Nä jäklarenamma är det snart på riktigt. Vi har planerat, researchat och smusslat i över ett halvår, och nu äntligen är det på riktigt. Om 9 dagar bor vi båda två på franska rivieran. Bor. Inte bara semester, utan bor! Hur galet är inte det?!
Okej, jag sammanfattar den kommande en- en och en halv veckan med ett ord:
Äntligen!

Lite film

De senaste dagarna har som sagt varit extremt varma, en värmebölja som ska vara hela veckan säger de. Jag har i princip bara legat i soffan och försökt att inte smälta genom att missbruka min solfjäder, ha alla fönster vidöppna och halsa i mig vatten. Har även tittat på två filmer:
The hunger games - Jag är nog sist i världen med att se denna film. Kan hålla med om att den var riktigt bra. Synd bara att jag inte hade en stor påse ostbågar att kränga till. Har du mot förmodan inte heller sett filmen än så gör det, det är helt klart värt det!
The five-year engagement - En lagom mycket romantisk komedi. Inte för tjejigt och puttinuttigt som jag var rädd för, utan massor med dold humor och så självklart underbara Jason Segel.
 

Måndag 20 augusti

Vaknade upp klockan halv tolv av en marchorkester som gick förbi mitt öppna fönster. En vanlig dag i Nice med andra ord. Man vet aldrig vad som händer.
Har spenderat ett par timmar med att slösurfa och plocka lite här hemma och nu tänkte jag gå ner och lägga mig på stranden för första gången på en vecka. Det gäller att passa på när man är ledig! Mina anklar tar kol på mig, vänsteraxeld värker, jag har blåsor under fötterna och huvudet är alldeles segt efter sömnbrist och överansträngning. Men igår var helt klart bästa dagen på jobbet hitintills. Lagom mycket att göra, nästan inga felinslagningar och trevliga och glada kunder. Vad mer kan man begära. Dock var det gaaalet varmt! Man kunde stå rakt upp och ner i skuggan och svetten bara rann längs ryggen. När vi började stänga var det fortfarande 31grader ute, då var klockan två på natten! Jag vågar inte ens tänka på hur många grader det var mitt på dagen. Idag är det som tur var inte lika olidligt, men solfjädern som jag fick i dricks i förrgår av en kund används konstant. Tack för den livräddaren!

Lördag 18 augusti

Jag är ganska så halvdöd idag. Jobbade började jobba klockan fem igår och var inte hemma förrän halv sex på morgonen! Det var fullt ös från start till stängning och jag gjorde alla fel man kan tänkas göra med en gång. Hade flera tillfällen i början när jag hade lust att ställa ner min bricka och säga "Tack, men nej tack" men som tur var gjorde jag inte det. Har lovat mig själv att oavsett vad så skulle jag ge det en vecka. Blev det inte bättre då så får jag rent av bara sluta. Men ju längre kvällen gick desto bättre gick allt och till sist var det riktigt roligt. Visst, myyyycket info, på engelska och på franska, nya kollegor, stressigt som ***** och, utan att överdriva, tusen saker att hålla i huvudet och komma ihåg. Knappast lätt som en plätt kan jag lova! Men efteråt fick jag massor med beröm från cheferna och de ville att jag skulle komma tillbaka redan idag igen plus att jag har fem dagar i nästa vecka också så jag antar att de var nöjda och glada.
Sov till halv elva idag och nu tänkte jag Polyvora lite och bara förbereda mig både fysiskt och mentalt för ännu en natt nere på Cours Saleya.

Nice 6 augusti

Det blev en ordentlig shoppingdag idag
 
Min fina gata
 
Precis HÄR bor jag. I ett rosa (!) hus
 
Alexandras lilla hög
 
En vanlig kväll i Casa de la Jenny
 
Min franska tvättstuga
 
Jag och Alexandra nere i gamla stan
 
Galen glasskö
 
Gick amock i en godisaffär

Fredag 17 augusti

Idag har jag sprungit en massa ärenden hela förmiddagen. Försökt kommunicera med informationscentert på tågstationen, handlat mat, varit en sväng på apoteket och råkat köpa med mig en kjol. Ursäkten där är att jag såg den på H&Ms hemsida i våras men den kom aldrig ut i butik i Sverige. Men nu så! Ha!
Nu blir det till att äta lite lunch och sen ska här sovas (!). Ikväll ska jag nämligen provjobba på en pub nere på Saleyan och det kommer att bli galet mycket att göra. Börjar fem och är nog inte ledig förrän fyra imorgon bitti. Puha! Inget jag känner mig superexalterad över precis, men det är bättre än inget. Och jag kan ju alltid fortsätta att leta annat undertiden.
Önska mig lycka till!

Nice 5 augusti

Idag besökte vi den fina blomstermarknaden
 
Hur vet man igentligen att man bor i Frankrike?
När folk står och målar utanför ditt fönster
 
Underbara maccaroons och underbar violglass
 
LAC har helt klart de godaste maccaroonsen
 
Det dagliga doppet i Medelhavet
 
 
 
Lindansare på torget
 
Alexandra och Mormor smygposar med ett band
 
"Vi måste ju posa med våra slushice!"
 
På kvällen var det final i Footvolley och Portugal vann
 
Mitt-i-natten-pizza

Dagens status

Antal myggbett: 11
Grader i skuggan: 29
Havet: Stoora vågor
Middag: Pasta med italiensk sås
Utanför fönstret: Ovanligt stilla, enstaka fotgängare som går förbi mot stranden
Övrigt: Kylskåpet ekar,solen steker och glassmagen kurrar

15aug

Linne - Gina Tricot
Kjol - Gina Tricot
Halsband - H&M
Ring - Bijou Brigitte

Onsdag 15 augusti

Sitter och äter frukost och tittar på Bachelor pad, men fick ta en paus och blogga lite mitt i för kyrkklockorna började ringa, igen, som galningar. De har en hel melodi på flera minuter som vrålar lite då och då. Klockan sex och klockan sju varje kväll plus ett par oförutsedda gånger under dagen. Det gäller och taima så att man inte pratar telefon just då.
Hur är läget i Nice då? Jo tack, varmt och skönt. Hade över 30grader igår och det verkar inte bli sämre idag. Vaknade upp med fyra myggbett men annars är allt bra. Idag ska jag springa runt och dela ut lite cv:n och i eftermiddag ta en fika med ett svenskt par som jag träffade sist jag var nere. Hoppas självklart att jag får tid till ett kvällsdopp också.

Nice 4 augusti

Ny dag och dags att blåsa upp luftmadrasserna igen
 
Spenderade hela förmiddagen på stranden
 
Åt gigantiska glassar
 
Titta på mig, jag bor i ett rosa hus!
 
Kvällsmaten blev den underbart goda italienska pizzan från favoritrestaurangen
 
Vi fick bord precis brevid pizzabagarna
 
Hela torget fylls verkligen med sittplatser på kvällarna
 
Upptäckte en helt ny sport: FootVolley. Precis som volleyboll, fast man får inte använda händerna

Dagens inspiration

Dagens inspiration kommer från det underbara programmet "Project runway"
 

Söndag 12 augusti

Min svenska godispåse är framplockad och fönsterluckorna är stängda.
Nu hejar vi på Sverige!!!

12aug

Första dagens från Nice. Förra veckan hade jag inte tid med besök och allt, men nu så.
 
Jumpsuit - New Yorker
Solglasögon - Lindex
Stelt armband - Köpt i Thailand
Ballerinas - Din Sko

Monaco 3 augusti

Vi tog en tripp till grannlandet Monaco som ligger 45minuter bort med buss.
Jag har aldrig sett något liknande! Båtarna, vägarna, och husen smälte ihop till ett och mitt i alltihop fanns en allmän swimmingpool
 
 Lyxyachterna låg uppradade och den ena överträffade den andra
 
 Fin skulptur
 
 Mormor och jag
 
 Monte Carlo Casino
 
 En lite misslyckad posingbild
 
 Fina blommor
 
 Mormor och Alexandra
 
 Glass!
 
 Mums fillibabba!
 
 Kikade i lite lyxbutiker
 
 Den berömda Monte Carlo Grand Prix kurvan
 
 
Casinot var nästan ännu snyggare bakifrån
 
Vi tog en tur i den japanska trädgården
 
 
 
 
 
 
 
Molnen låg och lurade uppe i bergen men solen stekte på precis hela dagen
 
Gick på röda mattan
 
Stranden var helt underbar. Lagom fin sand, varmt i vattnet och en fin bakgrund, vad mer kan man begära?
 
 
 
Mormor funderade lite på att köpa sig en ny bil
 
Den här Rolls Roycen var lite mer i min smak...
 
...fast jag skulle inte tackat nej till en liten lyxyacht heller för den delen
 
 
 
Fin utsikt på vägen hem
 
Satte oss som vanligt på en mysig restaurang på kvällen
 
 
 
 
 
Gick en sväng på marknaden nere på torget
 
Skickliga gatumusikanter

Nice 2 augusti

Här kommer första klumpen med bilder från semesterveckan i Nice:
 
Mitt liv i väskor. Klockan halv tolv på natten körde vi hemmifrån
 
Framme på Kastrup efter ett par timmar i bil och tåg
 
Spenderade natten på flygplatsen
 
Efterlängtad frukost på Starbucks
 
Hej då Sverige!
 
Ungefär klockan 10 var vi framme i ett 31grader varmt och soligt Nice
 
Självklart gick vi direkt ner till stranden
 
Alexandra och jag i Medelhavet
 
Åt världens godaste italienska glass
 
Utsikten från mitt fönster
 
På kvällen gick vi en sväng längs turistgatan och provade gigantiska slokhattar bland annat
 
Alexandra hittade en ny kompis
 
Jakten på piercingen
 
Åt middag på en fin restaurang mitt i vimmlet
 
Pasta med laxsås. Mums fillibabba!
 
Mormor
 
Alexandra
 
Tha gang. Vi stupade i säng rätt så tidigt efter två nästan sömnlösa dygn

Lördag 11 augusti

Jupp, jag sitter inne, mitt på dan, i soliga Nice. Efter att ha spenderat i stort sett en hel vecka utomhus bestämde jag mig för att ta en ordentlig sovmorgon, till halv tolv (!) och nu ska jag läsa ifatt lite bloggar och åtmindstonde lägga upp en klump med bilder till er här. Tänkte se os-finalen i damernas rytmiska gymnastik vid två-tiden och efter det ska jag ta det dagliga doppet i Medelhavet. Snacka om lyx! Den helt klart bästa fördelen med att bo i Nice, och speciellt precis här i gamla stan där jag bor, är att ha stranden tre minuters gångväg bort. Jag älskar det!

Fredag 10 augusti

Jag har så mycket att skriva att jag inte vet vart jag ska börja. Det blir lixom lite överväldigande. Men jag lovar att uppdatera er snaart. Just nu sitter jag och tar igen en massa mail och tittar på förra (!) veckans avsnitt av Project Runway. Sen ska här tas tag i att rensa bland bilderna från den gångna veckan. Här är miljontals att visa.
Stay tuned.

Torsdag 2 augusti

Jag lever, men det är knappt. Ska alldeles strax dimpa ner i sängen och sova riiiktigt länge. Det har blivit knappt två timmar de senaste två dygnen så nu längtar jag minsann. Det var 31grader i skuggan och totalt vindstilla under dagen och just nu känns det inte särskillt svalare inte. Har bägge fönstren på vid gavel och svetten bokstavligen rinner. Utanför har kvarterskrogen indisk kväll med massor av skum musik. Minst sagt intressant. Nope, jag får ta och uppdatera ordentligt en annan gång. Nu går ögonen i kors här. God natt!

Hej då Sverige!

Ungefär NU lyfter flyget mot Frankrikeoch Nice. Tack Sverige för de här 25 åren.
Nu väntar nya äventyr.
Wish me luck!
 

Bilder från igår

Åt sushi på Saiko i Malmö
 
Helt fantastiskt gott och många nya spännande smaker
 
Jonte posar med fontänen på Stortorget

Mina senaste synder

Råkade som sagt shoppa lite i söndags inne på H&M och här är vad jag kom hem med:
 
Klänningen är mitt första gula plagg någonsin, har alltid varit en stark motståndare
till gula kläder.
Linnet är verkligen neonorange. Ursnyggt med den transperanta delen upptill. 

Onsdag 1 augusti

God morgon! Eller snart god middag för min del, har varit vaken sedan sju.
Idag är det sista dagen i Sverige för ikväll smäller det: Jag flyttar till freakin' Frankrike!
Solen skiner på mig och jag har hur mycket energi som helst. Laddade upp igårkväll med suchi på Saiko i Malmö tillsammans med underbaraste Jonte och promenerade sedan hela vägen till centralen och stannade för glass längs vägen. Tack vännen, du är bäst!
Idag blir det inte helt oväntat till att packa ner det sista, städa av ordentligt här hemma och sova middag ett par timmar. Vi åker redan halv tolv ikväll men flyget lyfter inte förrän klockan sex imorgon bitti (suck på tågförbindelserna tidigt på morgonen!) så det blir en natt på flygplatsen. Som tur är har jag provat det ett par gånger innan under World Touren så jag har packat smart i handbagaget. Måste inom en sväng hos Mamma och få massage och säga hej då till nära och kära. Har fortfarande inte fattat att det är på riktigt...