Torsdag 29 november

Självklart låg jag i stort sett helt däckad båda dagarna när jag var ledig. Typiskt. Var tillräckligt frisk igår kväll för att gå på första halvan av salsa kursen på jobbet. Superkul! Nästa onsdag ska jag lätt ta alla fyra kurserna!
Idag mår jag helt klart mycket bättre. Har fortfarande lite ont i halsen och hostar när jag ligger ner eller anstränger mig. Men det ska nog gå att jobba i alla fall. Har bara två dagar kvar nu. Imorgon jobbar jag sista dagen på Akathor.  Sen har jag en hel månads ledighet. Har massor med roliga idéer och planer. Först av allt så kommer Kyle ner och hälsar på imorgon och stannar över helgen. Ska bli kul. På måndag åker han till USA igen så vi ska passa på att intensivumgås hela helgen. Sen blir det nog ett par dagar när jag bara sover och försöker att vända tillbaka dygnet igen.

Chokladfestival i Cannes

Förra fredagen var vi några stycken som åkte på chokladfestival i Cannes
 
Jeremy fick vara med i Star Wars
 
Mumsfilibabba!
 
Gänget
 
Inne i mässhallen
 
Macarons i alla tänkbara smaker
 
Chokladkonst
 
Vera fotograferar
 
Cannes filmfestival i choklad
 
Bakningsdemonstration
 
 
 
Utsikt över hamnen i Cannes
 
 
 
 
 
 
 
Jag, Vera, Jeremy och Justiina
 
Choklad i stora lass
 
 
 
Franska kyssar
 
Gick förbi stranden på vägen hem
 

Franska restauranger

Åt på superfransk restaurang förra veckan där en pytteliten dam serverade.
 
Det kändes som om man satt hemma i sin gammelfarmors vardagsrum
 
Nick och Justiina var med
 
Maten var fantastiskt god!
 
De håller på att bygga ett pariserhjul på Massena

Tisdag 27 november

Vart ska jag börja? Helgen har varit fullproppad med roligheter och jag har ärligt talat inte öppnat datorn förrän första gången igårkväll. Har massor med bilder att visa. Fredagen spenderades i Cannes på chokladfestival inne i samma byggnad som Cannes filmfestival hålls. Jobb och utgång på kvällen. Precis hela lördagen bestod av att umgås med Kyle och att äta sushi. Jobb och utgång även den här kvällen. Restaurangbesök med Kyle och Andy på söndagen och så försökte jag att sova ikapp några missade timmar innan jobbet. Igår var vi några stycken som åkte till Monaco och gick på matmässa. Provade bland annat "foie gras" (gåslever) som är en typisk fransk delikatess. Frossade även i småkakor, ostar och annat gott. Jobb på det och nu sitter jag här. Har två dagars ledigt efter sju dagars jobb. Här ska sorteras bland bilder och sovas ikapp kan jag lova. Ska monsterumgås med nono också nu när hon är hemma igen, har ju inte sett henne på hela helgen.
Nu: halstabletter och "How I met your mother". Har lyckats dra på mig en förkylning så här lagom till ledigheten.

På promenad

Bokmarknaden
 
Segelbåt
 
Havet
 
Lilla turisttåget
 
Badplats
 
Överfyllda uteserveringar

Torsdag 22 november

Det regnar på rivieran idag. Av någon anledning så känns det som att det är fredag idag. Attans. Har bara spenderat mina få vakna timmar på att slösurfa och duscha. Nu när det äntligen går att vara inne på toaletten igen. Två hela dygn utan varken toalett eller dusch var inte kul kan jag lova! Nu ska jag ta och stoppa i mig lite mat och kanske ta en snabb vilning innan jobbet kallar igen.
Imorgon är vi några stycken som eventuellt ska åka till Cannes och gå på chokladfestival. Det ni! Hoppas verkligen att det blir av och att vädret är bättre.

Dagens inspiration

Vippiga kjolar, svart-vita mönster, snygga kjolar och glittriga klänningar
 

Onsdag 21 november

Äntligen har rörmokaren varit här! Klockan fem i halv nio kom han och hade en annan kille med sig. Vi var helt övertygade om att det var en kompis han asat med för att titta på "de svenska blondinerna". Haha! Han stod bara brevid och gjorde ingenting.Men nu har vi i alla fall en fungerande toalett. Jippi!
Efteråt var det nästan omöjligt att somna om igen. Så vid lunch gick jag in till city och storhandlade mat och köpte lite saker på Sephora till Justiina. Som vanligt kom jag ut med ett O.P.I-nagellack. Nu måste jag verkligen ge mig!
Jobb som vanligt ikväll och salsa för hela slanten. Vi får höras imorgon igen.

Underbara familjen


Tisdag 20 november

Ännu en solig dag som spenderas på att vänta på rörmokaren. Den där lunchen igår låg ganska så sent. När klockan var halv fyra ringde jag och frågade vart de blev av. "Oj då, vi kommer klockan åtta imorgon bitti istället!" Suck! Tro det eller ej men åtta imorse var här en snubbe och tittade på toaletten, konstaterade att den behövde bytas ut och lovade att vara tillbaka innan lunch. Fortfarande ingen snubbe... Ringde igen. "Vi måste få tag på en ny toalett och få den levererad först plus att vi måste få priset godkännt av er hyresvärd. Vi kommer förhoppningsvis innan fyra igen, annars imorgon bitti. Jippi. Så nu sitter jag och väntar på att han eventuellt ska komma. Jippi!
Jag blir så trött! Nono ligger som vanligt och sover. Gud vad jag vill åka NU.
Har kollat på flygbiljetter igen och det verkar som att jag åker den 28 december. Sorgligt, men just nu kan jag knappt vänta.

Måndag 19 november

Oh happy day!
Inte!
Dagen började med att toaletten vägrade att spola. Locket går inte att lyfta på och vattnet rinner inte ner. Så besöka rörmokare var det första vi fick göra. Sen vidare till Orange, igen, för att klura ut ännu en räkning vi fått. När vi kom hem igen låg där självklart ännu en Orange-räkning i postlådan. Nu sitter vi och väntar på att rörmokaren, som tydligen inte ska prata någon engelska alls, ska komma och fixa toaletten och så ska vi försöka förklara för honom att han måste skicka räkningen till Sverige och att vi inte ska betala honom på plats. Ska bli spännande att se hur det går. Så det var den dagen det, så mycket för den utflykten. Jag blir så trött! Vi har skrivit ihop ett långt mail till vår hyresvärd om hur trötta vi faktiskt är på att lägga alla våra lediga dagar på att försöka få lägenheten att fungera. Går hon inte med på att sänka hyran i december så vet vi inte vad vi gör. Suck!

På förstasidan

Klickade in på Akathor's hemsida och fick se mig själv på förstasidan! Min bild tagen med min kamera som första bilden på den officiella hemsidan. Det gjorde helt klart min morgon.
 

Blandade bilder

Franska fasader
 
Tapas
 
Jag vid havet
 
 
 
 

Söndag 18 november

Origninalplanen idag var att jag skulle vakna upp i god tid, ta bussen upp till den norra stadsdelen Cimiez och spana runder på den gamla romerska arkitekturen, italienska butiker, gamla ruiner och kanske till och med kika i på något av alla de muséer som ligger där. Men som tur var kollade jag in öppettider innan jag gav mig iväg och hann se att de flesta platserna var stängda på söndagar. Så det får bli imorgon istället. Har nämligen två dagars ledigt i rad igen. Nu får den nya planen bli att dammsuga, kanske sova lite middag (lyx!) och spana på flygbiljetter. Ikväll håller eventuellt Gloria och Emanuella inflyttningsfest och det blir samtidigt avskedsfest för Peter som jobbar sitt sista pass idag.

Fint på röda mattan

Taylor Swift i Jenny Packham, Evan Rachel Wood i Gucci,
Zhang Ziyi i Marc Bouwer Couture och Carrie Underwood i Reem Acra

Kontraster

Det är fortfarande folk som badar i havet...
 
...samtidigt som de julpyntar inne i centrum

Senaste filmerna

Thats my boy - Tramsig och lättsam. Inte någon favorit direkt.
Magic Mike - 100% tjejfilm. Jag tyckte Channing Tatum var snygg innan, men nu jädrar...
Taken - Fruktansvärt bra thriller som helt klart var värd att se om för tredje gången.
Men in black III - Lagom serriös film. Lite ailiens och lite Will Smith skadar aldrig.
 

Lördag 17 november

Det närmar sig deadline. Jag har bestämt mig för att imorgon ska jag senast veta hur jag ska göra med jobbet, boendet och den närmaste framtiden. Det ska bli så otroligt skönt att få det ur världen då det har legat och stressat i bakhuvudet ett bra tag nu. Det värsta är dock att jag måste ta ett beslut just precis nu.
För övrigt är allt bra. Ska nog ner en sväng till stranden idag igen. Igår var det den 16e november och jag låg och solade i bikini nere på stranden. Hur fantastiskt är inte det?! Överdriven fördel till Nice!
Jobbet gick jättebra igår. Gästerna var trevliga allihop, mycket att göra och dessutom fick jag reda på i slutet av passet att jag var den som tjänat in överlägset med mest pengar. Hoppas på en trevlig repris av det ikväll.

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

Maffigt värre!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag 15 november

Ännu en ledig dag. Fick en extra dag ledigt då en ny tjej började igår och ännu en idag, så vi hade helt plötsligt varit överbemannade på golvet om jag också skulle varit där. Kors i taket på det. Vaknade vid halv tio idag igen och satt och slösurfade fram till lunch ungefär. Hade Skype-dejt med mamma och nono pallrade sig upp en halvtimme där. Sen gick hon visserligen och la sig igen. Fattar inte hur man kan sova så mycket. Hela dagarna verkligen!
Hur som helst. Jag tog mig en liten sväng bort till den ryska kyrkan (Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice). Verkligen maffig byggnad det där. Sen gick jag en liten sväng på stan och nu sitter jag här. Förmodligen blir det filmtittade ikväll och kanske möter upp med någon kompis lite senare och går ut en sväng.
Har förresten bestämt något jättespännande; inom en snar framtid åker jag till Paris! :)

God morgon!

Det finns dåliga sätt att vakna upp på. Strålande solsken är inte ett
 

Éze

Här kommer lite bilder från i måndags:
 
Tog bussen till medeltidsbyn Éze
 
Karta över stadskärnan
 
Massor med gator som slingrade sig som en labyrint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikten var fantastisk här uppifrån berget
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gigantisk bro
 
Utsikt från bron
 
Där uppe på toppen ligger Éze
 
Jag på minisemester

Onsdag 14 november

Fråga mig inte varför jag är uppe så här tidigt. Vaknade redan strax efter åtta helt klarvaken. Så det var bara att gå upp. Igår var det helt dött på jobbet och jag fick lov att ta ett av halvskiften och sluta redan klockan elva. Förmodligen hade jag sovit som en korv natten till igår för jag hade hemskt ont i ryggen hela dagen. Som tur var har det nästan gått över nu.
Helt plötsligt har jag en jättelång dag att fylla med roligheter innan jag ska jobba igen. Solen skiner som vanligt så det blir nog en sväng nerom stranden idag också. Nono låg och sov tills klockan var tre igår så jag var själv på stranden igår också. Skönt att få lite rum att fundera en massa. Pratade lite löst med nono på jobbet också och det är verkligen mycket på gång. Vår enda manager fick nämligen sparken med omedelbar verkan i söndags så allt är fortfarande ganska så upp och ner på jobbet. Idag kan jag och nono förhoppningsvis ta ett ordentligt snack och bestämma hur vi ska göra.
"Should I stay or should I go..."

Bilder från i söndags

Åt middag på Le Pain och blev bjudna på den här mumsida förrätten av ägaren
 
Vera och Jeremy
 
Nick
 
Supergod fisk som huvudrätt. (Ja, jag tog snabbt bort äckelräkan!)
Ägaren bjöd oss även på 1,5 flaska vin, som vi senare upptäckte var galet dyrt!
Snacka om lyx!
 
Vidare för ett par drinkar på Akathor så klart

Tio steg till en bra dag


Tisdag 13 november

Igår fick jag leverans från Sverige igen. Det var Mamma som skickat ner ett nytt batteri till mitt armbandsur. Tydligen kan man inte få tag på exakt den modellen jag behövde någonstans i hela Frankrike. Skumt! Hon skickade även med två center choklad. Tack Mamma! Har inte ätit svenskt choklad på några månader nu.
Förresten, när jag var och handlade igår så hittade jag kolasås/kräm på burk! Hur genialt är inte det? Jag sitter just nu med en sked och äter direkt ur burken.
Idag måste jag verkligen till banken också! Efteråt hade vi tänkt att köpa med oss några maccarons från LAC och sätta oss nere på stranden. Det är redan 21grader i skuggan just nu. Skönt! 
Jobb som vanligt ikväll och tydligen ska där vara en ny kille på upplärning i baren.

Fint på röda mattan

Taylor Swift i J Mendel, Karolina Kurkova i Nicholas Oakwell,
Rita Ora i Marchesa och Gemma Arterton i Marios Schwab

Havet

Underbara!
Det är inte alla dagar som går smärtfritt och ibland snurrar det till i ens huvud även fast man befinner sig på Rivieran. Fördelen med att vara här jämfört med i Sverige är att man två minuter bort har den här fantastiska utsikten. Det är rena meditationen att bara sitta och titta ut över vattnet. Jag kan utan problem spendera flera timmar utan att göra någonting. Oavsett vad som har hänt, vad som händer eller vad som komma skall så är det värt det, så länge jag får ha havet i närheten.
 

Måndag 12 november

Det är mitten på november och idag gick jag med solglasögon och utan strumpbyxor. Helt galet! Det är svårt att verkligen förstå att jag bor här. Man får nypa sig själv i armen rätt så ofta.
Idag har vi varit på en liten utflykt. Tog bussen för en till byn Eze som ligger 20minuter bort uppe i bergen. Utsikten var fantastisk! Gatorna slingrade sig som i en labyrint och det känndes precis som om man hoppat in i Disneyfilmen Skönheten och Odjuret. Har massor med bilder att visa. Det är ju sånt här jag vill göra, åka runt och upptäcka nya platser när jag ändå är här nere. Det gäller att passa på. Platser att besöka som fortfarande finns kvar på listan är bland annat Cannes, Cap Ferrat och Menton. Vera försöker lura med mig upp i Alperna för att åka skidor en dag också, vi får se hur det går med det.
Nope, nu ska jag in och väcka nono från hennes kvällstupplur. Vi ska nämligen ut och äta sushibuffe!

Måndagsmusik

Tracy Chapman / Fast car

Söndag 11 november

Idag var både jag och nono lediga för första gången på evigheter och vi tänkte åka iväg på en dagstripp till någon närliggande liten by och bara strosa runder och senare ikväll skulle vi ut och dansa tillsammans för första gången här nere. Men icke. Igår blev nono tillfågad om hon kunde jobba idag. Så nu hoppas vi på ett halvskift så att hon i alla fall kan sluta vid elva och vi fortfarande kan gå ut i alla fall. Utflykten får bli imorgon istället. Jag räddar kvällen med att äta middag med Vera och Nick ist'llet. Inte helt fy skam det heller.
Fram tills nu har jag bara legat och slappat och (nästan) tittat ikapp på The vampire diaries. Är man ledig så är man!

Blandat


Justina på Waynes
 
Deras chicken supreme är inte att leka med
 
Peter jonglerar med flaskor
 
Glass på stranden
 
Nono
 
De har börjat julpynta lite smått här i old town
 

101 saker på 1001 dagar

På min gamla hemsida startade jag en lista med 100 saker jag skulle vilja göra innan jag dör. Där fanns med allt från att hoppa bungyjump och bestiga Kebnekajse till att äga ett dyrt designplagg och åka till Japan. Jag kan stolt meddela att jag har lyckats kryssa av en del saker på listan som bla. åka jorden runt, bada i ett vattenfall och se vilda delfiner.
För bara ett par dagar sedan hittade jag sidan Day Zero. Idén är att man listar 101 saker som ska vara helt avkryssade om 1001 dagar med början den dagen den publiceras. Sjävklart ska jag behålla min originallista, men den här nya har mindre mål och kommer (förhoppningsvis!) att kryssas av inom tre år. Så nu kör vi. Jag har alltså till och med 6 augusti 2015 på mig att göra följande:
 
(75klara - 26 kvar!)
 
1. Skaffa en ny hobby
2. Rida på en häst
3. Skänka pengar till välgörenhet
4. Skriva en lista på 100 saker som gör mig glad
5. Sova i tält
6. Organisera en skattjakt
7. Fira min födelsedag utomlands
8. Besöka och spendera tid i 10 nya städer (10/10)
9.Ta danslektioner
10. Åka bergochdalbana
11. Bo i en egen lägenhet (igen)
12. Köpa ett par svarta boots
13. Filma fler kortfilmer
14. Storrensa i datorn och alla externa hårddiskar
15. Hålla maskeradfest
16. Gå på spa
17. Besöka en annan världsdel
18. Gå på museum
19. Skämma bort mamma för en dag
20. Göra en tårta helt från grunden
21. Kryssa av allt på den här listan
22. Lägga in och organisera all min musik i i-tunes
23. Hälsa på Jonathan i Göteborg
24. Ta en make-up kurs
25. Designa och sy en klänning
26. Låta någon jag känner gå in i en butik och betala för det den pekar på
27. Sticka något och bli nöjd med resultatet
28. Gå på konsert
29. Volontärjobba
30. Använda alla mina skor minst en gång, annars sälja dem
31. Samma som nr.30 fast med kläder
32. Samma som nr.30 fast med smycken
33. Hålla Style Mission minst en gång om året
34. Ge blod
35. Se tio filmklassiker (10/10)
36. Vara helt utan Facebook i en vecka
37. Baka mitt eget bröd
38. Fylla upp mitt sparkonto igen
39. Ta körkort
40. Äta vegetariskt i en vecka
41. Se en musikal
42. Anmäla mig som organdonator
43. Plantera ett frö och äta resultatet
44. Julpynta och faktiskt gilla det
45. Köpa en gigantisk världskarta
46. Göra min egen saft
47. Bleka mina tänder
48. Ta bilder i en fotoautomat
49. Lära mig origami
50. Bada i havet mitt i natten
51. Göra efit en gång i månaden i ett år
52. Åka motorcykel
53. Sola solarium
54. Bada badkar
55. Se soluppgången och solnedgången på samma dag
56. Åka linbana
57. Vara i två länder samtidigt
58. Skaffa massor med nya vänner
59. Åka på cykelsemester
60. Vara nykterist i en månad
61. Skriva en ny 101 saker på 1001 dagar-lista
62. Lägga upp World Tour 2011 bilder på Facebook
63. Ta bilder på "hair-flips" i vatten
64. Åka skidor
65. Photoshoota
66. Skicka ut en nalle i världen
67. Krama Mormor
68. Turista i min hemort
69. Skaffa ett jobb
70. Hitta och köpa den ultimata trenchcoaten
71. Pyssla ihop ett projekt från Pinterest
72. Ta reda på min blodgrupp
73. Befinna mig i två länder samtidigt
74. Lägga ett 1000bitars pussel
75. Spara pengar till att åka till Kina och jobba med pandor
76. Springa i ett lopp
77. Uppdatera mitt CV
78. Bli bättre på att laga mat
79. Vinna på ett lotteri
80. Äta på Laxbutiken i Heberg
81. Ta med Collin till Tivoli
82. Använda tandtråd dagligen i minst en månad
83. Tattuera mig
84. Springa en mil
85. Publicera ett blogginlägg om varje avkryssad sak på listan
86. Bo på hotell
87. Äta fem saker jag aldrig provat förut (5/5)
88. Gå på en live sportmatch
89. Gå en första hjälpen kursbrandkurs
90. Besöka ett slott
91. Träna på ett gym
92. Besöka ett akvarium
93. Förnya mitt pass
94. Stå mitt i ett lavendelfält
95. Göra någonting som jag är rädd för
96. Organisera min te-samling
97. Gå på bio
98. Sälja gamla möbler jag inte använder
99. Beställa in desserten först på en restaurang
100. Klippa mig
101. Åka på semester
Önska mig lycka till!

Dagens inspiration

Långkjolar, massor med lila, blandade mönster och shorts fastän det är november
 

Fredag 9 november

Hejsan svejsan. Ännu en fransk dag. Solen skiner och det luktar som vanligt mat utifrån. Något med vitlök idag.
Igår tillbringade jag i stort sett hela min lediga dag i sängen. Hade skype-dejt med både Mamma, lille C och med Jonte hemma i Sverige. Tittade på en hög avsnitt av "Toddlers & Tiaras" och började på min "Day Zero"-lista. Har redan kommit en bit över hälften så jag är nöjd. Ska fortsätta med samma tidsfördriv idag hade jag tänkt. Behöver gå till banken igen lite senare i eftermiddag och så jobbar jag ikväll. Tydligen är både jag och nono lediga söndag-måndag (första gången vi är lediga samtidigt på evigheter!) så här ska även planeras in en massa roligheter då. Sushi är redan spikat. Utgång och en dagsutflykt står också på listan.
 

O.P.I

Råkade som sagt gå in på Sephora i måndags också och fastnade som vanligt framför O.P.I's hylla. Där finns verkligen så många fina färger att det är svårt att inte köpa med sig något. Den här gången syndade jag ordentligt och gick hem med tre stycken! "The world is not enough" får mig att tänka på en pistolkula, guld-bronsigt med regnbogsfärgat skimmer. "Suzi & the 7 Düsseldorfs" har den ultimata cerise-lila färgen. " Tomorrow never dies" är mer åt det mörklila hållet än vad det ser ut på bilden. Mörk mörk lila med ett blått skimmer.
Jag vet att det blev dyrt, men jag är nöjd. I Sverige hade de varit 30kr dyrare stycket ändå. Så det så!
 

Onsdag 7 november

Mot stranden! Har hunnit med att skicka lite mail, uppdatera mig här på nätet och titta på ett par avsnitt av "Toddlers & Tiaras". Nu har nono också vaknat så vi ska ner och köpa glass och sätta oss på stranden ett tag innan hon ska iväg och jobba. Jag är faktiskt ledig, tro det eller ej! Ikväll kommer barjonglören Cédric Ebeyer till Akathor så jag tänkte att jag skulle gå dit och titta. Ska bli kul att se. Peter gav mig en liten nybörjarkurs för ett par dagar sedan och det var riktigt roligt faktiskt. Ska som sagt bli kul att få se ett äkta proffs in action.

Före och efter

Fick för mig att räkna min dricksen som jag sparat för ett par dagar sedan och konstaterade att jag faktiskt gott kunde köpa mig den ursnygga skinnjackan som jag spanat på ett tag med 100% gott samvete.
 
Före
 
 
Efter

Tisdag 6 november

Äntligen kom det fina vädret tillbaka igen, efter den blåsiga och mulna helgen kändes det helt underbart att kunna gå i bara klänning och utanstrumpbyxor igen. Jag har varit inne på Zara igen och tog med en bild på skinnjackan som jag pratat om länge nu. Tur att jag fotade den sist. Tro det eller ej men hon jag frågade visade mig vart den sista hängde. Den var flyttad sen sist och helt gömd, ett exemplar kvar, i min storlek! Jeij! Så nu är jag med skinnjacka! Snacka om att kassörskan sen blev chockad när jag betalade med bara mynt. Haha! Var inom en snabbit på Sephora och köpte ett par nya nagellack också. Luktade på en massa parfymer och bestämde mig för att köpa Diesels "Loverdose" nästa gång jag får lön.
Tanken var också att jag skulle sätta in den här månadens lön på mitt franska bankkonto, men det blev så med det. Hela deras insättningssystem i datorerna var nere. Så jag får väl prova på torsdag igen.

Dagens inspiration

Bara ben på hösten, kavaj som jacka, färgglada skor och militärgrönt
 

Måndag 5 november

Ännu en dag hos Orange. Förhoppningsvis har allt fixat sig nu och det ska enligt dem inte behöva kladda något nästa månad heller. Nu är det bara att vänta och se ifall de får för sig att stänga ner internet i alla fall. Håller tummarna för att allt är löst!
Annars har vi varit en sväng på H&M och köpt fler svarta leggings till mig att ha på jobbet och köpte en massa mat. Hittade kondencerad mjölk, så eftermiddagsfikan är räddad. Var även inom på Zara för att köpa den ursnygga skinnjackan jag spanade på förra veckan, men den var slut!!! Katastrof! Jag som äntligen bestämt mig för att köpa den! Typiskt!
Nu ska här fikas lite innan det blir jobb, som vanligt.

Lite blandade bilder

Place Massena
 
Längs Jean Medecin
 
Vackra havet
 
Peter i baren
 
Var ute och drack några drinkar med Vera
 
Peter var inte med på halloween så han fick ut sina känslor på Michael

Söndag 4 november

Idag gav jag minsann igen, vaknade åtta imorse! HA!
Har hunnit med massor, precis så som det ska vara; har skypeat med mamma, sorterat bland alla resefoton och pratat med pappa i telefon. Han har bokat flygbiljetter ner nu över julen. Jeij! Har även hunnit med att titta på en dokumentär på Youtube. Sök på "Tsunami - Caught On Camera - P1" så kan du också titta. Där finns sju delar men det är lätt att klicka vidare till nästa del efter varje. Den handlar om tsunamien i asien 2004 och alla bilder är filmade av turister på plats. En väldigt bra dokumentär. Se den!
Nu ska jag ta och äta lite risotto här och slösurfa innan jobbet kallar igen. Vi hörs.

Glittrigt värre

Gick amok med glitternagellack idag
 

Här bor jag

Min gata 
 
 Den här gången bor jag i ett gult hus
 
Någon spillde färg utanför dörren men gjorde det bästa av situationen

Fortfarande shoppingsugen

Oh, det var farligt att shoppa förra veckan. Nu är jag där igen; hittar godbitar överallt! Klänningen nedan är från H&M och den måste jag bara spana efter. Resten kommer från Gina Tricot så dem kan jag ju glömma. Har fått dille på skogsgrönt just nu så skjortan vill ja ha enbart på grund av färgen. Toppen med paljetter bak skulle vara snygg under ett slappt linne och väskan var bara allmänt supersnygg.
 
Klänning 399kr, skjorta 199kr, topp 99kr och väska 199kr

Lördag 3 november

Snacka om att jag har slösat bort en hel dag idag! Igår efter jobbet (imorse för att vara helt exakt) struntade jag i att sätta klockan, tänkte att jag skulle sova ut ordentligt idag. Klockan halt fyra vaknade jag idag. Halv fyra! Jag har serriöst aldrig sovit så länge i hela mitt liv! Kommer aldrig mer att "prova ta sovmorgon" igen!
Jag har i stort sett bara hunnit med att äta frukost och gå på personalmötet idag och klockan är redan halv sex, plus att det är mörkt ute. Katastrof! Originalplanen var att sätta mig nere vid havet ett tag och sen rensa och organisera alla resebilder. Men icke. Suck!

Halloween 2012

 
I år var jag Spider Queen
 
Snygga trappan på Akathor
 
Lite personal
 
Vi dekorerade hela baren med ballonger och spindelnät
 
Fick fria händer med att sminka Barry - Han blev spetsad av en pinne, fick en larv krypande ur halsen och lite allmänt blåslagen i ansiktet
 
Gitarristen hade råkat hugga sig i huvudet
 
Michael/Ironman och Ivan
 
Nono/Kanin och Jag/Spider Queen
 
Vera/Tapas Master
 
Sasia/Agent 007
 
Nick/Tomat och Jonny (som jag gjorde ett räligt hack i kinden på
 
Barry och en av gästerna
 
Spöken?
 
Några av alla de hundra gäster som kom utklädda
 
"Det var en gång två tomater som blev överkörda, den ena överlevde, den andra blev ketchup..."
 
Gloria/Catwoman
 
Justiina/Cleopatra och Sasia/Mrs Bond
 
Emanuela/Djävulen
 
Bandet Nikkitta + Ironman
 

Fredag 2 november

Oh Happy Day!
Började dagen med ett telefonsamtal från Pappa där han berättade att han och Broren kommer ner och hälsar på över jul. Jeij! Tittade sedan på ett avsnitt av underbara
"The Amazing Race". Upptäckte även att The Script har släppt ett nytt album, superbra som vanligt.
Igår fick jag även ett mail från Jonas om att han fått tag på alla bilderna som försvann från vår "World Tour 2011"!!! Hur fantastiskt är inte det? Jag hade helt gett upp hoppet om att få se dem. Har låtit dem tankas hem över natten så nu ska jag spendera ett antal timmar på att drömma mig bort.
Ikväll blir det jobb igen och på fredagar är det alltid mycket att göra. Ska bli kul.
Mitt humör är på topp så ingenting känns omöjligt just nu.

Shoppat

Här kommer min shopping som jag gjorde för några dagar sedan:
 
Mönstret och färgerna var oemotståndliga
 
Årets höst- (och förhoppningsvis vinter-) jacka
 
Den ultimata lila färgen
 
Mitt motto: Man kan aldrig få för många klänningar
 
Precis sånna byxor som jag letat efter
 
Jag är kär!

Torsdag 1 november

Oh my goodie! Igår var så roligt! Jag var utklädd till spindeldrottning. Hade införskaffat superäckliga spindlar som klättrade lite överallt på mig, fick nono till att måla ett stort spindelnät på mig, svarta linser, massor med smink, färgat hår... All in! Blev verkligen supernöjd! Det kom massor med folk till baren och alla var utklädda, bandet var utklätt och självklart var alla de andra i personalen också utklädda. Jag fick lov att göra Jonnys och Barrys make up med helt fria händer och blev supernöjd med dem också. Har miljoner bilder att visa!
 
Inatt sov jag med täcke för första gången sedan jag kom ner hit. Hitintills har jag bara sovit under ett lakan, men nu har det börjat bli lite kyligare även inomhus, ska nog ta mig en titt på hur elementen fungerar snart.
Nu blir det ett avsnitt "The amazing race" innan jag ska iväg och träffa några kompisar.