Lördag 31 januari

Lakrids-chilli glass och Channing Tatum på tv som ett perfekt avslut på den här dagen. En lång sovmorgon med lång frukost var den perfekta början. Låg och mös med pojkvännen i soffan och spelade självklart en massa Farm Story 2. Sen bar det av hem till broren som bjöd på födelsedagsfika. Hela 24 år fyllde han. Lilla inte så lilla lillbroren. Hade fixat bästa presenten; en cool klocka med LED belysning och biljetter till AC/DC konsert i sommar! Längtar massor! Självklart blev han superglad. Hem igen och fylla upp byrån som varit på målning. Förut ek, nu vit. Passar äntligen in med alla de andra möbler i "hobbyrummet".

På repeat just nu

Varit lite smått beroende av den här låten ett bra tag nu.
  
Avatar - "Tower"

Söndag 25 januari

Då var det bara ett par timmar kvar av den är veckan. Har varit en söndag med full fart. Tog en lång frukost med gröt och rostade mackor framför tvn imorse och tittade på en massa repriser från veckan. Sen åkte jag och jobbade 12-20. Massor att göra och tiden bara rann iväg, förutom den sista timmen som alltid känns som tre när man går och bara vill hem. Beställde och hämtade upp pizza på vägen hem. Sen poff! Så var dagen slut. Snart dags att gå och lägga sig igen. Alltså är det konstigt att man inte hinner med? Längtar tills på tisdag när jag äntligen lyckades boka in mig på ett pass yoga. Ska bli skönt att koppla av ordentligt.

Mitt 2015

Det känns kanske lite galet att göra en lista över 2015 redan nu, men det är så många tankar och idéer som bubblar i huvudet att jag bara måste få ut några av dem svart på vitt. Här är en del saker jag skulle vilja göra under 2015:
 
Gå på spa
 
Tanken var att detta skulle hända redan nu på alla hjärtans dag om ett par veckor. Men tyvärr kom jobben ivägen så det blev inte av. Förhoppningsvis hittar vi tid till att åka iväg ett par dagar lite längre fram i år.
 
Besöka Paris
Har alltid haft en liten längtan dit och den bara växer för varje år. Nu jädrarenamma måste det bli av. Helst till våren.
 
Spendera mer tid med dem jag bryr mig om
Något av det viktigaste som finns är mina fina vänner och familjen. Och sen ska vi inte ens prata om pojkvännen. Den bäst spenderade tiden är den man spenderar omringad av vänner. Skulle jag någon gång få ett par minuter över så vill jag slösa dem tillsammans med människor som förgyller vardagen. 
 
Åka till Liseberg
Det var evigheter sen sist. Att spendera en hel dag på at springa från en karusell till en annan tills benen inte orkar hålla en uppe längre, det är en lyckad dag.
 
Inreda och få ordning på lägenheten
Fortfarande massor med små projekt, hur kul som helst, som behöver fixas. En del idéer ska bara tas tid till och andra måste fortfarande kluras ut hur det ska lösas. Men ett steg i taget mot mål.
 
Dansa
Specifikt poledance. Den helt klart roligaste och fysiskt jobbigaste dansformen jag provat. Dansar ett par gånger i veckan som det är just nu och det hoppas jag kunna hålla i resten av året också.
 
Åka längs med Hurtigrutten i Norge
Fick upp ögonen för den här resan ifjol och ju mer jag researchar desto mer vill jag dit. Ett par veckor med båt längs den norska västkusten, upp längs fjordarna, hoppa av och vandra ibland bergen och övernatta i små stugbyar. Helst under senhösten så att man har en chans att få se norrskenet.
 
Kryssa av hela "101 saker på 1001 dagar"-listan
7e augusti är min deadline som jag satte för snart tre år sedan. Börjar nästan känna mig lite stressad när jag tänker på det. Men ingenting är omöjligt. Lyckas jag med att klara av hela listan ska jag fasiken fira ordentligt. Kanske till och med att jag skriver en ny. (Se hela listan här)
 
Springa en mil utomhus utan att bli trött
Det var över ett halvår sedan jag var ute och sprang sist. Skäms! Klarade av mitt delmål i somras; att springa en mil på löpband. Nu återstår bara mitt slutgiltiga mål att göra samma sak utomhus med olika underlag, kurvor och backar. Måste leta upp en riktigt bra motivationskälla så jag kommer igång igen.
 
Hålla stenhårt på mitt nyårslöfte
Tänka efter före. Säga nej oftare och inte ta någon skit, från någon!
 
Gå på många konserter
Spelningar, musikaler, teatrar... Allt som händer på en scen vill jag se. Sådan underhållning är enligt mig den högsta formen av lyx och jag kan bara inte få nog. Hade utan problem kunnat boka in någonting varenda helg.
 
Fira min födelsedag utomlands
Skippa kalas och presenter och bara fly iväg. Precis som jag och Mormor gjorde ifjol till Venedig. Hade den bästa födelsedagen någonsin trots ösregn. Det är något jag vill göra om gärna år efter år. Allra helst till nya ställen varje gång.
 
Tattuera mig
Har miljoner idéer i huvudet. De måste få komma ut så att de kan korreograferas ihop till någonting vackert. Vill hemskt gärna bygga vidare på min döskalle och låta det gå längre bak på ryggen. Har även ett par textrader jag skulle vilja sätta någon stanns. Åh, alla dessa beslut ger mig ångest. Hoppas jag får ordning på allt.
 
Träna mer yoga
Mår så fruktansvärt bra efter att ha tränat yoga. Attans bara at det ligger exakt samma tid som dansen. Behöver ladda hem lite instruktionsfilmer och avsätta tid här hemma. Det är verkligen balsam för själen.
 
Ha det bästa året någonsin
Det låter klyschigt men varje år som gått har varit bättre än det som kom före. Fortsätter det så här så vet jag inte vart jag ska bli av. Uppe bland molnen till slut. Men jag klagar inte! 2015 får gärna bli det bästa året hitintills och det har verkligen alla förutsättningar för att kunna bli det.

Fredag 23 januari

Idag åker julen ut! Nu får det vara nog. Inte för att den har varit ivägen eller störande eller så, men nån måtta måste det vara. Kommer sakna ljuset i fönstren och den lilla minigranen som gjorde hela lägenheten så mycket mysigare.
Solen skiner och jag är på toppenhumör. Vill göra massor idag! Dansa, stretcha. tvätta, damma och dammsuga suga ut julen, laga något gott till middag, skriva en massa inlägg här. Jag bubblar över med inspiration idag. Kanske att vi träffas ett gäng ikväll och dricker lite drinkar och traggar. Inte för länge för min del eftersom att jag ska jobba tidigt imorgon. Ska bli kul. Till och med dammsugningen ser jag fram emot. Om ändå solen kunde vara framme och energipumpa mig så här varenda dag.

Beställning från H&M

Det lutar åt att klicka hem lite saker från H&M idag. 10% på allt dessutom. Runt tusenlappen. Den svarta bikinin har legat i min "shoppingbag" i evigheter, den vita bhn har jag redan i svart och den är superskön, halsband så klart, strumpbyxorna var jättesöta, toppen kan jag ha och dansa i, kjolen är nog det enda jag är osäker på och så lite extra trosor när jag ändå är igång.

November 2014

French maid på halloween hos Mormor och Morfar
 
Flyttade in och blev officiellt sambo med Simon
 
Shoppade loss på GeKås i Ullared
 
Höll halloweenfest hemma för alla vännerna och var burlesquedansare
 
Simon körde steampunk
 
Firade Veronika som fyllde 30år
 
Bodde på ett hotell med utsikt över en fotbollsarena från rummet
 
La ett 2000-bitars pussel
 
Bowlade med tjocka släkten på Simons sida

#67 Krama Mormor

Att jag inte gjort något inlägg här tidigare. Krama Mormor är något jag gör varje gång jag ser henne. Älskade Mormor. Just den här bilden är från Italien i somras, den dagen vi åkte upp i alperna. 
 
 
(Läs hela listan här)

Oktober 2014

 Storrensade i mitt gamla rum och sålde hälften av alla prylar på nätet
 
 Fick hjälp av mina två favoritkillar
 
Målade små monster på väggen i trappan
 
Började dansa poledance och blev helt frälst
  
 Räffsade löv i mängder
 
Halloween på jobbet
 
Såg musikalen "Little shop of horrors"

Måndag 19 januari

Snart slut på den här dagen också. Har inte gjort någonting vettigt alls. Mest slösurfat. Lunchade med Patrik som vanligt på måndagar. Har förrestenanmält mig till en online-kurs i poledance. Fick tittat på en massa klipp och är verkligen superladdad till att testa en massa nya tricks och att finslipa på de gamla imorgon. Bara två veckor kvar innan tredje terminen börjar igen. Nu på kvällen fixade jag två enorma räkcocktails med avocado och vitt vin till mig och sambon. Hur gott som helst! Vi har förresten båda två blivit beroende av spelet "Farm story 2". Så de senaste kvällarna har vi suttit brevid varandra i soffan med vars en mobiltelefon framför näsan. Nästan pinsamt, men hur kul som helst.

Flygande köttbulle

Det gick ganska så bra med polen igår. Och ja, träningsvärken är där.
 

Onsdag 14 januari

Uppe med tuppen och började dagen med att gå till tandläkaren. Ingen hit för det kladdade lite med en kindtand så jag fick boka in ett återbesök om en månad. Tänkte sen ner och hämta ett paket på posten. Ingen hit det heller för det hade tydligen skickats till min jättegamla adress nere i Malmö. Inte heller så att jag kunde strunta i det och beställa nytt, åh nej. Ett par saker jag skickat efter var de sista de hade i lager, så vill jag ha dem får jag så snällt pallra mig till Malmö. Igen. Var ju fasiken där i söndags. Men, men, bara att åka ner. Blev verkligen en snabbvisit. Tog tåget ner tio, bussen direkt ut till den avlägsna butiken (genom en galen snöstorm som varade i en kvart ungefär, lagom för att bli genomvåt), sen in till stan och springa inom Gina Tricot och prova ett par jeans, köpa jeansen, sen tåget direkt hem igen. Tillbaka redan klockan två. Bam!
Nu ska här sen-lunchas och tittas på "The Bachelor" och sen städas upp i köket och dansa lite. Har inte vågat mig på stången sendan jag pajade min axel i början på december. Träningsvärk är att vänta imorgon.

Uppladdat på Tradera

Har för andra gången den är veckan fyllt Tradera med en massa auktioner. Över 40 stycken den här gången! Ta en titt HÄR vettja.
 
 

Måndag 12 januari

Ta-igen-efter-helgen-dag idag. Tvättar, diskar, viker tvätt och skickar mail. Ska strax ner till posten och skicka iväg lite saker jag sålt på Tradera. Dessutom kommer både Patrik och Simon hem hit på lunchen så jag tänkte sno ihop lite pasta och en ugnsbakad falukorv. Förhoppningsvis hinner jag med att packa upp kassarna från igår innan jag ska iväg och jobba i eftermiddag också. Vi var nere i Malmö och gick på det gigantiska shoppingcentert Emporia. Så himla smidigt ställe att shoppa på för där finns verkligen allt under ett tak. Köpte ordentliga (och dyra!) skor att ha på jobbet, en mortel, en bunke trosor och ett ordentligt skärp bland annat. Simon köpte sig bland annat ett par nya vinterskor. Självklart åt vi på Vapiano när vi var där. Supergod tradition.

2014

Självklart ska också jag summera 2014

Färgen - Grått, rött och svart
På tv - True Blood, Mad Men, svenska och amerikanska Big Brother, Catfish the tv-series, Bachelorette, Girls, Sons of Anarchy, Bachelor in paradise, Face Off
Länderna - Italien, Island, Danmark, Storbritanien
Hemmet - Flyttade in och blev sambo med kärleken
Musiken - Mumford and Sons, Gavin DeGraw, Bastille, Justin Timberlake, George Ezra
Doften -  Diesel "Loverdose Tattoo"
Traditionerna - Sovmorgon och lång frukost (gärna med nyköpta frallor) på söndagarna
Böckerna - Absolut noll på den fronten
Musikalerna - Rebecca, Doktor Zjivago, Little shop of horror
Förlusten - Minst hälften av mina ägodelar såldes eller skänktes bort vid flytten
Förändringen - Myskläder blev dresscode efter jobbet på vardagarna
Irriterande - Sena och inställda tåg
Dyraste - Danskurserna
Kärleken - Firade årsdag i London med Simon
Beroendet - Läppstift, ny färg i stort sett varje dag
Självransakan - Höll förra årets nyårslöfte ganska så bra och sa "nej tack" oftare
Hatobjekt - Snö, det värsta som finns, varje vinter, varje år
Jobbet - Skalade ner på de andra och höll mig till ICA
Konserten - Walk of the earth
Påökningen - Lille C blev officiellt lillebror
Upptäckten - Dagar utan någonting planerat kan bli de bästa dagarna (hej då planeringsfreak)
Bedrift - Tränade tre gånger i veckan i stort sett hela året
Födelsedagen - 27
Förälskelsen - Poledance
Mums - Brämhults Lemonad (supersur)
Bonusen - Blev granne med min Mamma


Lördag 10 januari

Andra dagen i rad med full storm ute. Regnar och blåser så man tror att huset ska ramla omkull. Tur att man inte måste gå ut, här inne är det bara supermysigt. Tog sovmorgon efter gårkvällens bravader med både Osbyrevyn och sen lite folk över här på några drinkar. Tittade på ett par avsnitt av "Girls" och monterade sedan ihop och fyllde det fina smyckesskåpet med spegel som jag fick av Simon i veckan. Bara så där rakt av! Ännu en anledning att tycka mer om honom för varje dag. Sen har vi bara slappat. Pysslade ihop lite hårspännen och lagade kycklingvingar till middag. Nu ska vi snart starta en film och kränga glass. Älskar lediga lördagar.
 
Älskar det!

Beautiful world

 
"Beautiful World" - Jasmine Kara

Senaste in

Har miljoner saker som jag inte visat (shopaholic, javisst!) Hur som helst så är det här vad som fick följa med hem igår:
 
Ursnygg ring, halsband med stenar och ett superglittrigt hårband
 
Tre tjusiga läppstift från Make Up Store;
transperanta och glansiga "Pout", mörkröda "Devil"och nude-färgade "Perfect match"

Onsdag 7 januari

Det har snöat inatt. Inte mycket, men så pass att det ligger vitt överallt (och att tågen är kraftigt försenade). Första dagen med snö för den här vintern. Idag är också första dagen med vanliga rutiner igen. Det var inga problem att komma ur sängen när den var helt tom för första gången på nästan tre veckor. Har ju blivit bortskämd med att Simon varit ledig i en halv evighet nu. Men idag försvann han tidigt och jag ska strax också bege mig. Hade tänkt åka inom stan en timme och köpa på mig lite nya hårsnoddar och hårnålar innan jag ska jobba hela eftermiddagen/kvällen. 

Lördag 3 januari

Första riktiga inlägget för i år. 2015. Hann som vanligt inte riktigt med förra året men så är det ju alltid. Har årsresuméer på gång både i bilder och i text, men det är som vanligt full rulle så det får vänta några dagar innan det kommer upp. Nyårslöfte? Inget konkret direkt. Fortsätter nog på mitt förra; Att bli bättre på att säga ifrån och specifikt att säga nej. Att tänka efter ordentligt och inte skynda på någonting utan låta allt ta den tiden det tar istället. Något jag blivit mycket bättre på den sista tiden måste jag säga.
Nyår firade vi hemma hos Simons kusin med trerätters middag och super trevligt sällskap. Kollade så klart på raketerna vid midnatt och fick för andra året i rad kyssa mitt livs kärlek på tolvslaget <3.
Sen har här jobbats som vanligt igen. Efter fem dagars ledigt irad efter jul så var det lite kämpigt att komma igång. Idag har jag dock varit ledig. Vi började dagen med att äta skrabbelucker hemma hos Mamma och sen körde vi till Patrik och tömde källaren. Nu har jag äntligen alla mina saker (de jag använder och behöver årminstonde) på ett och samma ställe. Så skönt! Vi monterade upp hyllorna inne i garderoben som vi köpte på IKEA igår och började fylla upp. Har rensat bland papper och organiserat inne på toaletten också. Massor kvar men en bra bit på vägen.

Gott Nytt År!