Söndag 30 september

God morgon!
Fick nästan tre timmars sömn inatt. Jeij! Vaknade dock vid fem av det värsta åskovädret jag någonsin varit med om. Det lät som om det befann sig inne på våran toalett, så nära lät det. Hela himmlen lyste upp och vattnet forsade längs gatorna som om de vore floder istället för faktiska vägar.
Nu ska jag packa färdigt med mig. Klockan tio kommer hyresvärden för inspektion och så får jag lite deposition utbetalt. Jeij igen! Sen bor jag officiellt på ny adress. Sen tänkte jag passa på att umgås lite med Laurent och Morgan innan de åket tillbaka till Paris om ett par dagar. Förhoppningsvis får jag också ett par timmar till att sova mitt på dan innan jag måste jobba inatt igen. Ledig imorgon, tack och lov!

Natt


Fredag 28 september

TGIF (thank god it's friday). Inte för att det känns så speciellt precis. Skulle kunna vara vilken dag som helst faktiskt. Vi har varit och tömt våra resväskor i nya lägenheten och släpat med dem hem tomma. Nu ska de fyllas upp igen och imorgon går lass nr 2. Det ska bli så skönt med en massa plats!
Vi har även bestämt datum och teman inför Style Mission 2. Den 8e oktober sätter det igång igen.
Just nu sitter jag och äter kex med sour cream & onion smak och slösurfar innan jobbet. Har mycket funderingar för tillfället och stora planer på gång. Kryssar alla fingrar och tår för att allt löser sig!
Önska mig lycka till!

Torsdag 27 september

Idag packas livet ner i resväskor igen. Hann knappt packa upp innan det var dags att packa ner allt igen. På söndag byter vi nämligen lägenhet. En fyra med allt inkluderat, billigare hyra, svensk hyresvärd, samma område men två gator närmare havet. Alltså på rätt håll.
Redan imorgon ska vi börja smygflytta över lite saker så det är full förberedelse på gång just nu kan jag lova.
Självklart ska jag jobba ikväll också. Känndes lite småkonstigt att vara tillbaka igår igen efter flera dagars ledigt. Har knappt provat på vad ordet ledigt betyder sen jag flyttade ner. Jobbar resten av veckan för den delen, ledig på måndag och sen jobbar jag resten av nästa vecka också. Pang på bara. Men operation känna-efter-och-överväga-andra-livsplaner är i full gång kan jag lova!
Fortsättning följer...

Dagar i Nice

Här kommer lite blandade bilder från Rivieralivet. Nägra nya och några lite äldre:
 
Strosar runder i gamla stan med Margareta och Björn
 
Adéen lyxar till det på morgonkvisten
 
 
Nono och Gabriel
 
Pernilla
 
Stora vågor
 
McCafé
 
Nono provar fikan på McDonalds
 
Mumsfillibabba
 
Florian på stan
 
Skärmflygning. Måste prova det en dag!

Dagens inspiration

Färgglada långklänningar
 

Onsdag 26 september

Det superfina vädret försvann söndagen den 16 september. Jag kan helt klart se ett samband med vissa andra superfina saker som också försvann samma dag.
Plus att det regnar idag. Jeij.
Det kunde varit bättre.

Next to me

Har den här låten på repeat för tillfället:
 
Emeli Sandé - "Next to me"

Tisdag 25 september

Oj! Jag vet inte vart jag ska börja. Kom hem sent igårkväll från Milan efter att ha åkt tåg i fem timmar i en kupé tillsammans med ett gammalt italienskt par, en fransk-italiensk student och en belgisk målare. En mycket intressant resa kan jag lova.
Milan fashion week var fantastiskt! Nästan orealistiskt. Det känns helt galet att titta på bilderna och inse att det faktiskt är jag själv som har tagit dem, att jag har varit där i egen hög person. Overkligt. Själva Milan var jättefint och jag fick se Duomo katedralen som jag ville, vi gick till och med in i den en dag. Vädret var oklanderligt och priserna helt klart överkomliga. Hotellet "Hotel Ariston" var även det jättefint och personalen var superhjälpsamma. Fast bäst av allt var utan tvekan modevisningarna. Vi gick på hela nio visningar under de här fem dagarna och hade superbra sittplatser på allihop. Till och med front row på en! Efterfester, gratis drinkar, kändisar och massvis med snygga kläder överallt. Jag önskar att modeveckan kunde vara en modemånad istället och att jag kan få åka dit nästa år igen!
Nu ska här rensas och redigeras bland alla de miljoner bilder jag har tagit.
Vänta er en bildbomb!

Live your life laughing


Onsdag 19 september

Sitter och researchar på nätet inför morgondagens resa. Ska snart iväg och jobba natt och sen har jag 1,5 timmes sömn innan vi ska ta tåget mot Italien och spendera fem dagar på Milano Fashion Week! Det ni! Gå på en massa modevisningar, mingel, cocktailpartyn och spana på snyga människor. Förhoppningsvis får vi lite tid över till att turista något också. Jag vill verkliten se Milano Duomo katedralen i alla fall. Resväskan är i stort sett packad med alla de femhundra outfitsen som ska med, skor och accesoarer.Nu ska vi ner och skriva ut tågbiljetterna. Får se om vi hinner höras något innan eller under modeveckan. Annars hörs vi nog på måndag kväll när vi kommit hem igen. Ha det bra så länge!

Franska nödväldligheter

Sköljmedel och italiensk glass.
 



Tisdag 18 september

Ännu en dag i Frankrike. Sitter och googlar lite efter internetcaféer här i området. Måste skriva ut våra tågbiljetter innan torsdag. Sen har jag Skype-dejt med Mamma och lille C. Får se hur det går bara för nono ligger nämligen uppe i loftsängen och är sjuk. Vill ju inte väcka henne med vårat kacklande om hon nu sover.
Annars ska här planeras outfits så det står härliga till. Har redan tömt ut halva garderoben på soffan med grejer som skulle kunna få följa med så nu gäller det bara att sålla ordentligt och försöka packa ner allt i en väska. (Läs en stor resväska.) Som vanligt så blir det jobb ikväll och det märks tydligt att lågsäsongen är på väg. Det är långt ifrån lika mycket folk som det var innan och på vardagskvällarna dör det ut mycket tidigare. Den sista 1-1,5 timmen står man i princip bara och tittar sig omkring. Men men, man har lika mycket i lön då som när man springer benen av sig av stress så jag ska vel inte klaga.

Snälla Tomten

Jag vet att jag är aningen tidigt ute, men den här tröjan var bara alldeles för fin för att inte skriva upp på önskelistan.
 
249kr på Gina Tricot

Bilder från i lördags


Självklart spenderades ett tag av den lediga dagen på stranden
 
 
På kvällen blev det drinkar och farligt goda shottar på Wayne's
 
De tre blonda svenskorna; nono, jag och Pernilla...
 
...och Gabriel
 
En suddig Florian på ett hörn

Måndag 17 september

God morgon världen!
De senaste dagarna har varit helt fullproppade och därför har bloggen hamnat lite åt sidan. Dagarna har framför allt spenderats med Florian och på kvällarna/nätterna har jag jobbat. I lördags var både jag och nono lediga samtidigt för första gången sedan hon kom ner så då var det självklart utgång som gällde. Vi fick med oss Pernilla och Gabriel också och satte oss på Wayne's hela natten. Superkul. Har massor med bilder att visa.
Nu är det dock en ny vecka och en helt ny vardag som väntar. Igår åkte Florian tillbaka till sin hemort i norra Frankrike och i eftermiddag börjar Pernilla och Gabriel köra hem mot Sverige. Så nu blir det garanterat mycket mer dötid här nere. Lite ledsen är man allt. Som tur var finns det ju Skype och Facebook!

Dagens inspiration

Spets, spets och åter spets
 



Nytt nagellack

Jag köpte det här Barbie-rosa nagellacket inne på Sephora för några dagar sedan och jag älskar det!
 

O.P.I "Shorts story"

Åh, Nice


Gårkvällen


Jag och nono åt på en jättemysig restaurang som såg ut precis som en trädgård
 
 
Supergod pasta
 
Satt nere på stranden i stort sett hela natten och tittade på de stora vågorna
 
Jag och Florian

11sep


Transperant linne - Gina Tricot
Kjol - H&M
Flip flops - Havaianas

Onsdag 12 september

Det känns så höstigt att skriva september i rubriken. Som tur var känns det inte alls höstigt i övrigt. Igår natt när jag gick hem vid två-tiden hade jag en tunn kofta på mig, men annars är det varmt och skönt som vanligt. De senaste dagarna har jag och nono gått om varandra helt. Hon har jobbat 09-18 och jag har jobbat 17-04. Så enda gången vi hinner ses på dagarna är under min timmes rast på kvällen, om hon är hemma.
Den mesta av fritiden har jag annars spenderat badandes i havet med Florian. En superkul kille som jag serverade ett par gånger på pubben. Vi ligger och flyter ute i vattnet i timmar varje dag och pratar om allt och inget. Det är så här livet alltid borde vara; sola och bada dygnet runt, träffa en massa härliga människor och äta läskigt god glass varendaste dag. Jag är nöjd!

Blue Whale


After Work klockan fem på morgonen på Blue Whale
 
 
Nick, Jonny och Aedéen
 
Kristina, Grethe, Michel och Aedéen
 
Jag, Louise och Kristina

10sep


Klänning - Made by me
Skärp - Köpt i Thailand
Halsband - Glitter
Ringar - Bijou Brigitte

7sep


Topp - Gina Tricot
Shorts - Gina Tricot
Armband - Gammalt som gatan

Fredag 7 september

Sitter ensam i lägenheten för första gången, skönt faktiskt. Gör faktiskt inget speciellt. Bara surfar runder och tar ifatt vad jag har missat på internet. Tror snart att jag ska gå ner och köpa mig en italiensk glass hos Fenocchio som ligger 100meter bort. Lyx! Annars ska här bokas tåg till Milano senare idag och börja spanas på möjliga outfits  innan jag ska jobba igen. Solen skiner och det är massor med liv nedanför fönstret. En helt vanlig dag i Frankrike med andra ord.

Mot Frankrike

Dags att åka hem igen, den här gången tog jag minsann nono med mig!
 

Flög över Öresundsbron
 
 
 
 
Nice uppifrån
 
Nyinflyttad
 
Dags att bege sig mot lägenheten med alla 500 väskorna
 
En liten parentesbild; nono och en stor champinjon

3sep

Topp - H&M
Jeans - ONLY

En vecka i Sverige

Här kommer lite bilder från förra veckan när jag var hemma i Sverige en sväng:
 

Tåg-lunch efter flyget i väntan på tåget på Kastrup
 
 
Hälsade på Pappa och sötaste lilla Kajsa
 
Packade ihop mitt gamla rum och flyttade hem alla saker till Mamma
 
Lilla C fick en tidig födelsedagspresent och gick direkt in i rollen och började klättra överallt
 
Tog en ordentlig shoppingrunda med nono
 
Åt favoritsushin på Kronprinsen
 
Och strosade runder i Malmö en hel dag.

Dagens inspiration

Maffiga halsband, djupa ryggar, långa kjolar och fina mönster.
 



Torsdag 6 september

Mot Stranden!
Äntligen en dag med riktigt fint väder igen. Nu gäller det att passa på. Nono kom precis hem från en jobbintervju så nu har vi hela eftermiddagen ledig till att bara ligga och päsa i vattnet. Fy vad jag har saknat det. Ikväll blir det dock jobb som vanligt för min del. Överraskande va? För övrigt händer det inget nytt här nere. Dagarna rullar på och jag var tvungen att kolla i kalendern när jag skulle skriva veckodagen i rubriken, hade helt ärligt ingen aning om vilken dag det var.

Some nights

Har blivit lite beroende av den här låten. Visserligen en cover, men jag tycker utan tvekan att den är bättre än originalet. 
 
Walk of the Earth ft. Julia Nunes - "Some nights"

Tisdag 4 september

Idag har jag varit ledig för första gången sedan vi kom ner i torsdags. Men imorgon är det full rulle igen. Har fem dagar på raken igen. Inte för att det inte har varit full rulle idag precis. Vid lunch blev vi bjudna på mat hemma hos Margareta och Björn som vi ska hyra lägenhet av i vinter. Fick visat hur alla maskiner fungerar, hämtat nycklar och framför allt åt vi en supergod fransk gryta som de hade långkokt i över fem timmar. Efteråt gick vi och satte oss på ett café och pratade i ett par timmar innan vi flyttade oss till en restaurang och åt pannkakor med glass. Hux flux så var hela eftermiddagen borta! Direkt efteråt mötte vi upp Pernilla och Gabriel som var i stan över dagen och vi satte oss på Akathor och åt tappas och drack någon drink. Pratade en massa skit i några timmar där också. Nu är det helt plötsligt kväll och jag har ingen aning om vart dagen har tagit vägen. Det är farligt att bara vara ledig en dag i taget, man hinner inte med någonting. Typ köpa strumpor och fixa tågbiljetter som annars stod överst på dagens to do lista.

26aug

Jag ligger lite efter här i bloggen. Det har varit så mycket som behövts fixas nu sedan vi kom ner igen. Men nu ska jag banne mig försöka hinna ifatt. Vi börjar från början med en gammal outfit. Tagen kl.06.00 på morgonen direkt efter elva timmar på jobbet och direkt innan jag flög till Sverige.
 

Topp - Gina Tricot
Kjol - Avklippt klänning från H&M
Skor - Converse

Måndag 3 september

September! Say what?! Nu är det tydligen höst helt plötsligt. Det märks faktiskt också för det har regnat, inte konstant, varenda dag sedan i fredags. Typiskt för nono som inte har fått en enda varm och solig dag sedan hon kom ner. Men tydligen ska det bli bättre på onsdag igen.
Jobbet går bra och där är verkligen full rulle kan jag lova. Sen vi kom hit i torsdags har jag jobbat varenda kväll-natt och sover till lunch om dagarna. Vaknar, äter och fixar sig. Sen har vi hitintills bara sprungit en massa ärenden tills jag skullat jobba igen. Ungefär så ser de franska dagarna ut här nere. Nu ska här fixas till lite med nonos icke fungerande blogg. Blogg-experten har lovat att hjälpa till.