Spånar

Sitter och blir överbombad med inspiration till huset. Bara tre dagar kvar nu! Det finns så mycket jag vill göra att jag snart exploderar. Längtar efter att få en plats att sätta vår egen prägel på. Vår egna stil och en plats att kunna få utlopp för alla våra galna idéer. Några saker jag vill få med är en massa gröna växter, unika lampor, en rund spegel och väldigt gärna en medicinskänk. Stora planer och stora drömmar. Bäst av allt är att i princip allt kan bli sant. Åh, kan det inte vara måndag imorgon.
 

#16 Gå på spa

Fick ett spabesök och en trerätters middag i födelsedagspresent ifjol av svärföräldrarna som vi utnyttjade för ett par helger sedan. Vi fyra hade hela avdelningen helt för oss själva med kallbad, bubbelpol, bastu, ångdusch, goda drinkar och avkopplande utsikt. Snacka om att man var avslappnad efter en hel eftermiddag på ett sånt här ställe. Helt underbart! Absolut något som måste göras igen.
 
 
 
 

Tisdag 26 april

Alltså, om 5 dagar och 13 timmar är jag husägare! Det är så snart att jag knappt kan vänta. Mindre än en vecka kvar nu. Annars händer det inte jättemycket för tillfället. Jobbar som en tok och hinner inte med mycket annat. Spenderade hela helgen i Halmstad med att hålla i möhippor i poledance. Blir samma visa den här helgen så ingen rast och ingen ro. Har inga direkta planer inför Valborg ännu mer än att här ska grillas oavsett väder. Som sagt, inget direkt att uppdatera om.

Tisdag 19 april

Jobbat, handlat, tvättat filtar, tittat på "The Block", spanat på inbrottslarm, duschväggar och klätterväxter, klurat lite på budgeten och gjort egen pizza. Precis så har dagen sett ut än så länge. Igår var vi på banken igen och fixade klart med lånen och allt sånt tråkigt. Nu har vi bara den sista lilla finslipningen kvar med det ekonomiska, typ hur vi ska lägga upp räkningar, sen är allt redo. Det känns faktiskt inte som att där är så mycket kvar att planera innan vi får tillträde. Var faktiskt inom en sväng igårkväll med snubben som ska hjälpa oss att bygga duschrummet så att han fick mäta och uppskatta lite. Skönt också att ha lite koll på förarbetet och kunna lägga upp det innan han ska vara där igen.
 
Jag vet att det är för sent för påskbilder men hur snygga var inte de här äggen?
Ska lätt göra sånna nästa år.
 

#58 Skaffa massor med nya vänner

Tänka sig att alla de här guldkornen till människor har gått och gömt sig i min gamla lilla hemort. Att det skulle ta så här lång tid att upptäcka dem. Så fort jag flyttade hem igen fanns de bara där. Är så himla glad att jag har träffat er allihopa. Världens bästa gäng är vi! (Helt omöjligt att få med alla på bild haha!)
 
 
 
 
 

Söndag 17 april

Tjabba! Sitter och överväger ifall jag ska baka en sats havreflarn eller inte. Kan ju vara gott att ha till en bra film ikväll. Japp, så får det bli, så fort jag är klar här.
Igår var det butiksoutlet här i byn där alla affärer sålde ut från sina lager inför sommaren. Bland annat hade en målarbutik 35% på all Flügger färg. Perfekt! Vi uppskattade och räknade lite löst på det och åkte sedan ner och köpte färg till i stort sett hela ovanvåningen i huset. Där är tre rum som ska målas om både väggar och tak. Färgen skulle vi ändå köpa förr eller senare så lika bra att passa på när det är billigt och vi vet vilka färger vi ska ha. På kvällen firade vi Mamma lite i förskott och fick grillad dovhjort och citroncheesecake. Supergott!
Idag har vi byggt färdigt våra nya sänglampor i svart metall och läder. Blev verkligen jättenöjd. Ska försöka ta några bra bilder som jag kan visa när det blir mörkt. Sen har vi börjat på modifikationen av den höga byrån vi köpte för några veckor sedan. Har kapat ner den en aning, bytt ut benen mot en tjock trälist och börjat limma ihop alla tusen delar som ska bli toppskivan till slut. Ett riktigt evighetsprojekt. Men bra blir det!

#92 Besöka ett akvarium

En mörk och tråkig januaridag åkte jag och Simon till Danmark och gick på deras riksakvarium "Den Blå Planet". Ett av mina absoluta favoritställen. Så himla fint och rogivande.
 
 
 
 
(Läs hela listan här)

Efit 150416

07:00
Självklart vaknar man supertidigt trots att man är ledig.
 
08:00
Fruktsallad med kvarg till frukost.
 
09:00
Tittar på ett avsnitt av australienska "The Block".
 
10:00
Dagens uppdrag är att fylla hela källaren med tvätt.
 
11:00
Planerar inför huset, skriver To Do-lista
 
12:00
Sorterar listan efter prioriteringsordning och delar upp alla stora uppgifter i mindre deluppgifter.
 
13:00
Spelar "Farm story 2".
 
14:00
Tvättar och packar ner vinterjackorna i källaren. Dags för vårjackor.
 
15:00
Spanar på fina sängkläder.
 
16:00
Dagens icke spännande outfit. Men de nya jeansen har minsann åkt på.
 
17:00
Förbereder inför helgens shoppingtripp med färg till fondväggarna bland annat.
 
18:00
På väg till after work med jobbet. Glömde visst att fota.
 
19:00
Supergod mat nere på Stora Hotellet.
 
20:00
Några glas senare.
 
21:00
Glömde visst fota här också! Hade för mycket annat för mig.
 
22:00
På väg hem.
 
23:00
Tillbaka i sängen igen. God natt!

Tisdag 12 april

Alltså sommar idag eller?! Helt underbart! Har spenderat precis hela min lediga eftermiddag ute på balkongen. Lunchade på en fruktsallad i solen innan dagens stora projekt: dränka och duscha alla växter i lägenheten. Det känns mycket bättre med rena växter här inne. Har ett par stycken som behöver planteras om också men det får bli på torsdag det. Nu ska jag koka lite färsk potatisgnocci och steka kycklingbacon innan Simon ska iväg på ju-jutsu. Blir garanterat middag på balkongen och lite mer tvättstugeplanering.

#64 Åka skidor

Känns avlägset att lägga upp bilder på snö här när det är 20 grader och strålande solsken ute idag. Men hur som helst så följde jag med hela svärfamiljen till Vallåsen i vintras och åkte skidor. Första gången sedan högstadiet så det gick inte superfort precis. Men jag är väldans stolt över att kunna åka ner för backarna utan som helst bekymmer. (Barnbackar visserligen men strunt samma!)
 
 
(Läs hela listan här)

Måndag 11 april

Speckad dag idag. Började med att jobba fram till lunch. Sen var det raka vägen ner till tåget mot stan. Hade stor utrensning i linneskåpet här hemma igår där jag rensade ut alla urtvättade sängkläder och sånt som inte kommer att passa storleksmässigt i vår nya säng (typ allt) plus en massa udda handdukar och nästan allt som inte matchar. Tog med mig allt detta in till H&M idag och fick 200kr i presentcheckar i butiken. Återvinning plus rabatt. Helt perfekt! Hittade de svarta jeansen jag visade här för några inlägg sedan och fick dem i princip gratis efter alla presentkort och rabatter. Självklart hittade jag även två halsband, en tröja och lite underkläder när jag ändå var där. Som alltid. Men det får bli den sista shoppingrundan på länge för nu ska minsann pengarna läggas på annat kul istället. Typ inredning.

Oktober 2015

 Åkte på långweekend till Holland med det här gänget
 
 Mysiga Amsterdam
 
 Så fint med höst
 
 Ganska stora öl
 
Byggde en ljusstake av stenar och ståltråd
 
 Roadtrippade till Kivik med Amanda
 
Spanade in årets äppeltavla
 
Hela gänget på biljardkompaniet
 
Åkte med hela familjen till Köpenhamn och gick på halloween på Tivoli

Söndag 10 april

Äntligen hemma igen. Så skönt att landa i sin egen soffa efter att ha varit iväg en hel helg. Vi åkte ut till stugan i Skummeslöv i fredags eftermiddag och bjöd Simons föräldrar på middag när de kom ut lite senare på kvällen. Satt uppe och pratade strunt halva natten. Igår inkasserade jag min födelsedagspresent, så där ett drygt halvår för sent; ett spabesök. Vi spenderade nästan hela dagen på Lögnäs Gårds spaavdelning. Så himla skönt! Badade bubbelpool, bastu, kallbad, ångbastu och bara kopplade av med goda drinkar, mysig morgonrock och grön lugnande utsikt i loungeftöljer. Snacka om att man var avkopplad efteråt. Det var nästan jobbigt att lyfta armarna för att schamponera håret i duschen efteråt. Tillbaka i stugan igen bjöds det på supergod trerättersmiddag och drinkar. Vi invigde uterummet för i år och lapade sol genom de stora fönstren, spelade sällskapsspel och hade det hur mysigt som helst. Dessutom fick jag och Simon en lite tidig inflyttningspresent i form av en rejäl spade och lite startkapital (perfekt till att betala leveransen av den enorma sängen som kommer om nästan exakt tre veckor). Tusen tack svärföräldrar, ni är guld värda!

#43 Plantera ett frö och äta resultatet

I våras planterade vi chilifrön här hemma. Det tog verkligen lång tid men i vintras fick de äntligen frukt! Fem små chili fick vi totalt. Självklart smakade vi dem och de var superstarka! Torkade och användes i matlagning. Själva plantan var tyvärr väldigt ful så den åkte ut. Får ta och plantera nya nästa år igen och hoppas på mer frukt.
 
 
 (Läs hela listan här)

Snyggt från H&M.com

Åh vad shoppingsugen jag blev när jag surfade in på H&M's hemsida. Precis min stil på alla nyheter. Tajta klänningar i spets och snygga ryggar, grön satin, trasiga jeans, lösa toppar, blommiga kjolar och mönstrade jackor. Bäst att låsa in kreditkortet!
 

Torsdag 7 april

Snabbt och enkelt pass i kassan på jobbet idag. Slutade redan ett. Hur skönt som helst med en ledig eftermiddag, synd bara att det regnat precis hela dagen. Har ringt en massa viktiga samtal både hit och dit. Flyttat över elnätsavtalet, skaffat elabonemang, sett till så att vattenräkningen kommer rätt och ordnat med sophämtning till huset. Det du. Har nog skrapat ihop ett par hundra vuxenpoäng den här eftermiddagen. Nu ikväll ska vi nog åka och titta på duschblandare och handduksvärmare.
Det är mindre än en månad kvar och jag längtar så att jag får ont i magen ibland. Cyklade förbi en vända igår men det känns fortfarande inte verkligt. Vårt hus. Huset som vi två har köpt ihop. Huset där jag och han som jag älskar mest av allt ska bo i många många år, skaffa familj och kanske till och med bli gamla i. Huset som ska bli precis så som vi vill ha det, varenda liten detalj, och ingen som helst annan har någonting att säga till om. Allt det här har slagit mig nu i veckan. Jag är så fruktansvärt lycklig. Här slår jag mig ner, inte för att jag måste utan för att jag vill, och för första gången längtar jag till framtiden. Är alldeles nöjd med nutiden men för en gångs skull vet jag att framtiden kommer att bli fantastisk. Kan knappt vänta.
Hoppfull är ordet!

September 2015

Vandrade omkring i de Halländska skogarna 
 
 Såg "I love musicals" i Malmö med Peter Jöback och Helen Sjöholm
 
 Workshop med SM-mästaren Ibrahim och poledance-tjejerna
 
Pysslade inför halloween
 
Weekend i Stockholm med tre av mina favoriter
 
Såg äntligen min drömmusikal "Kristina från Duvemåla"