Nice

Ungefär nu sitter jag på planet ner mot Franska Rivieran. Får se hur mycket det blir uppdaterat här under tiden. Om ingenting så hörs vi nästa torsdag när jag är hemma igen. Ha det fint, för det ska jag! :)

Nice1


Nice2

23mars

Fredagens partyoutfit:

23mars123mars2
Klänning med ursnygg rygg - Gina tricot
Skärp - H&M
Skor - Köpta i London
Väska - Gina Tricot
Neonrosa läppar till det

Onsdag 28 mars

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag är dagen då jag åker till Frankrike för första gången. Jeij! Måste komma ihåg att köpa en flagga att sätta på min väska.
Om bara en halvtimme går tåget mot Malmö. Ska inom tandläkaren och plocka bort mina stygn (ÄNTLIGEN!) sen ska detta firas med fast föda på vilket matställe som helst. Oj vad jag har saknat att kunna äta ordentligt. Är så fruktansvärt trött på soppa och yoghurt. Efter det blir det direkt över till flygplatsen i Kastrup. Tre timmars flygning och sen landar vi i Nice. Har bokat ett riktigt fint hostel som vi ska bo på. Det blir en massa lägenhetsvisningar och viktiga möten men även en hel del turistande och slappande så klart. Temperaturen ligger just nu omkring 20grader så det blir perfekt! Vi hörs när vi hörs.

Utflyttningsfesten

Här kommer lite bilder från fredagens utflyttningsfest. Har massor med bilder hemifrån, vi blev 20 personer(!), men jag har sållat ner ordentligt och de mest vettiga bilderna har ni här:

Helg1
Nono och Jag

Helg2
Förposing som vanligt. Vi lyckades vara svarta och rosa båda två

Helg3
Efter hemmafesten drog vi ett gäng till Hipp och dansade hela natten tills fötterna värkte

Helg4
Dansgänget ♥

Tisdag 27 mars

Pang Bom! Gårdagen var fylld med packande, uppackande och reseplanerande. Fick även ett trevligt litet samtal som resulterade i att jag idag fick gå upp redan klockan sju imorse för att bege mig av och jobba. Det ni! Här går det minsann undan i svängarna! Det blev som en "prova på dag", känner jag att jag vill fortsätta så har jag ett heltidsvikariat i tre månader när jag kommer hem från semestern igen. Och vad pysslar jag med då? Jo Mattant på en gymnasieskola. En finfin skola där köket gör all maten själv, ingen färdigmat som bara ska värmas här inte. Tre mål om dagen plus en fika på eftermiddagen med hembakade kakor. Idag var som sagt mest en introduktionsdag där jag fick se var alla grejerna finns, känna av läget och prova på lite av varje. Men det ska nog bli kul! Speciellt att få jobba i den andra delen av en restaurang och att man gör allt från grunden till så många.
Nu är mina fötter lagom möra så det blir en lång dusch innan jag tar och packar ner det sista i resväskorna. Imorgon flyger vi!

Controlled Chaos

Buktalaren Jeff Dunham har gjort sin andra turnéfilm och denna sågs igår. En del snabba och roliga repliker men annars ingen höjdare direkt. Hans första film var helt klart bättre! Förmodligen för att allt var nytt då. Inget ont om hans buktalarskills dock. Han är grym! Alla olika röster han gör, hur snabbt han byter däremellan, sjunger och till och med pratar i mun på sig själv är helt ofattbart. Har du inget bättre för dig: se filmen, annars strunta i det.

Jeff

Måndag 26 mars

Jag är fortfarande arg över att Hanna R åkte ur BigBrother igårkväll. Jag hejade ju på henne! Nu får jag övergå till att heja på mina två tvåor istället; Jimmy och Amandus.
Idag blir jag förhoppningsvis färdig med uppackandet. Har fortfarande väskor och lådor överallt men det tar sig i alla fall. Ska sätta igång med skafferiet så fort jag är klar här. Sen ska det minsann plockas fram sommarkläder. I övermorgon åker jag och nono till Nice i en vecka. Längtar massor! Har även ett par ärenden nere i byn som måste fixas så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt idag.

Äntligen mer musik från Kelly Clarkson

"It doesn't mean I'm lonely when I'm alone"


Kelly Clarkson - "Stronger (What doesn't kill you)"

25mars

Dessa gröna skönheter har helt klart blivit mina favoritbyxor.

25mars125mars2
Linne - Gina Tricot
Jeans - Gina Tricot
Ringar - Gammal silverring, Bijou Brigitte

Söndag 25 mars

Jag lever! Typ. Fredagens utflyttningsfest var fenomenalt rolig! Vi blev hela
20 personer! Goda drinkar, galna lekar och en massa skratt. Efteråt var vi sju stycken som drog ut och dansade tills det började bli ljust igen. Tack alla ni fina för att ni kom, jag kommer att sakna er allihopa så mycket!
Igår gick flyttlasset klockan äckligt tidigt på morgonen. Det har burits och släpats och burits ännu mer. Men nu står alla möbler och lådor inpackade i den nya lägenheten ett antal mil lämgre norrut. Alla frågar hur jag har det och hur det känns, men allvarligt talat så vet jag inte ännu. Har inte hunnit känna efter ordentligt.
Nåja, idag ska jag vara barnvakt åt lilla C ett par timmar. Tänkte att vi skulle gå förbi lekplatsen ett tag och sen köpa en varsen mjukglass nere på torget. Det är verkligen vårvärme ute. Underbart!

Shopping

Jag skyller 100% på att det är inför resan nästa vecka!
Årets bikini är inköpt(a) och jag kunde inte bara gå förbi en neonrosa väska. Det är emot min natur. Den svarta klänningen är helt klart ett impulsköp, men den snygga ryggen med kedjor bara ropade på mig när jag försökte gå iväg. Till sist den vita klänningen som jag skrivit om ett par gånger tidigare. Jag lyckades roffa åt mig en i storlek small på nätet innan de tog slut. Det tog visst bara ett par timmar innan alla storlekar försvann både på nätshoppen och i butikerna. Fick sy in den lite i sidorna så nu sitter den som en smäck! Inviger nog den redan ikväll.

Kläder

Fredag 23 mars

Efter en ordentlig storstädning sitter jag nu och väntar på att nono ska vakna med sig så att vi kan åka in och göra stan en sista gång tillsammans. Förmodligen blir det fika på Starbucks (nått gott att dricka i alla fall för min del) och lite shopping. Det brukar bli så. Ikväll är det utflyttningsfest som gäller. Har fortfarande inte bestämt mig ifall jag ska köra på svart eller vit klänning. Neonrosa läppar är åtmindstonde säkrat. Det kommer att komma massor med folk, jag har bjudit in ungefär 20personer och så har ju Kalle några. Det kommer att bli kul! Längtar redan.

22mars

22mars122mars2
Topp - Köpt i Thailand
Kjol - H&M
Strumpbyxor - Lindex
Armband - Bijou Brigitte
Ringar - Uggla från Gina Tricot, resten arv

Vår på riktigt

Varmt

The rum diary

Det blev en spontan filmkväll igår med Jonte och Gustav. Vi såg "The rum diary". En väldigt rolig film med Johnny Depp i huvudrollen. Flera gånger satt vi bara och skrattade rakt ut allihopa. Dock kändes filmen avhuggen på slutet. Det blev inte riktigt något slut utan helt plötsligt så var filmen bara slut, mitt i handlingen. Skumt. Men se den, helt klart!

Rum

Torsdag 22 mars

Underbara soliga dag idag också. Synd bara att hela eftermiddagen kommer att spenderas nere i tvättstugan. Men det är behövligt kan jag lova, kommer garanterat att ta hela dagen. Annars är det slutfinishen på packningen som gäller. Ikväll kommer nono och då blir det reseplanering för hela slanten. Har inte riktigt tid att sitta här och uggla, vi får höras när vi hörs.

Älskar min utsikt

Jag kommer mest av allt till att sakna utsikter som denna från mitt fönster när jag har flyttat.

Fint

Älskar solen!

Här sitter jag och gottar mig.

solar1


solar2

Onsdag 21 mars

Hejsan svejsan!
Idag behöver jag lägga på ett kol med packandet. Förut har det bara varit "äh, det är länge till, jag hinner med att göra både det här och det här innan jag behöver packa" men nu är det helt plötsligt bara fyra dagar kvar. Så nu jädrarenamma ska ärmarna kavlas upp! Här ska duschas blommor, skuras toalettskåp, porslin ska packas in i silkespapper, kläder ska vikas och lådor ska fyllas. Attans bara att solen har fått för sig att lysa med sin närvaro just idag när alla andra dagar har varit trista och grå. Får försöka klämma in en liten promenad någonstans.

Dinosaur office


20mars

20mars120mars2
Linne - H&M
Hodie - Köpt i Los Angeles
Lila jeans - Cheap Monday
Ringar - Gina Tricot

The bucket list

Igårkväll var det filmkväll med Kalle och vi såg "The bucket list". En helt okej film om att verkligen ta tag i att göra alla de saker du drömmer om. En väldigt förutsägbar film men med många små klockrena repliker och pikar. Helt klart sevärd.

Film

At the moment

Plagg: Jag älskar mina svarta, korta, tajta kjolar! Annars är jag mycket inne på färgglada linnen och varma sköna koftor så här om vintern.
Väska: Så liten som möjligt.
Accessoar: Massor med ringar,gärna stora och blaffiga och långa halsband.
Färg: Grått och beige med en ordentlig färgklick.
"Vill ha"-plagg: Somriga klänningar och ett par helsvarta converse.
Trend/er jag hakar på: Transperant - blusar, toppar och spetströjor.
Trend/er jag inte hakar på: Jeffrey Campbell skor. Så otroligt klumpiga och fula. Förstår mig heller inte på skinnbyxor.
Frisyr/er: Inbakade flätor på olika vis.
Make up: Röda eller rosa läpar, annars väldigt naturligt.
Nagellack: Glitter, glitter och åter glitter.
Plagg: Jag älskar mina svarta, korta, tajta kjolar! Annars är jag mycket inne på
färgglada linnen och varma sköna koftor så här om vintern.
Väska: Så liten som möjligt.
Accessoar: Massor med ringar,gärna stora och blaffiga och långa halsband.
Färg: Grått och beige med en ordentlig färgklick.
"Vill ha"-plagg: Somriga klänningar och ett par helsvarta converse.
Trend/er jag hakar på: Transperant - blusar, toppar och spetströjor.
Trend/er jag inte hakar på: Jeffrey Campbell skor. Så otroligt klumpiga och fula.
Förstår mig heller inte på skinnbyxor.
Frisyr/er: Inbakade flätor på olika vis.
Make up: Röda eller rosa läpar, annars väldigt naturligt.
Nagellack: Glitter, glitter och åter glitter.

Tisdag 20 mars

Det har äntligen slutat blåsa ute så idag blir det visst en sväng inom stan. Tänkte dumpa lite saker hos Myrorna och ladda på busskortet bland annat. Förmodligen blir det nog något oundvikligt affärsspanande också, har ju en viss liten semester i tankarna. För övrigt så ska här förberedas inför fredagens utflyttningsfest. Vi har helt plötsligt blivit väldigt många, 21pers!, så jag får försöka trolla fram några fler sittplatser och klura ut lite lekar där man kan vara fler med.

KONY 2012

Nu ni, ska vi vara serriösa!
Det är inte ofta jag propagerar, men det här känns viktigt! Livsviktigt! Såg den här filmen och fick en form av aha-upplevelse. Jag har aldrig vetat. Men nu när jag gör det så tänker jag låta alla andra jag känner också få veta. En halvtimmes filmklipp känns kanske lite överdrivet men det är en liten halvtimme som gör så mycket. Snälla se filmen och avgör sedan själv vad du gör med informationen.


Måndag 19 mars

Hallå i stugan.
Idag lyckades jag sova nästan tills klockan var åtta. Jeij! Deckade direkt efter livesändningen av BigBrother. Är inte alls besviken på att Kija åkte ut, hon stod som nummer två i min åka-ut-lista, men Sipan behöver serriöst en spark i baken. Så, nog pratat om det. Idag ska här skickas iväg lite saker som blivit sålda på Tradera. Tänkte skriva ihop en packningslista tills nästa vecka (redan nästa vecka!!!) och betala en bunke räkningar. Det blåser typ storm ute så jag skjuter nog upp att gå inom stan tills imorgon så hoppas jag att det lugnat ner sig då. Kan ju alltid roa mig med att fylla lite flyttlådor istället.

Mr Beckham

Har sällskap av den här tjusiga herren som ligger och slappar på min säng.

David

18mars

18mars118mars2
Klänning - H&M
Strumpbyxor - Lindex
Skärp - H&M
Ringar - Bijou Brigitte

Dark Shadows

Nästa biobesök är spikat. Det blir "Dark Shadows" med Johnny Depp i huvudrollen.
Filmen har premiär den 11e maj.


Söndag 18 mars

God morgon!
Idag är det grått och mulet ute, perfekt för en heldag inomhus. Det blir fortsättning i det eviga packandet. Kassar och lådor står överallt med endast en liten gång i mitten att ta sig fram på. Men det tar sig. Är ju trots allt ute i god tid med en hel vecka kvar innan flytten. Annars händer det väl inte så mycket. Utröstning i BigBrother ikväll. Jag hoppas verkligen att Sipan åker ut ikväll. Ett ord: Snorvalp!
Nope, dags att koka lite mannagrynsgröt och titta på veckans avsnitt av
"The Vampire Diaries". Vi höres.

17mars

Jag är för första gången den här veckan ur mina myskläder och i något mer offentligt igen. Har inte orkat anstränga mig när jag ändå bara har legat och kryat på mig i sängen hela dagarna.

17mars117mars2
Mintgrönt linne - H&M
Gröna jeans - H&M
Klocka - Casio
Ringar - Marknad och Gina Tricot
Armband - Rosett från Glitter, resten har jag gjort själv

Effektiv

Har suttit och surfat och mailat till en massa mäklare och fastighetsägare hela dagen idag. Har skrivit så många mail att jag är helt trött i fingrarna. Nu är det bara att vänta några dagar innan man kör ett ryck igen. Förhoppningsvis är det några som har hunnit svara innan dess också.
Jag har även varit nere och handlat lite sjuk-mat; yoghurt, glass, soppor... Flytande diet är ingen hit, men knappast äckligt.

Mat

Finfint hos GinaTricot

Den här klänningen hade jag då rakt inte sagt nej tack till. Påminner väldigt mycket om Herve Legers snygga bandage-klänningar. Dock kostar den 599kr. Varför? undrar jag. Visst, den är snygg, kommer säkert bli hyped och sälja slut på nolltid, men det är inte okej att ta sånna rövarpriser på GinaTricot!

GinaTricot

Det kan inte bli mycket bättre än så här

Ewan och Ellen i samma klipp. Jag dör!


Lördag 17 mars

Vaknade väldigt tidigt idag också, det är väl bara att vänja sig antar jag. Jobbigast är det när sambon ligger och sover till lunch och man måste smyga för att fixa frukost eller gå på toaletten. Han lär nog inte vara allt för glad idag eftersom jag bestämde mig för att fortsätta packa ner porslin i köket. Mitt motargument blir att jag faktiskt väntade tills klockan var nio innan jag började väsnas, hade lätt kunnat väcka honom mycket tidigare!
Förutom packning så är där inte särskillt mycket annat på dagens agenda. Planera lite inför resan och läsa igenom (slänga - hör och häpna!) gamla tidningar och magasin som jag har en förmåga att samla på hög.
Den galna lördagskvällen kommer förmodligen att bestå av glass och en film, igen.

Packar för fulla muggar

Jag smygstartade igår och har nu vänt upp och ner på halva längenheten. Är nu igång med att trycka ner de flesta av mina pinaler i lådor och väskor. Om exakt en vecka flyttar jag nämligen mot nordligare breddgrader. Kanske inte riktigt det jag strävar efter, kyla, men det gäller bara över sommaren så jag räknar med sol i alla fall. Ett halvår borde jag kunna överleva oavsett.

Packar1

Tittut!

Tittut

Systuga

Idag tog jag tag i den växande högen med plagg som behöver fixas till. Har två klänningar som behöver läggas upp, en som ska sys in, två som ska kapas och bli toppar istället och ett par byxor som ska läggas upp. Fullt sjå i stugan.

Systuga

Semester bokad!

Igår kväll bokade jag och nono en veckas utlandssemester. Franska rivieran och stade Nice för att vara helt exakt. Vi bor på ett tjusigt hostel som ligger i toppen i världen faktiskt. Ska bli spännande. Har bara bott på hostel en gång förut i Miami och det var väl ingen hit direkt, så nu ligger förväntningarna högt.
Först och främst så ska vi ner och reka lite inför hösten, men det lär även bli en hel del sightseeing och partajande också. Den 28e mars åker vi, alltså om en och en halv vecka, och vi stannar i åtta dagar. Det ska bli skönt att komma bort till ett ställe där våren redan är i full gång och inte den här varannan dag fint varannan dag disigt som här hemma. Längtar!

Nice

Fredag 16 mars

Så mycket för den sovmorgonen, jag vaknade pigg som en mört klockan kvart över sju trots att jag gick och la mig sent igår. Det där med att vrida dygnet lite framåt är nog bara att glömma verkar det som.
Idag ska här sys. Har en hel hög med kläder som behöver sys om, sys in eller lagas. Fick också helt plötsligt lite panik reseplanering som måste göras. Bokade nämligen en resa igår! Berättar mer sen.
Nu är det frukost, tänkte lyxa till det med lite filmjölk för ovanlighetens skull, det ni!

H&M Exclusive

Den 12april släpper H&M årets Conscious Collection. I år har de satsat på kläder passande på röda mattan i en Exclusive Glamour Collection. Jag måste säga att det finns ovanligt mycket snyggt i den här kollektionen jämfört med tidigare år. Den gröna klänningen på bild nummer fem kommer jag bli tvungen att ta mig en närmare titt på.


H&M

Torsdag 15 mars

Idag är en mycket bättre dag. Somnade redan vid halv nio igår och sov ändan till klockan åtta imorse så jag kände mig skönt utvilad. Förkylningen sitter fortfarande i, ingen hit direkt. Så fort jag andas genom näsan så nyser jag och det är svårt att hålla munnen öppen för att andas genom den på grund av operationen. Annars går det hur bra som helst i krya-på-migandet. Jag trodde att det skulle vara mycket värre. Vet inte om det beror på att jag är van sen förra gången eller att jag förväntade mig det värsta och bara har blivit possitivt överraskad. Har i alla fall inte ens behövt värktabletter! Dock är det jobbigt med den flytande dieten. Jag känner mig konstant småhungrig.
Så, färdigtjatat. Nu tänkte jag kolla in gårdagens avsnitt av BigBrother som jag somnade ifrån och sörpla i mig lite nyponsoppa. Ha det fint!

Helgen i bilder

Här kommer helgens bildskörd:

1
Posing innan utgång på fredagen

2
Fina nono på Hard Rock Café

3
Jag och en mumsig drink

4
Vi träffade ett gäng norrmän som vi följde med ut och dansade på en klubb

5
Jag och några norrmän

6
Richard och nono

7
På lördagen var vi glittriga och redo igen, fast den här
gången bara för en hemmafest hos en av mina grannar.

8

Rensar och säljer

Har ju gott om tid att bara drälla runder här hemma så en liten utrensning i garderoben känndes väldigt lämpligt. En del saker har jag lagt ut på Tradera och ni hittar dem HÄR.
Resten får jag dumpa av hos Myrorna eller ge bort till kusinerna en dag när jag orkar pallra mig ut.

Tradera

Sjukling

Inte nog med att jag är nyopererad och öm, som grädde på moset vaknade jag upp från min middagstupplur med en hemsk förkylning. Snorig och nysig som attan. Det är ingen bra dag idag. Tänker knapra lite fler smärtstillande och krypa ner i sängen igen. Suck!

Sjuk

Onsdag 14 mars

Är precis hemkommen efter operationen. De säger att allt gick bra så nu återstår det bara att se hur det blir. Fick sju stygn uppe i gommen och 13-14 stygn i tandköttet nere vid underläppen. Inte mysigt alls kan jag lova. Sitter och väntar på att bedövningen ska släppa så att jag kan ta en alvedon och gå och lägga mig igen. Min plan är att sova bort så mycket av smärtan som möjligt. Ska jag vara helt ärlig så är det värst i näsan just nu. Fick bedövning hela vägen upp där så nu killar den som en galning!
Nåja, det blir som sagt en heldag i sängen med filmjölk och filmer.  Kryar på mig.

Lite bilder

Har ju totalt glömt att visa alla miljoner posingbilder från ett par veckor sedan när nono var nere på besök. Här kommer i alla fall några av dem:

2
Invigning av nya Starbucks Café som äntligen öppnat i Malmö. Gott men dyrt.

4
Posing innan utgång.


3
Jag och fina nono.

5
På väg ut med gänget gick vi förbi Brio.

6
Hamnade till sist på Étage.

1
Dansade natten lång och sov i stort sett bort resten av helgen.

Jag dog

Oh my god! Hur snygg var inte Jennifer Lawrence i denna Prabal Gurung klänningen på Los Angeles premiären av The Hunger Games?! Jag dog lite inombords.
Gillar att den är i stort sett heltäckande fram och med den snygga öppna ryggen. Slitsen fram och släpet sätter pricken över i. Sen att den sitter som gjuten hjälper helt klart också till. 5 getingar av 5 möjliga.

Kändis

Tisdag 13 mars

Är mitt uppe i storstädningen. Hela lägenheten är dammsugad och fin, täcken och kuddar hänger på vädring och man hör fågelkvitter utanför de öppna fönstren. Tänkte att jag skulle ta tag i att rensa ut bland en massa papper och gamla kvitton som ligger och skräpar innan jag beger mig ner och storhandlar. Idag måste jag bunkra upp inför en vecka i exil. Imorgon bitti ska jag nämligen göra den andra och sista operationen i munnen och det är den största av dem. Har blivit förvarnad om att jag inte kommer att kunna tugga, ens knappt kunna öppna munnen på ett par dagar. Sist, efter den första och lilla operationen, kunde jag varken äta eller prata på tre-fyra dagar så det blir spännande att se hur pass mycket värre det blir den här gången. Har dubbelkollat att jag har ett rejält lager Alvedon hemma.

9mars & 10mars

I helgen var det massor med trevligheter. På fredagen invigde jag min nya ursnygga klänning och de läskigt bekväma nya skorna under utgång i Köpenhamn.
På lördagen var jag på hemmafest efter att ha tittat på finalen i Melodifestivalen (Loreen vann, jeij!). Glittrade till det ordentligt och öste på med silver.

9mars
Klänning - H&M
Skor - Bianco


10mars
T-shirt - Gina Tricot
Jeans - Vila
Skor - Scorett
Armband och ringar - Glitter

Finfint

Mörker

Måndag 12 mars

Ännu en fullproppad helg är över och jag sitter och överväger att ta ett ordentligt städryck. Motivationen är inte på topp precis och om jag skuter upp det tills imorgon kan jag göra en rejäl genomgång med dammtrasan, lite rensning i lådor och sånt. Japp, så får det bli!
Det är mycket roligare att gå igenom en massa bilder istället. Har fortfarande inte fått loss tummarna och lagt ut från förra helgen heller. Fy på mig! Det hamnar också på morgondagens To Do-lista.
Förresten så måste jag knåpa ihop ett par inlägg om alla de stora planerna! Viktigt Viktigt! Jisses vad mycket det blev nu helt plötsligt! Kanske skulle ta och smygstarta städningen ikväll i alla fall...

Kärlek hos Bianco

Dessa godingar finns just nu hos Bianco för 499kr paret. Lackpumpsen är tyvärr inte särskillt bekväma. Eller kanske tur det, då behöver jag inte köpa dem, hehe. Det sista paret här nedan kunde jag inte låta bli, så de finns nu i min ägo. Åh, vad jag älskar sommarskor! Dregel.

Sko1Sko3Sko2

Den nästan pinsamma shoppingen

Har tagit mig i kragen och fotat förra veckans storshopping. Döm mig inte!

1
Svart fodral med ursnygg rygg. Jag och annorlunda ryggar alltså...

2
Tajt grön baskjol. Den är mer äppelgrön i verkligheten.
Linne med små körsbär. Passar perfekt till den gröna kjolen.
Hittade äntligen ett svart linne som är djupt i sidorna. Som jag har letat.

3
En lite kortare kavaj i glansigt silver och med rosa foder. Sitter som en smäck.
Marinblå chiffongklänning. Ursnygg med ett skärp i midjan.

Fredag 9 mars

Då var det helg igen. Förstår inte riktigt hur min kropp fungerar, kom hem sent från jobbet igår men vaknar ändå vid sju. Suck på det. Det lär bli en låång dag idag. Hinner precis röja upp lite här hemma innan jag ska nerom centralen och ladda på busskortet och hämta nono. Vi ska fördriva ett par timmar på stan och gå på lägenhetsvisning. Efter det blir det sushi och hem för att fixa sig. Happy Hour på Hard Rock Café börjar nämligen redan klockan fem och det tar ändå en stund att ta sig till Köpenhamn också.
Imorgon ska här mysas framför Melodifestivalen (heja Loreen!) och efter det eventuellt en liten hemmafest hos en granne. Söndagen fylls med en eventuell roadtrip till Ullared med killarna.
Så ja, full rulle med andra ord. Jag förinställer ett par inlägg och så får vi se hur mycket här händer. Ha en bra helg!

Kajsa

Finaste hunden jag vet!
Pappas lilla Kajsa.

Kajsa

7mars

Gårdagens.

7mars
Tröja - Adidas
Kjol - H&M
Stövlar - SkoPunkten

Inspiration

Som sagt så var jag helt inställd på att det i stort sett var vår nu och speciellt när jag satte ihop det här lilla inspirations-kollaget. Åh vad jag längtar till våren/sommaren! Jeansshorts och en oversized t-shirt med knut på är en av mina sommar favoriter. Svarta klänningar med knalliga läppar och skor blir party-uniformen. Klänningar fungerar till allt alltid och den nuvarande favoriten är tajta kjolar med en nerstoppad topp, gärna massor med smycken till.
Får låtsas om att det inte snöar ute och drömma mig bort till Franska Rivieran istället.

Kläder
Bilder från Gina Tricot

Torsdag 8 mars

Vaknade på tok för tidigt idag! Ännu värre blev det när jag upptäckte att
det snöar ute! Vad hände med våren från den senaste veckan?! Katastrof!
Nåja, idag ska här deklareras! Fördelen med den danska deklerationen är helt klart att man kan göra den så här pass tidigt. Sen är det inte så fruktansvärt svårt heller. Det gäller bara att lära sig det ordentligt en gång och kanske skriva en liten "kom ihåg lapp". Det ska bli skönt att få det överstökat.
Ikväll blir det jobb på hotellet. Har ingen som helst aning om vad det är som väntar, antagligen en gigantisk firmafest eller något i den stilen. Det blir spännande att se när man kommer dit. Sena passet; 17:30-ca.00:00.

Dubbelklick

Så kan det gå.
Äntligen kom den fina spetsklänningen in i Gina Tricot's webshop! Självklart kunde jag inte låta bli att beställa hem en så som det kliat i fingrarna. Har gått och suktat och längtat efter den i flera veckor nu sedan jag såg affichen. Fick också syn på den här svarta med ursnygg rygg. Jag är verkligen svag för djupa och snygga ringningar i ryggen. Ett par klick senare och nu är de bägge två på väg hem till lilla mig.

Klänning2

Nya älsklingar

Senaste tillskottet i min samling är de här cerisrosa skönheterna. De är verkligen knallfärgade i verkligheten. Platån gör dem väldigt sköna att gå i och mitt motto är att man kan aldrig få för många skor, särskillt inte rosa!

Skor

Onsdag 7 mars

Så, nu räcker det! Har blivit övertalad att stanna i skogarna ändan tills idag, men nu åker jag minsann hem igen. Tar följe med broren som ska ner och shoppa upp en hög med presentkort. Tänkte passa på att spana efter den dära klänningen på Gina Tricot som aldrig verkar vilja komma ut i butik. Sen blir det hem hem och packa upp, bädda rent i sängen och skicka iväg lite paket. Vi hörs ikväll när jag har landat igen.

Ett par bilder från i onsdags


helg1
Sprang i en massa affärer och provade kläder med nono.


helg2
Lunchade på Grafitti med deras mumsiga kycklingsallad och bakad potatis.

Måndag 5 mars

Sitter fortfarande i nonos säng. Har faktiskt flyttat på mig ett par gånger, bara lugn! Håller just nu en liten paus i mitt CV-skrivande. Fikan med Pappa sköts upp tills imorgon så nu fick jag gott om tid till att sitta här och knåpa och planera. Ska släppa bomben för honom imorgon tänkte jag. Mamma tog den väldigt bra och Mormor var inte heller särskillt förvånad. Nu återstår bara en massa praktiskt angående det plus att hela min vardag verkar förändras inom ett par veckor bara! Förändringar sker med buller och bång!

Söndag 4 mars

Befinner mig just nu i nonos säng. Vi har tillbringat i stort sett hela dagen här med en massa serier och allmänt mys. Imorgon ska jag fika med Pappa och sen bär det av hemåt igen. Borta bra men hemma bäst. Saknar faktiskt Malmö när jag är iväg så här ett flertal dagar. Det känns så öde här uppe! Äh, nu tänker vi inte mer på det. Nu väntar hallon- och polkagrissmoothie och lösgodis framför Big Brotherutröstningen som börjar snart. Hoppas att Jessica eller Sipan åker ut. Och heja Hanna R för den delen!

Längtar ihjäl mig!

Just nu heter min morot Coldplay. Har biljetter till deras spelning i Köpenhamn i slutet av september. Åh vad jag längtar! Har haft deras album på repeat de senaste dagarna och längtan blir bara värre och värre. En tidsmaskin tack!
Coldplay

Lördag 3 mars

Sitter och solar mig i fönstret. Solen gassar in från en klar blå himmel och hade det inte bara varit sju grader ute så kunde det lika gärna varit sommar. Igår släpptes bombe nummer ett och på måndag kommer tvåan. Sen kan jag förhoppningsvis berätta för alla er i nästa vecka.
Just nu sitter jag mest och reseplanerar, Amsterdam, Dubai eller Venedig lutar det åt för tillfället.

Beroendeframkallande tvål

Jag bara älskar Dove's body wash tvålar. Just nu använder jag den med granatäpple och den luktar som godis! När jag nu hade en liten trevlig kupong med 20% på alla skönhetsprodukter inne på H&M så passade jag på att fylla på mitt lager med några nya spännande dofter; nektarin, shea butter med vanilj och plommon. Man vill äta upp dem.

Shopping1

Best dressed at the Oscars

Galafesternas galafest Oscarsgalan gick av stapeln i söndags och jisses så många fina klänningar som visades upp! Vitt verkade helt klart vara trendfärgen. Mina favoriter är: Ellie Kempers glittersak och Emma Stones klänning utan den stora rosetten.

Oscars
Bérénice Bejo i Elie Saab Couture, Meryl Streep i Lanvin,
Rooney Mara i Givenchy, Ellie Kemper i Armani Prive,
Emma Stone i Giambattista Valli Couture, Cameron Diaz i Gucci och
Milla Jovovich i Elie Saab Couture.

Fredag 2 mars

Hejsan svejsan!
Idag ska här springas en massa ärenden. Ska hämta ut en portfolio till en vän, lämna tillbaka en klänning som skumt nog inte alls hade samma färg hemma som i butiken, spana efter en klänning som är to-die-for och hämta ut mina skor som förhoppningsvis har kommit in idag. Efter det blir det till att åka tåg, igen. Jag älskar att åka tåg så jag klagar då inte. Det blir som en paus från allt det vanliga. Jag föredrar att antingen lyssna på musik och titta på landskapet som susar förbi eller att bunkra upp med en stor godispåse och försvinna in i en bra bok. Idag blir det nummer två.
Ska tillbringa helgen uppe i skogarna och förhoppningsvis ska alla de stora planerna som smidits i över ett halvår avslöjas. Det ska bli så skönt att inte ha några hemligheter längre, plus att jag kan skriva om det här i bloggen.

2mars

Nya tunikan är på. Älskar att den är transperant längst upp.

2mars12mars2
Tunika - Vero Moda
Leggings - Lindex
Stövlar - SkoPunkten
Skärp - H&M
Armband - Bijou Brigitte
Ring - Köpt i Kuala Lumpur

Macarena

Macarena

1mars

Inviger en ny klänning från igår. Det här är helt klart min favoritmodell på klänningar!

1mars1mars2
Klänning - Vero Moda
Skärp - H&M
Ringar - Glitter
Skor - Din Sko

In her shoes

Såg en gammal nästan klassiker för ett par dagar sedan; In her shoes med Cameron Diaz och Toni Collette. Ett helt okej tidsfördriv med ganska så många igenkännings ögonblick. Känns mest som en tjejfilm men handlar inte om skor, tyvärr, som titeln kanske luras med.

Film

Torsdag 1 mars

Då var det mars. Äntligen börjar man se en ände på den långtråkiga vintern. Nu får dagarna gärna rusa förbi så att det kan bli september någon gång.
Dagens planer är att fota gårdagens shopping, packa inför helgen och dammsuga lägenheten. Känner mig tyvärr inte helt på topp. Det är mycket som snurrar och många stora saker som händer eller ska hända inom den närmsta framtiden och det verkar inte som att min hjärna hänger med riktigt. Jag tror att jag får ta och börja organisera och strukturera lite så att det känns bättre. Japp, så får det bli. Lika bra att ta tag i det redan idag också när allt det andra är färdigt.