Tisdag 31 maj

Det har varit en intensiv månad. Först två veckor med renovering följt av en veckas körning med flyttlass så fort där blev en minut över. Nu den senaste veckan har vi mestadels bott in oss och fixat lite småprojekt. Det tar tid att flytta. Alla saker ska hitta sin plats och det är inte bara att ställa in det i ett skåp någonstans, Det måste kännas efter och planeras för varenda liten pinal. Tro mig, vi har många pinaler. Vi har klyvt och staplat ved, hängt upp tvättlinor i källaren, monterat upp en tillfällig duschkabin i källaren och så tog jag med mig Mormor till Malmö på en avstickare för att köpa gardintyg på Stoff & Stil. Råkade köra inom Plantagen också och kom hem med en hiskans massa växter och krukor också. Men nu börjar det likna något här. Små steg varje dag och snart känns det som hemma på riktigt. Nu blir nästa projekt hallen. Jag var inom en sväng på IKEA igår och köpte hallmöbler. Självklart ska de modifieras en aning till helgen. Bla, bla, bla. Bara en massa husprat. Det är lika bra att ni vänjer er. Ha en fin tisdag så hörs vi i juni.

Vi flyttar

Förra helgen gick flyttlasset. Sedan i lördags bor vi på heltid i huset. Lägenheten städades ur igår och ikväll ska den besiktigas. Vi har varkligen haft superhjälp från alla håll med allt från städning och bärhjälp till målning och utlåning av släp. Här är några bilder från de senaste två veckorna.
 
Nya tvrummet.
 
Per-Inge och Simon bär möbler.
  
Mia skurar soffdynor. 
 
Fabbe övervakar Simon när han drar ny el.
 
Jag river väggar.
 
Pappa röjer i trädgården.
 
Tommy hjälper till att mäta inför den nya garderoben i sovrummet.
 
Mamma målar golvlister.

Torsdag 19 maj

Sören vad tiden flyger iväg! Har inte haft en lugn stund till att sitta vid datorn på hela den här månaden utan att överdriva. Varenda sekund har spenderats på att antingen jobba eller att fixa borta i huset. Superkul! Det har hänt massor på de här två veckorna. Vi har bland annat rivit ut hela duschrummet, målat elementen på ovanvåningen, flyttat dit i stort sett hela köket, installerat larm och bredband, rivit ner väggar i sovrummet, planerat, ändrat planerna, förbättrat planerna, slipat ner garderobsdörrar, kapat ner och samlat ihop allt övervuxet ris ute i trädgården, pillat ner tapeter...
Idag fick jag målat taket och sista lagret med vit färg inne på kontoret (som kommer att bli ett preliminärt sovrum tills dess att det riktiga sovrummet är färdigrenoverat). Imorgon tänkte jag hinna med att få klart fondväggen där inne och helt både slipa och måla färdigt garderobsdörrarna. Det är inte långt kvar tills vi flyttar in helt. Nästa helg är det deadline men förhoppningsvis ligger vi så pass bra i fas att vi kan flytta in redan i övermorgon eller på söndag. Spännande! "To Do Listan" måste uppdateras och omorganiseras så att vi får lite bättre koll på hur allt ligger till sen jädrarenamma är det slut på lägenhetsboendet. Äntligen.

Fredag 6 maj

Det går undan kan jag lova. Vi har varit ett par omgångar på tippen och verkligen slängt ut massvis med bråte. Så skönt att ha det ur världen. Simon har installerat en jordfelsbrytare och jag har rivit ner en hel vägg. Tanken var att vi skulle bygga upp en fondvägg av brädor uppe i sovrummet men när vi började riva så var där redan en brädvägg bakom alla lager av tapet och gips. Snacka om tur! Så den gick jag amok på igår och rev fram. Blev hur bra som helst. Idag har vi fått kört två flyttlass med möbler. Heldagsprojektet har varit att montera ner, flytta och montera upp uteplatsen. Vilket jobb det är. Men bra blev det. Fick en begagnad gräsklippare av Simons farmor i inflytningspresent som vi har testat lite och jag har även kört en massa med trimmern ute i trädgården. Vilket underbart sommarväder! Helt perfekt att få vara ledig i två dagar i rad och bara kunna fixa och dona med huset. Verkligen lyxigt. Nu ikväll har vi haft några vänner över på mini housewarming. Bubblande rosévin på uteplatsen med bara ben och kvällssol. Underbart! Tyvärr fick jag cykla därifrån för en liten stund sedan. Tänkte bara titta in här innan jag somnar. Blir upp och jobba tidigt imorgon. God natt allihop!

Husägare!

I måndags var vi och fick nycklarna till vårt alldeles egna hus! De tre senaste månaderna sen vi skrev på papperna har kännts som en halv evighet. Men nu äntligen! Vi har redan hunnit med att köra dit två flyttlass med saker från källaren och köket. Igår eftermiddag var vi och mätte till tapeter, plockade in i köksskåpen, planerade eluttag och Simon hann till och med med att riva ner alla gipsskivor i taket och på väggarna inne i duschrummet. Här går det undan kan jag lova. Idag blir det inte mycket fix för min del. Jag jobbar precis hela dagen. Men min älskade sambo däremot han tänker riva ett helt rum han.